dlaczego kapusta po ukiszenia jest gorzka

Urszula111
Urszula111 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Proste potrawy
Kiszenie kapusty

Kiszenie kapusty 20819

3
{{headerMessage}}
o dociśnięcie całości. Ja dopasowuję płaski szklany talerz Garnek przykrywamy czystą ściereczką i pozostawiamy w temp.18-20 stopni C na okres 3-5 dni. W tym czasie pojawi się piana, należy ją Zobacz więcej
ammniam
ammniam Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Am mniam
Domowa kiszona kapusta

Domowa kiszona kapusta 609

1
{{headerMessage}}
ich i odstawić w ciepłe miejsce na 3-7 dni. Można postawić je na jakiejś tacy, w razie gdyby z kapusty wyciekał sok. Codziennie kilka razy kapustę dociskać za pomocą drewnianego tłuczka, wałka lub Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki na ciasto: 250 g mąki 150 g masła 2 łyżki cukru pudru szczypta soli 1 jajko kilka łyżek zimnej wody Dodatkowo: 350 g kajmaku 200 g orzeszków ziemnych (niesolonych) 1 łyżeczka soli 40 z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
brzoskwinia chaber chryzantema cukinia cykoria cytryna czosnek dynia fasola fiołek fiołek afrykański floks frezja fuksja funkia goździk grusza gwiazdnica hibiskus jabłoń jasnota biała jaśmin jeżówka Zobacz więcej