dieta po zawale

, są źródłem licznych witamin. W ziarnach gryki znajdują się związki spełniające rolę przeciwutleniaczy, które zapobiegają występowaniu alergii, miażdżycy, zawałom serca, nowotworom. Jajecznica z Zobacz więcej
chorób układu sercowo-naczyniowego i bardzo często pojawia się u osób wykonujących pracę siedzącą oraz u mężczyzn. Obecność w miąższu wiśni kumaryn – szczególnych substancji obniżających krzepliwość Zobacz więcej
jest pełen kwasów Omega-3, obniża zły cholesterol, a lignany w nim zawarte zmniejszają ryzyko miażdżycy co jest nie bez znaczenia po moim zawale. Jak widzicie danie bardzo proste, przygotowanie nie Zobacz więcej
, zawał Em serca, a nawet przemocą w rodzinie. Niedawno naukowcy odkryli kolejną zależność… Wyniki naszych ulubionych drużyn wpływają na naszą dietę! Przez dwa sezony badano kibiców futbolu Zobacz więcej
zawartość potasu, obniżającego ciśnienie krwi. Innym cennym składnikiem pomidorów, o którym muszę wspomnieć jest likopen- naturalny barwnik, antyutleniacz ( nasz organizm nie wytwarza go). Likopen Zobacz więcej
w sobie kwasy omega - 3: - usprawniają oczyszczanie organizmu ze złogów - przyspieszają przemianę materii - odtłuszczają wątrobę - przeciwdziałają nadciśnieniu, miażdżycy, zawałom serca - redukują Zobacz więcej
na zawał z powodu wyrzutów sumienia, na śniadanie pochłaniam porcję witamin. Koktajl jagodowy słodzony miodem - nie wyobrażam sobie lepszego i łatwiejszego w wykonaniu śniadania w taki dzień jak Zobacz więcej
Kiedy usłyszałam od znajomych z różnych części Polski, ze nie znajączegośtakiego jak PIECZONKI umarłam na zawał ze sto razy a jeszczewięcejześmiechu...Nie jest to na 100% danie dietetyczne, chyba koło Zobacz więcej
John Yudkin, postawił własną – być może chorób serca nie należy wiązać z tłuszczem ale z cukrem? Profesor Yudkin / fot. youtube.com Przeprowadził on badania epidemiologiczne na pacjentach po zawale Zobacz więcej
oleju lnianego zmniejsza ryzyko zgonu po przebytym zawale i ryzyko nagłej śmierci w wyniku zatrzymania krążenia. - zawarte w oleju lnianym składniki zmniejszają ryzyko wystąpienia chorób Zobacz więcej
Ciasteczka na diecie? A czemu nie. Trzeba robić mądrze i jeść z umiarem. Dieta najlepsza to NŻ. Jeśli zachowamy umiar a nie zjemy od razu kilogramy tylko 2 to świat się nie zawali a nasza potrzeba na Zobacz więcej
się, działanie wspomagające odporność organizmu, przeciwnowotworowe, a nawet regulujące gospodarkę hormonalną i przeciwbakteryjne (zwłaszcza na bakterie wywołujące zakażenie układu moczowego). 3. Zobacz więcej
. 100 gramów dostarcza ich około 1000 mg . Kwasy z rodziny Omega świetnie działają na układ krwionośny, zwiększając przepływ krwi w naczyniach, co z kolei przeciwdziała miażdżycy, zawałom serca i Zobacz więcej
sos dla osób na diecie niskokalorycznej, niskotłuszczowej czy niskocholersterolowej. Składa się z żółtek jak i masła, duuuużej ilości masła. Taki "zawałowy" sosik, kuzyn burgerów z amerykańskiej Zobacz więcej
oczyszczanie jako wstęp do kuracji odchudzającej. Arbuzy są bogate w likopen i jedynie pomidory zawierają go więcej. Likopeny to bardzo silne antyutleniacze, co sprawia, że skutecznie zapobiegają Zobacz więcej
Czerwona kapusta, mniej popularna niż biała, zasługuje na częstszą wizytę na naszych talerzach ze względu na swoje unikalne prozdrowotne właściwości i krzepki smak. Podobnie jak biała, jest niezwykle Zobacz więcej
jest za choroby takie jak miażdżyca, zawały serca, chorobę niedokrwienną serca czy udary mózgu, nie mówiąc już o otyłości. Wysokiemu poziomowi cholesterolu „złego” można jednak skutecznie zapobiegać Zobacz więcej
, są bardzo zdrowe i łatwo przyswajalne przez ludzki organizm. W kozim nabiale znajdziecie dużo białka, naturalnego kwasu foliowego, niezbędnego dla wszystkich kobiet w ciąży, wapń, potas, fosfor, Zobacz więcej
jest za choroby takie jak miażdżyca, zawały serca, chorobę niedokrwienną serca czy udary mózgu, nie mówiąc już o otyłości. Wysokiemu poziomowi cholesterolu „złego” można jednak skutecznie zapobiegać Zobacz więcej
- ziemniaki nie tylko można, ale wręcz warto jeść. Dlaczego? Są sycące, mają pozytywny wpływ na równowagę kwasowo-zasadową organizmu, mało kalorii i dużo witamin oraz minerałów. W 100 gramowej porcji Zobacz więcej