dla gości

Inka.T
Inka.T Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Notes From Eating
Goście, goście

Goście, goście 275

0
Goście, goście Dzień podwójnego goszczenia. Gość numer jeden: tata. Rano zadzwoniłam i zaprosiłam na obiad. Przyszedł jak zawsze punktualnie, posiedzieliśmy, pojedliśmy, poplotkowaliśmy. Obiad prosty, Zobacz więcej
Młynki w kuchni - też myślę, że ciekawe. Już oczami wyobraźni widzę wszystkie ciasteczka pięknie zapakowane w woreczki, przewiązane wstążeczkami np. z organzy i położone przy talerzykach gości Zobacz więcej
Cześć =) To już 2 lata razem i pół miliona głodnych gości =) Dziękuje Wam za odwiedziny i zapraszam do dalszej, bajkowej i komiksowej przygody =) Niech potrawy z Kasztanowej Kuchni zawsze cieszą Zobacz więcej
Taka mała rada - jak kulturalnie przyjąć gości, z zasobów Małopolskiej Biblioteki Cyfrowej. Na dzisiejsze czasy brzmi śmiesznie... Obserwując blogi kulinarne widzimy, że dużo w Polsce się zmieniło. Zobacz więcej
Emma
Emma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mój Ogródek
Na przyjazd gości.

Na przyjazd gości. 39

0
Od dzisiaj mamy gości. Bardzo fajnych gości prosto z Polski. Na dłużej. Życzcie nam pogody, bo inaczej z naszych podróżniczych planów nici... Przywitałam Ich zupką. Pyszną. Zupa z cukinią i pomidorem. Zobacz więcej
Trochę słodkości dla miłych gości. Planujecie ślub? Zaskoczcie swoich gości słodkim podarunkiem, w postaci pierniczków. Do każdego pierniczka dołączymy winietkę z dowolnym tekstem: np.: Zobacz więcej
I stało się... Mój niedawno założony blog przed chwilą przyjął swojego tysięcznego gościa. Tysiąc indywidualnych osób było już na moim blogu. Dziękuje wszystkim za zainteresowanie i zapraszam każdego Zobacz więcej
Podziękowanie dla gościweselnych To już! Już za chwilę to się stanie….. Po niezapomnianych rozkoszach wieczoru panieńskiego przyszła pora na ten wyjątkowy i niezapomniany dzień. Wesela zaplanowane w Zobacz więcej
Pudding ananasowy to pyszny, prosty i niezbyt kaloryczny deser w stylu azjatyckim. Oprócz tytułowego składnika czuć w nim delikatny smak kokosu. Deser idealny do poczęstunku gości jako nietypowe Zobacz więcej
Dlaczego dla gości? Spójrzcie na zdjęcia, jaki równy, wygładzony, poprawny, jak z cukierni, czyli dla gości. Wcale to nie oznacza, że jest gorszy od innych naszych, jakże licznych, jabłeczników (tu Zobacz więcej
i udogodnienia, aby uatrakcyjnić wygląd, obsługę oraz menu swego lokalu. Zadbajmy o gustowne meble, wygodne krzesła, pięknie nakryte stoły. Na ścianach zawieśmy obrazy i inne dekoracje, w rogu Zobacz więcej
Pyszne ciasto, mega słodkie, przełamane lekką nutą kawy. Jego przygotowanie nie jest skomplikowane, ciasto dobrze się kroi i ładnie prezentuje. Idealne, gdy chcemy mile zaskoczyć naszych gości, na Zobacz więcej
Do tej pory uśmiecham się na myśl o sękaczu, który piekłam w czasach glutenowych. Był taki pyszny. Czy uda się go upiec w wersji bez glutenu i laktozy? Dzisiaj postanowiłam wysunąć śmiałą hipotezę, Zobacz więcej
Łopatka z kuskus i ciecierzycą Po raz pierwszy to danie jadłam u przyjaciół. Byłam w siódmy niebie!!! Artur jest mistrzem kuchni i wraz z Anią tworząniezwykły dom i niezwykła kuchnię... To danie jest Zobacz więcej
i ogólnie przerywając przygotowania. Kolejni goście dołączają do nas godzinę później, a w komplecie jesteśmy po godzinach dwóch. W odwrotnej sytuacji punktualność działa również przeciwko mnie. Gdy Zobacz więcej
przy muffinach. Wychodzi lekkie, wilgotne, odpowiednio słodkie. Idealne dla niespodziewanych gości - wystarczy wszystko wymieszać, przelać do formy i włożyć do piekarnika. W tym czasie można ogarnąć Zobacz więcej
Zawsze bardzo mnie cieszy wizyta Gości w moim domu. Każda jest dla mnie świętem. Lubię atmosferę przygotowań ale staram się zorganizować rzecz tak, by się nadmiernie nie utrudzić. To nie walka z Zobacz więcej
Emma
Emma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mój Ogródek
Chińska kuchnia i gość.

Chińska kuchnia i gość. 297

0
Mamy w domu gościa. Gościa na czterech łapach. Przyjechał, by z nami pomieszkać przez tydzień. Na wakacje. Amerykańdżański piesek. Dlatego nie wiem, czy rozumie, jak mówię do niego po polsku... ;) I Zobacz więcej
zbytnio, samo ciasto przygotowałam jakiś czas temu i zamroziłam. Sprytne, prawda? Nie straciło nic a nic na smaku, właściwie to nie da się wyczuć różnicy. A ile czasu zaoszczędzone! Polecam mrożenie Zobacz więcej