dlaczego kapusta po ukiszenia jest gorzka

Mama z motylem: Dlaczego już nie jestem na diecie paleo? czwartek, 5 października 2017 Dlaczego już nie jestem na diecie paleo? Właściwie na 100% paleo byłam bardzo krótko. Dość szybko włączyłam ryż i Zobacz więcej
kruche babeczki
kruche babeczki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
kruche babeczki
Dlaczego tak jest ?

Dlaczego tak jest ?  29

Dlaczego tak jest, to kolejna świetna propozycja wśród książek dla dzieci i nie tylko. Ukazała się onanakłademWydawnictwa Martel. Znajdziemy w niej odpowiedzi na ponad 120 pytań takichoczywistych np. Zobacz więcej
Jak ugotować ryż? Ryż po persku. Dlaczego ryż jest dobry dla zdrowia? - MODA NA BIO O MNIE O BLOGU ZAPISY NA NEWSLETTER NATURALNE METODY NA ZDROWIE. PROSTE ZDROWE PRZEPISY. ZDROWIE Jak ugotować ryż? Zobacz więcej
Kucharzyca
Kucharzyca Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kucharzyca
Śliwka w gorzkiej czekoladzie

Śliwka w gorzkiej czekoladzie 59

Z okazji rozpoczęcia roku szkolnego. I na chandrę w pochmurny, mokry dzień. Wilgotne, cudowne, pachnące czekoladą ciasto ze śliwkami. Śliwka w gorzkiej czekoladzie DanieCiasto KuchniaSłodkości Zobacz więcej
Mama z motylem: Leaky Gut - cieknące jelito, co jest przyczyną i dlaczego to NIE gluten? czwartek, 5 października 2017 Leaky Gut - cieknące jelito, co jest przyczyną i dlaczego to NIE gluten? Polecam Zobacz więcej
Dzięki temu dość przewrotnemu tytułowi chciałam Cię zachęcić drogi czytelniku abyś tu zajrzał. Mam dla Ciebie garść rad i wskazówek, tego co sprawdziło się u mnie, a u Ciebie może także okazać się Zobacz więcej
LemonHill
LemonHill Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
LemonHill
Kapusta po góralsku

Kapusta po góralsku 45

Kapusta po góralsku to tradycyjny przepis kuchni podhalańskiej. Dawniej kuchnia góralska była oparta przede wszystkim na kapuście, ziemniakach i spyrce ( słoninie). Składniki: 1 kg kapusty kiszonej 1 Zobacz więcej
Tapenda.pl
Tapenda.pl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Tapenda
Kapusta po śląsku- Modro Kapusta

Kapusta po śląsku- Modro Kapusta 434

Oto przepis na kapustę po śląsku od Łukasz i Magdy.Dziękuję wszystkim czytelnikom Tapenda.pl którzy pomogli mi zrobić tradycyjny przepis na ModroKapusta.Kapusta warzysz az bydzie aldynte, boczek Zobacz więcej
Picie sody oczyszczonej jest szkodliwe czyli po co nam kwas solny? o mnie kontakt i współpraca Toggle navigation Blog o zdrowiu i zdrowym żywieniu oraz szybkim gotowaniu Home Zdrowie Uroda Fit Zobacz więcej
Przez bardzo długi czas kojarzyłem imbir głównie z orientalnymi potrawami- kuchnia indyjska, japońska, chińska. Jednak poczytałem trochę i już wiem dlaczego imbir jest zdrowy i warto go jeść – a Zobacz więcej
Zakręcony w 50 cm spaghetti Rzym? Zawinięte w wodorosty nori Tokio? Street foodowy Bangkok? Wyrafinowany Paryż? A może modne San Francisco? Nie, żadne z tych metropolii nie dzierży zaszczytnego tytułu Zobacz więcej
Składniki – porcja dla 2 osób: 500 gram truskawek z szypułkami, 100 gram gorzkiej czekolady, łyżka masła. Krok 1 Czekoladę z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Krok 2 Truskawki myjemy i dokładnie Zobacz więcej
Składniki 6 średnie buraki 1/2 łyżeczki soli morskiej 2 szklanki wody 2 łyżki octu jabłkowego ,lub soku z kiszonej kapusty tutaj Opcjonalne dodatki smakowe: nasiona gorczycy, nasiona kolendry, nasiona Zobacz więcej
Bo my lubimy nieoczywiste połączenia ;) Składniki 500 g kapusty kiszonej 1 liść kaffiru 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 papryczka chili 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki sosu sojowego 2 łyżki sosu Zobacz więcej
LODY KARMELOWE Z GORZKĄ CZEKOLADĄ Dziś proponujemy wam cudownie kremowe lody karmelowe bardzo łatwe i szybkie w przygotowaniu. Intensywną słodycz karmelu przełamaliśmy w nich gorzką czekoladą i to był Zobacz więcej
Jak ważne jest nawodnienie każdy wie, jednak podczas upału lub wysiłku fizycznego trzeba zwracać szczególną uwagę, aby nie zabrakło nam elektrolitów. Czytaj więcej » Zobacz więcej
Producent Nutelli, która stała się bohaterką skandalu medialnego wokół potencjalnej rakotwórczości oleju palmowego podjął działania promujące… olej palmowy! fot. A. Kniesel Olej palmowy, a ściślej Zobacz więcej
Uwielbiam młodą kapustę. Mogła bym ją jeść codziennie. W surówce, w śmietanie z koperkiem, w wiosennym bigosie, w łazankach – pod każdą postacią smakuje wyśmienicie. Dziś przychodzę do Was z Zobacz więcej
Dzisiaj na Pasta i Basta napisałam, że w moim warzywniku robi się coraz puściej i smutniej. To prawda, wspomnieniem stały się już grządki pełne buraków, z których powstało kilka litrów botwinki, Zobacz więcej
Akcja #kuchniazpazurem trwa! W skrócie chodzi o to, żeja tworzę koci kontent, Wy wpłacacie pieniądze na rzecz Fundacji Koci Pazur i wspólnie napełniamy setki futrzastych, kocich brzuszków. Bo jesteśmy Zobacz więcej