Przepis na dnem z zurawin

Ktorej czesc tym samym oddaje, za doskonaly przepis na dzisiejszy obiad! Robi sie ja wyjatkowo prosto i szybko. Na 4 porcje 1 poledwica wieprzowa pol sloika zurawin - ja wzielam cale zurawiny ze Zobacz więcej
Camelia_)
Camelia_) Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuźnia Przepisów
SIĘGNĘŁAM DNA...

SIĘGNĘŁAM DNA... 36

O tak sięgnęłam dna, bo ten deser jest naprawdę przepyszny. Niby nic takiego śmietana, ale w połączeniu z truskawkami i czekoladę naprawdę mmmm. Składniki: 200 ml śmietany 30% 1,5 łyżki cukru pudru Zobacz więcej
becia89
becia89 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Z pamiętnika dietetyka...
Wyczytane z DNA

Wyczytane z DNA 82

Witajcie! Już kilka razy wspominałam Wam o nutrigenomice, za którą nie za bardzo przepadałam na studiach. Choć zajęcia były bardzo ciekawe, to wystarczyła tylko jedna nieobecność i już byłam nie w Zobacz więcej
gotujebochce
gotujebochce Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuje Bo Chce
Żurawina

Żurawina 14130

Kolejny przepis na pyszne przetwory. Tym razem przedstawiam Wam żurawinę. Żurawina jest doskonała jako dodatek do mięs, serów, czy nawet zwykłej herbaty. Cena żurawiny nie powala, ale zawsze lepiej Zobacz więcej
morrigan231
morrigan231 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kobieta w lustrach...
Ostatnie dnie lata...

Ostatnie dnie lata... 41

Ostatnie dnie lata... MM wybiera ostatnio mało ambitne filmy. Oglądamy komercyjne produkcje, realizowane z wielkim rozmachem i mało ambitne. Szukam czegoś dla siebie. Szukam. Niedługo pierwszy Zobacz więcej
Barbarella
Barbarella Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Barbarella
Durch den Monsun

Durch den Monsun 88

Jak wiadomo (albo i nie ;)) jestem fanką zespołu Tokio Hotel. Dziś mija 6 lat od wydania ich debiutanckiego singla. Dla mnie to tym bardziej istotne, ponieważ jestem fanką od samego początku. Nawet Zobacz więcej
Nie potrafię się oprzeć skansenom. Jeśli wiem, że gdzieś w pobliżu takowy jest, to muszę go odwiedzić. Nazwa „skansen” pochodzi od parku gdzie powstał pierwszy, w Sztokholmie (1891 rok) – byliśmy tam Zobacz więcej
Rzadko bywałam w takich miejscach, zwykle na spotkania w gronie znajomych wybieram się do restauracji bądź wyrastających jak grzyby po deszczu koktajl barów. Po wizycie w DRUGIM DNIE stwierdzam ,iż w Zobacz więcej
Dziś od rana przeglądam internet. Zapatrzyłam się, zapomniałam o czasie płynącym, wyłączyłam. Są takie dnie, gdy czas płynie leniwie, nie spiesząc i nie poganiając nas do rozlicznych zajęć. Kawa obok Zobacz więcej
Co zrobić by owoce w cieście nie opadły na dno ? Blox.pl Zaloguj Załóż bloga Dorota smakuje Blog > Komentarze do wpisu « Omlet z bobem Co zrobić by owoce w cieście nie opadły na dno ? Zaczął Zobacz więcej
Aby mleko podczas gotowania nie przywarło do dna garnka należy nalać do niego trochę wody, doprowadzić ją do wrzenia i dopiero wtedy na gotującą się wodę wlać mleko. Pozdrawiam serdecznie ! Zobacz więcej
Przepisy i porady kulinarne: Co zrobić,aby rodzynki nie opadały na dno ciasta. Przepisy i porady kulinarne Zostań mistrzem w swojej kuchni :-) Strony Strona główna Porady. Gotówka dla Ciebie. sobota, Zobacz więcej
Kasia80
Kasia80 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
mama-poleca.blogspot.com
ŻURAWINA DO MIĘS

ŻURAWINA DO MIĘS 10271

Do mięs, pasztetu, krokietów... Składniki: 250g żurawiny 200g jabłek 100g cukru 150ml wody Wodę gotujemy z cukrem, na wrzątek wrzucamy umytą żurawinę i gotujemy 15 minut, co jakiś czas mieszając aby Zobacz więcej
Bardzo rzadko się zdarza abym zdenerwował się pod wpływem artykułu, ale dziś przelała się czara goryczy. To co pokazała Magdalena Ikonowicz (G.) to przerosło nawet mnie!!!! Jesteście ciekawi co Zobacz więcej
Naleśniki z mąką orkiszową Naleśniki - prosta sprawa! Pyszna, dająca nieograniczone możliwości. Mogą być same, prosto z patelni, z farszem na słodko - ja najbardziej lubię z dżemem. Z farszem na słono Zobacz więcej
Gdybytak przygotować kultowe ruskie pierogi, jednak wwersji, któranie wymaga zagniatania ciasta, gotowania ipochłania takwiele czasu? Odpowiedź toruskie, alenaleśniki! Wegański ruski farsz zpuszystym, Zobacz więcej
centka
centka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cooking & eating
Arabskie noce, polskie dnie

Arabskie noce, polskie dnie 155

Rozsiądźcie się wygodnie. Na dywanie. Po turecku. Zaparzcie słodkiej jak diabli miętowej herbaty. Odpalcie wodną fajkę. Potrenujcie taniec brzucha. Zarzućcie jakieś orientalne rytmy. W wersji Zobacz więcej
Listopad to czas, kiedy warto zacząć myśleć o gwiazdkowych prezentach i powoli obierać różne koncepcje, by w grudniu uniknąć niepotrzebnego stresu, zamawiania prezentów na ostatnią chwilę i wybierania Zobacz więcej
poniedziałek, 07 stycznia 2013 Witam serdecznie wszystkich w nowym roku. Odpowiadając na pytania o brak wpisów - nowa strona bloga jest w trakcie przygotowań i tam zapraszam. Zobacz więcej
Składniki: Opakowanie fasoli mung (400 g) 1 torebka ryżu 300 g mięsa mielonego z indyka Sól, pierz Natka pietruszki Masło klarowane lub tłuszcz kokosowy Fasole mung zalewam na noc wodą. Pukam i Zobacz więcej