do wycinania kółek na pierogi

A dziś przepis na niewyobrażalne proste pierogi z twarogiem i truskawkami ! Składniki: 0.5kg mąki szklanka gorącej wody farsz: twaróg śmietankowy truskawki cukier Wykonanie: Farsz: ugnieść twaróg z Zobacz więcej
1 szklankę ciepłej wody dodajemy olej mieszamy i dodajemy do mąki . Wyrabiamy ciasto . Śliwki myjemy osuszamy przecinamy wyciągamy pestki. Ciasto rozwałkowujemy .Wycinamy kółka wkładamy kawałek Zobacz więcej
Pierogi na słodko ze śliwkami, polane śmietanką i posypane cukrem, mniam... Składniki: 500g mąki jajko łyżeczka masła ok. szklanki ciepłej wody śliwki węgierki słodka śmietanka cukier Do przesianej Zobacz więcej
ellae
ellae Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Podróże ze smakiem
pierogi ze śliwką

pierogi ze śliwką 156

0
pyszne pierożki na słodko z rewolucji na talerzu najpierw farsz jak zrobić - potrzebujemy: 5-6 śliwek, 1 cm imbiru, 4 łyżki płatków migdałów, miodu kroimy śliwki, prażymy migdały, w rondelku Zobacz więcej
podsypując mąką. Wycinać szklanką kółka. Na każdy nakładać porcję farszu i sklejać. W garnku zagotować wodę z sola i odrobiną oleju. Wrzucać pierogi porcjami na wrzątek i gotować. Można polać również Zobacz więcej
, posypane cynamonem Ciasto na pierogi zagniatamy, rozwałkowujemy, wycinamy kółka, umieszczamy jabłka, zlepiamy. Gotujemy w lekko osolonym wrzątku przez ok. 8 min od wypłynięcia. Smacznego :-)! Zobacz więcej
stopniowo ciepłą wodę. Ciasto powinno być elastyczne i miękkie. Ciasto rozwałkować jak najcieniej podsypując mąką. Wycinać szklanką kółka. Na każde kółko nakładać porcję twarogu, przykryć drugim Zobacz więcej
Składniki: ciasto na pierogi: 0,5kg mąki letnia woda - około 2 szklanek 2 łyżki oleju sól farsz: 7 dużych pieczarek duża cebula 200 g kapusty kiszonej sól, pieprz Przygotowanie: ciasto: Do mąki Zobacz więcej
mąki, jajka, wody i soli. Rozwałkowujemy na grubość około 4 mm i wycinamy małe kółka (najlepiej kieliszkiem lub wiązką szklanką). Nakładamy farsz na wycięte kółka oraz lepimy pierożki. Gotujemy w Zobacz więcej
i olej. Ciasto wyrabiać dodając stopniowo ciepłą wodę. Ciasto powinno być elastyczne i miękkie. Ciasto rozwałkować jak najcieniej podsypując mąką. Wycinać szklanką kółka. Na każdy nakładać porcję Zobacz więcej
Składniki Ciasto na pierogi 400g twarogu 6 łyżeczek cukru garść posiekanej mięty 4 łyżki gęstej śmietany Etapy przygotowania 1. W misce łączymy twaróg, cukier, śmietanę i miętę. 2. Ciasto Zobacz więcej
Moja córka lubi pierogi ..zwłaszcza z kapusta kiszoną .i robię je dość często..ale staram się korzystać z nowych przepisów na ciasto pierogowe..oczywiście nadzienie do pierogów może być inne..tym Zobacz więcej
wycinamy kółka, nakładamy wcześniej opłukane jagody, sklejamy. Pierogi gotujemy w lekko osolonej wodzie. Gorące polewamy śmietanką lub serkiem homogenizowanym. Tu w wersji dla młodszego - ze Zobacz więcej
Ania
Ania Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bajkorada
Pierogi z truskawkami (+film)

Pierogi z truskawkami (+film) 61

0
Bajeczne smaki pokazują jak prosto zrobić pierogi z truskawkami (lub innymi sezonowymi owocami). Pierogi najlepiej smakują podane ze śmietanką i cukrem. W sezonie taki obiad obowiązkowy :) Składniki: Zobacz więcej
Składniki: 20 dag twarogu 7 łyżek mleka 6 łyżek oleju 1/2 łyżeczki soli 4 łyżki cukru jajko 40 dag mąki 5 dag drożdży marmolada cukier puder do posypania Twaróg miksujemy z mlekiem i olejem. Wbijamy Zobacz więcej
I jeszcze w ostatniej chwili obiecany przepis na bezglutenowe ciasto na pierogi :) Składniki: 1 szklanka mąki ryżowej 0,5 szklanki mąki jaglanej ok. 0,5 szklanki gorącej wody 1 żółtko 2 łyżki oleju Zobacz więcej
konsystencję. Następnie ciasto rozwałkowujemy (delikatnie podsypujemy mąką żeby się nie przyklejało) na grubość około 2mm. Szklanką wycinamy kółka, nakładamy na nie jagody i sklejamy. Gotujemy w Zobacz więcej
ciasto. Zawijamy w folię i dajemy na pół godz. do lodówki. Czosnek przeciskamy przez praskę, solimy. Na patelni dusimy szpinak, łączymy z czosnkiem i przyprawami, mocno odparowujemy wodę. Zobacz więcej
Moniq
Moniq Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Z Chaty Na Końcu Wsi
PIEROGI Z JAGODAMI

PIEROGI Z JAGODAMI 548

1
Ciasto zawsze robię z mąki i mleka rozrobionego z ciepłą wodą z dodatkiem łyżki oliwy - takie ciasto jest miękkie i elastyczne. Wyrobione ciasto rozwałkowuję, szklanką wycinam kółka, na każde Zobacz więcej