Azjatyckich przysmaków ciąg dalszy. Dim sumy z wieprzowiną to kolejny doskonały pomysł na wykorzystanie resztek z niedzielnego obiadu. Ostatecznie, jak „naucza” Jamie: w kuchni nic nie powinno się
Zobacz więcej
Dim sum to chińskie pierożki gotowane na parze. Pierwszy raz jedliśmy je podczas naszego pobytu w Chinach. Można je tam było spotkać praktycznie na każdym kroku: sprzedawano je i na ulicznych
Zobacz więcej
Ja i moja siostra od zawsze jesteśmy fankami kuchni azjatyckiej. Miałyśmy przyjemność spróbować jej w wielu krajach i w każdym była kompletnie inna. Kuchnia ta w większości zalicza się do Fusion
Zobacz więcej
Pełną Parą Dim Sum Bar działa w biurowcu przy Siennej 76 zaledwie od końca stycznia, a już wydaje się, że zdobył sobie rzesze fanów. W sobotnie popołudnie trudno o stolik. W lokalu roznosi się zapach
Zobacz więcej
...czyli wszystko na parze w mgnieniu oka według Jamiego. Możecie wierzyć albo i nie, że tak przygotowany obiad jest po prostu pyszny! Podany w koszyku bambusowym sprawia też wyjątkowe wrażenie.
Zobacz więcej
Mięsne pierożki dim sum. Składniki na ciasto: - 2 szklanki mąki - 1 szklanka ciepłej wody - 1/2 łyżeczki soli Farsz: - 350 g mięsa wołowego mielonego - 1 łyżka sosu sojowego - 100 g pieczarek - 1
Zobacz więcej
Pierożki dim sum są moim wielkim przysmakiem, ale dotychczas zawsze zamawiałam je w restauracjach. W końcu zachęcona przez Macieja - jednego z moich Czytelników, trochę o nich poczytałam, obejrzałam
Zobacz więcej
Parnik to nowy malutki bar na Woli serwujący chińskie pierożki dim sum - gotowane na parze lub smażone. W otoczeniu fast foodów (w pawilonach znajdziemy liczne azjatyckie bary) Parnik oferuje zdrowe
Zobacz więcej
Dim Sum’y to tradycyjna przekąska w chińskiej prowincji Guangdong i oczywiście w Hong Kongu. W niedziele późne śniadanie w restauracji Dim Sum to tradycja. Większość dim sum’ow jest przygotowywana na
Zobacz więcej
Od czasu do czasu bierze mnie ochota na domowe pierogi. Nie tylko z powodu ich smaku, ale także ze względu na ich proces przygotowania. Zagniatanie ciasta i lepienie pierożków pozwala na wyciszenie
Zobacz więcej
Dim sum to ogólna nazwa przekąsek, których tradycja wywodzi się z małych herbaciarni w mieście Kanton w południowych Chinach. Chociaż mogą przybierać najróżniejsze formy (nawet słodkich deserów),
Zobacz więcej
Uwielbiam chińskie pierożki Dim Sum! Jadłam je w kilkuwersjach, z różnym nadzieniem. Dzisiaj do środka dałam krewetki, czerwoną paprykę, por, szczypior i czosnek. To wszystko wymieszane z sosem
Zobacz więcej
Tuż podługim weekendzie majowym, w Krakowie otworzył się bar dim sum, którego specjalnością sąpierożki na parze. Oczywiście, taki pierożki można już było wcześniej zjeść w restauracjach serwujących
Zobacz więcej
W poprzednim wpisie była kawa po wietnamsku, więc idę za ciosem i proponuję Wam tym razem azjatyckie pierożki :) Nie tyle chodzi o kawę, co o fakt, że niedawno Azja świętowała rozpoczęcie nowego
Zobacz więcej
Niedawno na Kazimierzu, w bliskim sąsiedztwie indyjskiego street fooduCurry uporaz japońskiej restauracjiHana Sushi, powstał niewielki lokalik Kanton Dim Sum House. Mieści on zaledwie kilka osób i
Zobacz więcej
Dim sum to nie tylko pierożki. Za tą nazwą stoi długa chińska tradycja spożywania małych przekąsek do popołudniowej herbaty (a za tą tradycją w zasadzie stoi tradycja picia herbaty bez przekąsek...).
Zobacz więcej
Moja Mama koniecznie chciała wypróbować przepis, który podejrzała w jednym z magazynów. Dlatego wczoraj zabrałyśmy się wspólnie do lepienia pierożków dim-sum. Wyszło nam danie, które przygotowuje się
Zobacz więcej
Chyba wszyscy, którzy odwiedzili Państwo Środka musieli skosztować pierożków dim sum. To jedna z popularniejszych potraw dostępnych na ulicach i w maleńkich barach. Co ważne, znajdziemy je zarówno w
Zobacz więcej
Pierożki dim sum gotowane na parze Dodane 17 kwietnia, 2013 w Dania główne Lekkie pierożki gotowane na parze. Przepis z genialnego programu Rewolucja na talerzu z małymi zmianami. Składniki: Ciasto: 2
Zobacz więcej