dietetyczne pierogi

dom-agi.pl
dom-agi.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
dom-agi.pl
Dietetyczne pierogi

Dietetyczne pierogi 1262

3
{{headerMessage}}
Dietetyczne pierogi autor: Aga on 5 lut 2013 • 9:58 pm Komentarzy: 2 Często nie wiem co zrobić z mięsem z rosołu, gdyż czasami moi domownicy jakoś nie przepadają za wyjadaniem mięsa z zup, ale nie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pierogi wrzucamy na wrzącą osoloną wodę i gotujemy kilka minut, aż wypłyną na wierzch. Wartość energetyczna całego ciasta na pierogi – 525kcal Wartość energetyczna 1 ciasta pierogowego – 21kcal Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kto z nas nie lubi potraw mącznych. Ja jestem ich wielką amatorką, a pierogi ruskie to mój faworyt. Zdradzę Wam tajemnicę- nie trzeba z nich rezygnować na diecie!!!! Wystarczy zmienić proporcję mąk. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogów na naszym blogu jeszcze nie było. Dziś pokażemy Wam, że można również przyrządzić je w całkiem dietetyczny sposób, używając pełnoziarnistej mąki orkiszowej i tłuszczu kokosowego. Nadzienie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jeśli macie jakieś dyniowe propozycje - zapraszam do komentarzy :) Żytnie, dietetyczne pierożki dyniowe Składniki Ciasto (na ok 40 pierogów): 2 szklanki mąki żytniej razowej (+ na podsypywanie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierogów na naszym blogu jeszcze nie było. Dziś pokażemy Wam, że można również przyrządzić je w całkiem dietetyczny sposób, używając pełnoziarnistej mąki orkiszowej i tłuszczu kokosowego. Nadzienie Zobacz więcej
Chitos
Chitos Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kreatywny Makaron
Dietetyczne pierogi ruskie

Dietetyczne pierogi ruskie 386

0
{{headerMessage}}
Pierogi. Pierożki. Jedne z najbardziej popularnych polskich przysmaków. Poduszeczki z ciasta wypełnione rozmaitymi, wymyślnymi farszami. Gotowane lub pieczone, z okrasą lub z sosem, ruskie, z mięsem, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Autorem Wpisu jest Aneta Stolarz W dzisiejszym wpisie polecę Wam pyszne dietetyczne, pełnoziarniste pierogi razowe z moim ulubionym nadzieniem szpinakowym. Każdy pierożek ma tylko 60 kcal i jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
" a "Podstawami działalności gospodarczej". Padło więc na naszą miłość - pieczonego, dietetycznego łososia. Towarzyszyły mu batatowe leniwe pierogi i z racji "warzywnego dnia matki" - brukselka. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Idealne na sobotni obiad, ale jeżeli się zdecydujecie radzę zacząć robić już teraz ;) Składniki: na ciasto: na farsz: 1 cebula 400-500g sera chudego białego Emilka sól, pieprz do smaku na skwarki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Poniedziałkowe odwiedziny u znajomych zaowocowały w pierogi ruskie. Bo nudno tak siedzieć przy kawie. Trzeba też coś ugotować! A, że Iwona świetnie gotuje zabrałyśmy się za to.Pierogi są idealne na Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki (na ok. 30 pierogów) : Ciasto: 500g. mąki pełnoziarnistej ( u mnie 3 ziarna) 2 płaskie łyżeczki drożdży instant ciepła, ale nie gorąca woda ( u mnie. ok. 1,5 szkl.) 1 płaska łyżeczka soli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Nie wierzę , że sama je zrobiłam i że wyszły takie smaczne ! Zawsze jako dziecko pomagałam mojej mamie kleić pierogi , ewentualnie jeszcze wtedy gdy przyjeżdżałam na święta i byłam zmuszona do ich Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zawsze cieszą mnie udane kulinarne eksperymenty. Zwłaszcza te związane z odchudzaniem posiłków, ale bez utraty smaku. Pierogi ruskie są dość kaloryczne, ale same składniki (poza białą mąką) są Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Hej kochani ! Pewnie wielu z Was zastanawia się co zrobić z kurczakiem który został z rosołu poprzedniego dnia , też miałam ten dylemat i postanowiłam zrobić pierogi . Nie robiłam jakąś mega dużą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesienią i zimą zawsze odczuwam wzmożoną potrzebę na dosładzanie mojego jadłospisu. Tłumaczę sobie, że cukier to paliwo biegacza i wybaczam sobie te obiady na słodko. Bo przecież ze słodkich śniadań Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na szybki obiad po pracy mam dla was pierogi z nadal królującą w warzywniakach dynią. Można je odgrzać w 5 minut, jeśli któryś wieczór wcześniej oczywiście poświęci się na ich ulepienie, ale to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
pełnoziarnistej (użyłam "Basi" z pełnego przemiału) - 100 ml gorącej wody - sól Składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy ciasto. Uwaga! Wyjdzie dość twarde, jednak nie wpłynie to na efekt końcowy :) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bardzo lubięrobićpierogi, nie wiem co jest w tym zajęciu tak ujmującego ale kocham to na prawdę, jednak odkąd otworzyli koło mnie "Pierogarnię" to nie lepię ich często (swoją droga wszystkich tam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Już tak długo nie jadłam pierogów! Na święta zawsze przygotowuję sobie oddzielne, pełnoziarniste, a tym razem postawiłam na mąkę gryczaną! Wyszły bardzo dobre, ale koniecznie do zjedzenia z sosem. Zobacz więcej