do jakich potraw używamy sosu sojowego?

{{headerMessage}}
Sos sojowy to nie jest moje ostatnie odkrycie. Odkąd zakochałam się w chińskiej kuchni (czyli od kilku lat) jest on niezbędnikiem w mojej kuchni. Szczególnie upodobałam sobie sos sojowy ciemny z firmy Zobacz więcej
mniumniu
mniumniu Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MniuMniu
WEGETARIAŃSKA FASOLA PO BRETOŃSKU

WEGETARIAŃSKA FASOLA PO BRETOŃSKU 128

0
{{headerMessage}}
się szklista dodajemy pokrojone w bardzo drobną kostkę tofu. Często mieszamy i podsmażamy do momentu, kiedy z tofu zrobią się delikatne "skwarki" Ugotowaną fasolę wrzucamy do tofu i cebulki, dodajemy Zobacz więcej
martyna12
martyna12 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
SzczyptaChili
Kurczak trzy smaki

Kurczak trzy smaki 32

1
{{headerMessage}}
Danie mogła bym nazwać kurczakiem w sosie słodko-kwaśnym jednak czuć w nim wyraźnie pikantność sosu piri-piri.Najpierw czuć smak słodki i kwaśny a na końcu pojawia się przyjemna ostrość.Danie jest Zobacz więcej
kornik
kornik Obserwuj blogaObserwujesz bloga
kornik w kuchni
Wschodnie klimaty i konkurs

Wschodnie klimaty i konkurs 70

0
{{headerMessage}}
kuchni, z pełną świadomością tego, co ląduje w misce. Zdarza się czasem tak, że wpada mi w ręce coś, co mogę polecić, bo sama we własnej kuchni danego produktu używam. Tak jest z sosami sojowymi Zobacz więcej
{{headerMessage}}
najbardziejniesztampowe pomysły ma się właśnie wtedy, kiedy działa się w bardzo ściśle określonych ramach. Lubię tak. Ponieważ już nie mogę patrzeć na faszerowane jaja i wieprzowe frykasy, ale Zobacz więcej
Antenka
Antenka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smaczny kąsek
Domowe sushi

Domowe sushi 221

0
{{headerMessage}}
zadziwiać kulinarnie;) Składniki: pół opakowania ryżu do sushi 5 - 6 płatków alg 200g wędzonego łososia kilka paluszków krabowych ogórek zielony (lub jakieś inne chrupkie warzywo) serek śmietankowy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Czy używaliście kiedykolwiek herbaty jako składnika w swoich potrawach? Jeśli nie to koniecznie spróbujcie bo na prawdę warto :) Pomimo tego, że jestem wielką miłośniczką herbaty, to zawsze Zobacz więcej
{{headerMessage}}
cukinii 1 pomidor kiełki rzeżuchy do przybrania 1 łyżka wasabi 50 ml sosu sojowego 4 łyżki soku z limonki lub cytryny 1 cebulka dymka 1 łyżka lekko zmielonej soli ziarnistej Wykonanie: Łososia Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygotowanie:15 minut Czas smażenia: 13 minut Dziś kolejny przepis w którym wykorzystuje się czarną fasolę chińską, pisałam o niej już wcześniej przepisy z tym składnikiem można znaleźć tutaj. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Uwielbiam kuchnię azjatycką. Jej świeżość i bogactwo egzotycznych smaków. Tak bardzo różni się od ciężkiej i dostojnej kuchni europejskiej. Jeszcze kilka lat temu nie przyszłoby mi z pewnością do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
własnymi rękami, są o niebo lepsze. Dziś chciałam zaprosić Was na jedną z najbardziej znanych potraw, w nieco innej odsłonie. Chrupiący kurczak w sosie słodko-kwaśnym. Danie bardzo aromatyczne, Zobacz więcej
NPS-MIX
NPS-MIX Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przyprawy kuchenne
Leczo Jalapeno

Leczo Jalapeno 339

1
{{headerMessage}}
nie najtańsza, w której 50% to woda:D) 1 łyżka przecieru pomidorowego 2 łyżki pasty paprykowej (najlepiej mieszanka z bakłażanem, olejem, ostrą papryczką, czosnkiem, ew. kwaskiem cytrynowym) 1 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
używanych do gotowania potraw na przykład z kuchni chińskiej, graniczyła z cudem. Dlatego p. Katarzyna zamiast niedostępnego sosu sojowego radziła używać przyprawy magi z dodatkiem wody, a zamiast Zobacz więcej
{{headerMessage}}
(gorczyca) miód,sos sojowy, itd... 10. Na słodko czy na ostro? Jedno i drugie 11. Najgorsza potrawa z dzieciństwa? Potrawy to nie mam,ale nie znosiłam i nie znoszę kożucha z mleka:) To juz druga Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, ale jest pysznie. Sosu sojowego bardzo często używam w moich daniach. Tym razem też tak było. Używam i bardzo Wam polecam sos Kikkoman. Można go kupić w bardzo fajnej buteleczce z dyspenserem. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z tym pleśniowym oraz do przekąsek typu nachos. 4 łyżki sosu sojowo-grzybowego TaoTao- Sos sojowo-grzybowy TaoTao to tradycyjny chiński sos sojowy, wzbogacony o aromat grzybów. Świetnie nadaje się do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Zawsze podskórnie czułam, że potrawy kuchni azjatyckiej staną się moją wielką pasją i wyprą nawet uwielbienie do kuchni włoskiej. Mnogość składników jakimi można żonglować raduje podniebienie, gdyż Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Znalazłam ten przepis na super blogu Potrawy Półgodzinne. Długo wymyślałam jak mogę go dopasować do moich ograniczeń, ale coś mnie do niego bardzo ciągnęło więc starałam się jak mogłam. Największy Zobacz więcej
boregi
boregi Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Licencja na gotowanie
Witariańskie sushi

Witariańskie sushi 89

0
{{headerMessage}}
czasie kroimy je na plasterki i podajemy z sosem sojowym (pamiętajmy, że jest bardzo słony ;). Jeśli o mnie chodzi, to sushi smakowało mi bardziej bez sosu sojowego, właśnie dlatego, że jest on za Zobacz więcej