Przepis na do połowy

Pierwsze 44 dni już za mną! Nalewka została przelana. Po kolejnych kilkudziesięciu dniach będę musiała ją jeszcze przefiltrować. Potem zaś zobaczymy, czy dam radę ją jeszcze harmonizować... Dodam Zobacz więcej
Zaczęło się od piątkowych jabłek z kruszonką na śniadanie, wizyty u M.Jot. i jej rozpaczliwego telefonu "Olcia dopiero wychodzę z Playboya, rozmroziłam pierś, zrobisz coś z nią?" a później poszło już Zobacz więcej
#1 Chả cá Lã Vọng (Spring Roll) #2 Clear Shoyu Ramen (Vegan Ramen Shop) #3 Modern China #4 Matcha ramen (MOD) #5 Warung Jakarta #6 Asam laksa (Marcin Wojtasik) #7 Gua bao (The Cool Cat) #8 Phở gà Zobacz więcej
Połowa lutego za mną, a projekt ciągle trwa więc czas na kolejne małe podsumowanie tego jak moje działania wyglądają 1. Bieganie Nie da się ukryć, że luty to dużo mniejszy wynik niż podobny okres w Zobacz więcej
Facet i Kuchnia
Facet i Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FACET I KUCHNIA
Shivid Polow

Shivid Polow 32

Shivid Polow. Shivid Polow to perski przepis na ryż z koperkiem. Jest wręcz stworzonydla miłośników aromatycznego koperku, który – jak widać – świetnie komponuje się nie tylko z młodymi ziemniakami. W Zobacz więcej
Ten tydzień to istny maraton sprawdzianów, więc...dodaję przepis! :DD Wszystko, byle się nie uczyć ;) Tak więc przedstawiam Wam przepis na przepyszne bułki. Wychodzą mięciutkie i baaardzo smakowite! Zobacz więcej
Nie lubię pierwszych notek, a jednak ktoś musi tą czarną robotę 'odwalić' ;) Postanowiłam otworzyć, rozpocząć mojego pierwszego kulinarnego bloga :) Obiecuję smaczne przepisy - moje i wyszperane w Zobacz więcej
Właśnie kończę czytać. Ładna i miła lektura na weekend. O wierze w to, co niemożliwe, o upartym dążeniu do celu, o relacjach międzyludzkich, o emocjach. Nie rzuciła mnie na kolana, ale jest bardzo Zobacz więcej
lillesorte
lillesorte Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Cosily white kitchen
201 Połowa

201 Połowa 48

Gruszkowo-karobowa owsianka z tahini, miodem i domową granolą sezamową Wczorajszy dzień był bardzo udany :) Nie ma to jak móc wygadać się o wszystkim, rozmawiać godzinami i oglądać głupoty z osobą, z Zobacz więcej
Krótkie sprawozdanie z tego co u nas Wczoraj ( 14.02 ) była 15 seria strzałów protonami, czyli połowa za nami. Terapia odbywa się codziennie w dni robocze o różnych porach dnia - każdego dnia Zobacz więcej
Każdy, kto jest piernikowym tradycjonalistą powie, że to ciasto w ogóle piernikiem nie jest. Zapewne jedyna wspólna cecha to oczywiście przyprawa korzenna (pierwszy raz, home made!) i ciemny, Zobacz więcej
Składniki: jajka 3 sztuki, cukier 1 szklanka, cukier wanilinowy 1 opakowanie, twaróg 25 dag, jogurt gęsty 380 ml, budyń waniliowy 1 opakowanie, olej rzepakowy 1/4 szklanki, rodzynki 5 dag, lukier - w Zobacz więcej
Korzenne płatki orkiszowe gotowane z mango, kremem speculoos i psyllium na napoju migdałowym podane z jagodami z syropu, mango i serkiem śmietankowym Lubię dodawać psyllium do gotowanych śniadań, bo Zobacz więcej
sniezka
sniezka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Śnieżka gotuje
Bałtyk - połów

Bałtyk - połów 256

Wszystkie prawa zastrzeżone. Zdjęcia chronione prawem autorskim. All Rights Reserved. Zobacz więcej
JaKama
JaKama Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Zapachy z kuchni Kamy
piękna połowa grudnia

piękna połowa grudnia 28

Mamy prawię połowę miesiąca. Grudzień, ciepły, przyjemny, zielono wszędzie, ale chcemy czy nie, zima prawie za pasem :) Wysłałam dziś kartki świąteczne do przyjaciół i znajomych. 30 minut na poczcie, Zobacz więcej
Facet i Kuchnia
Facet i Kuchnia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
FACET I KUCHNIA
Zereshk Polow

Zereshk Polow 32

Zereshk Polow. Zereshk i polow Zereshk Polow to po prostu ryż z berberysem. Przepis pochodzi z kuchni perskiej, a konkretnie z Iranu. Zereshk po irańsku oznacza berberys, a polowto ogólne określenie Zobacz więcej
mirosix
mirosix Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotowanie pod gruszą
Lubia polow

Lubia polow 105

Kulinarny aforyzm : Dobry pasterz strzyże swoje owce, a nie obdziera ze skóry . Tyberiusz W Iranie ryż przypominający ryż basmati, z długimi ziarnami, gotuje się na sypko, a największym przysmakiem Zobacz więcej
Jeśli szukacie odpoczynku od zabieganej codzienności i chcecie dowiedzieć się jak żywili się nasi dziadkowie w I połowie XX wieku, to serdecznie zapraszam do lektury książki Krystyny Zobacz więcej
KŁD
KŁD Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Jak cień
Połów

Połów 66

Kiedyś pisałam już na tym blogu o małych rybkach (kilk) i tym jak gospodarujemy zasobami, które jeszcze znajdują się w morzach i oceanach. Za każdym razem gdy jestem na polskim wybrzeżu wspominam ten Zobacz więcej