do jakich nalewek anyż

Mleko kokosowe to jeden z moich ukochanych dodatków w kuchni. Używam go nie tylko ze względu na nietolerancję laktozy i ograniczanie mleka krowiego, ale też przez moje uwielbienie do kokosowego Zobacz więcej
• Jakie soiki s najlepsze do kiszenia? Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Jakie soiki s najlepsze do kiszenia? Jakie soiki s najlepsze do kiszenia? Zakup Zobacz więcej
Odmiany ziemniaków jadalnych - jaki rodzaj do czego? - Blog kulinarny Pysiagotuje.pl Dania główne Dania i potrawy mięsne Dania wegetariańskie Dania z makaronem Zapiekanki Zupy Desery Ciasta Przekąski Zobacz więcej
Formy, blachy do pieczenia z czarnej lub ciemno barwionej blachy są ekonomiczniejsze, bo łatwiej absorbują ciepło i przekazują je wprost do ciasta. Formy, blachy wykonane z białej blachy odbijają Zobacz więcej
Dziś mały poradnik dla początkujących, ale nie tylko. Być może stosujesz już w swojej diecie mleka roślinne (czy jak kto woli: napoje roślinne), ale dowiesz się czegoś nowego o ich zastosowaniu, czy w Zobacz więcej
Jeśli lubisz piec ciasta, za pewne szalenie ważne są dla Ciebie różnego rodzaju akcesoria i gadżety kuchenne, które ułatwiają Ci pracę i sprawiają, że spod Twojej ręki wychodzą same pyszności. Nic w Zobacz więcej
W tytule wymieniłam trzy deski do krojenia: drewnianą, plastikową i szklanką. Na rynku można oczywiście znaleźć deski z jeszcze innych materiałów, jednak ja posiadam w domu właśnie te trzy i dlatego Zobacz więcej
• Jaki mid jest najlepszy do kiszenia lub fermentowania Zdrowe-Kiszonki.pl - Blog Kulinarny o Kiszeniu i Fermentowaniu Spis Treci > Jaki mid jest najlepszy do kiszenia lub fermentowania Jaki mid Zobacz więcej
Do jakich posiłków pasuje białe wino? poniedziałek, Luty 27, 2017 Latest: Do jakich posiłków pasuje białe wino? Więcej drobiu w twojej diecie! Patelnia tytanowa czy ceramiczna? Krótki poradnik Lekki Zobacz więcej
Kawa to podstawa każdego poranka w zasadzie większości z nas. Już dawno przestało być modne parzenie tak zwanej „fusiary” w PRL-owskich szklankach z uszkiem z nietłukącego się szkła. Dzisiaj kawa, Zobacz więcej
Białe wino wyśmienicie komponuje się z różnymi potrawami. Warto jednak pamiętać o tym, że nie każde pasuje do każdego dania. O czym trzeba wobec tego pamiętać przy przygotowywaniu obiadu czy kolacji, Zobacz więcej
eateasypl
eateasypl Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
eat easy!
blender – jakiego używam ?

blender – jakiego używam ?  9

blender - jakiego używam ? - eat easy! eat easy! . cześć! współpraca zanim zaczniesz PRZEPISY na skróty sos&dip do 5 składników hity grill&piknik comfort food lunchbox finger food impreza Zobacz więcej
Ja do niedawna używałem chlebaków wykonanych z drewna, ale przy dłuższym użytkowaniu atakowała mi je pleśń. Obecnie używam chlebaka ceramicznego. Taki chlebak nigdy nam nie będzie pleśniał i łatwo go Zobacz więcej
Tłuszcz to jeden z trzech makroskładników, który musi znaleźć się w naszej diecie. Niestety śmiertelnym (dosłownie) grzechem ludzi jest dostarczanie sobie tłuszczów konkretnego typu za dużo lub za Zobacz więcej
j.krupa
j.krupa Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Sery Rzemieślnicze
Jaki kolor ma ser?

Jaki kolor ma ser? 24

Kolor sera Kolor sera można określić jako żółty Wszystko się zgadza, ale jest jeszcze ser koloru białego, a jak się dobrze zastanowić to znajdzie się też pomarańczowy np Ser Mimolette. To jaki kolor Zobacz więcej
Pan Piter
Pan Piter Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Twoje nalewki
Jakie nalewki robić w kwietniu

Jakie nalewki robić w kwietniu 1556

Kwiecień to miesiąc w którym przyroda budzi się do życia i pojawiają się pierwsze rośliny, które możemy przerobić na nalewkę. Kwietniowe nalewki to przede wszystkim trunki kwiatowe. Z czego można Zobacz więcej
Zafascynowanie fotografią kulinarną zazwyczaj nierozerwalnie prowadzi do nowego hobby - zbierania naczyń do zdjęć :) Będąc po wrażeniem wspaniałych fotografii w magazynach i książkach kulinarnych Zobacz więcej
bocado
bocado Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
wkuchnibezdubli.blox.pl
Nalewki

Nalewki 10165

Czyli coś dla dorosłego, który nalewką nie pogardzi. Nie wiem jak Wy, ale ja nie specjalnie przepadam za ganianiem „obcych” po kuchni. Kuchnia to mój raj, moje miejsce i wara od garów innym! Jednego Zobacz więcej
Wino czerwone, wbrew powszechnej opinii, nie otrzymuje swojego koloru z wnętrza winogron, a z samych skórek. Przy odpowiednim procesie uzyskiwania soku, skórki należy odpowiednio wycisnąć, byśmy Zobacz więcej