dobra kruszonka

Mamo zrób mi szarlotkę,to zrobiłam. Dobra była... z kruszonką i lodami. Zrobiłam ją bardzo szybko a zjedliśmy ją jeszcze szybciej. Dobra szarlotka z kruszonką 200 g dobrego, zimnego masła 300 g mąki Zobacz więcej
Czy jest ciepło, czy jest zimno, czy świeci słońce, czy pada deszcz! Drożdżówka z kruszonką zawsze dobra jest :) !!! Super puszysta, delikatna, z pyszną waniliową kruszonką! Przepis inspirowany Zobacz więcej
porządki skończyły się na bałaganie w kuchni i ostentacyjnie stojącym odkurzaczu na środku pokoju. Najważniejsza jednak była satysfakcja z upieczenia zdecydowanie najlepszej chałki pod słońcem! To Zobacz więcej
Kolejny post z serii "uwielbiam lato, bo są jagody i inne świeże owoce". Drożdżówki dopiero co wyciągnąłem z piekarnika, jeszcze unosi się zapach jagód. Musiałem szybko robić zdjęcia, bo jagodzianki Zobacz więcej
Jagodzianki z kruszonką są moimi ukochanymi drożdżówkami! Uwielbiam je za smak ale myślę, że wiąże się to również z nostalgią za czasami, gdy całe wakacje spędzałam u moich dziadków. Codziennie rano Zobacz więcej
Już dawno nie robiłam szarlotki, więc kiedy wczoraj wieczorem wyjęłam zespiżarni dużą torbę zjabłkami pomyślałam, żenie mam lepszego pomysłu co znimi zrobić jak właśnie szarlotka zkruszonką. Zrobiłam Zobacz więcej
Nadszedł wreszcie czas, kiedy mogę się podzielić z Wami przepisem na najlepszą chałkę jaką kiedykolwiek jadłam. Nie żebym wcześniej nie chciała, bo choć piekę ją od około dwóch lat to nigdy nie Zobacz więcej
Od dawna chodziła za mną drożdżowa buła, taka jeszcze cieplutka posmarowana masełkiem i jedzona przy szklance mleka, czy kakao. Od dawna szukałam również przepisu tak dobrego jak mojej mamy, jej Zobacz więcej
drożdżowca, miałam chwilowe wrażenie przeniesienia w czasie. Życzę tego każdemu. Zróbcie go, bo nie jest trudny, a efekt jest rewelacyjny! Drożdżowiec z kruszonką podstawowy - najlepszy: - 300 gramów Zobacz więcej
drożdżowca, miałam chwilowe wrażenie przeniesienia w czasie. Życzę tego każdemu. Zróbcie go, bo nie jest trudny, a efekt jest rewelacyjny! Drożdżowiec z kruszonką podstawowy - najlepszy: - 300 gramów Zobacz więcej
drożdżowca, miałam chwilowe wrażenie przeniesienia w czasie. Życzę tego każdemu. Zróbcie go, bo nie jest trudny, a efekt jest rewelacyjny! Drożdżowiec z kruszonką podstawowy - najlepszy: - 300 gramów Zobacz więcej
poradzę na to, że to najlepsze ciasto drożdżowe, jakie kiedykolwiek jadłam :) Dzisiaj przedstawiam wersję z rabarbarem. To ciasto piekłam też z truskawkami, śliwkami i porzeczką. Każde smakowało Zobacz więcej
możemy użyć go zamiennie..bo mąką zamniaczana jest dostępna tylko w polskich sklepach, ale w tym wypadku próbowałam i zdecydowanie ciasto wyszło, ale już nie tak dobre. Przepis pochodzi z blogu "Moje Zobacz więcej
Zaletącrumble jest fakt, że zawsze jest udane.Nieważnejaki będzie ostateczny rezultat wszyscy kochają zapiekane, aromatyczne owoce pod kruchą kołderką z migdałami. Najlepsząkruszonkę świata posypuję Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe z kruszonką. Najlepszy przepis - Drożdżowe - Coś słodkiego, poproszę... - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Coś słodkiego, poproszę... Ciasto drożdżowe z kruszonką. Zobacz więcej
Niewiele jest ciast, które bardziej kojarzą się z ciepłem domu, rodzinną atmosferą i błogim, letnim lenistwem, niż ciasto ze śliwkami. Dzisiaj w wersji półkruchej z dodatkiem kruszonki i migdałów – Zobacz więcej
Ciasto mięciutkie, świeżutkie również następnego dnia. U mnie z truskawkami i rabarbarem. Faktycznie najlepsze :) Bardzo polecam - Na przełomie wiosny i lata nie może go zabraknąć na stole! Ciasto Zobacz więcej
Sezon truskawkowy dobiega już niestety końca. Jego dobrym zwieńczeniem może być poniższa propozycja, do której można również sięgnąć, gdy zatęsknimy za latem, wykorzystując mrożone owoce! NAJLEPSZE Zobacz więcej
Nie skłamię mówiąc, że jest to najlepsze ciasto ucierane jakie zrobiłam. Jest mięciutkie, maślane, a do tego ta kokosowa kruszonka...znikało kawałek po kawałku. Do ciasta możemy wykorzystać każde Zobacz więcej
Przepis na najlepsze ciasto drożdżowe. Bardzo łatwy, tani przepis na rewelacyjnie udane ciasto drożdżowe. Ciasto jest mięciutkie i idealnie wyrośnięte. Można je upiec bez żadnych dodatków lub wyłożyć Zobacz więcej