dobra szarlotka

Mamo zrób mi szarlotkę,to zrobiłam. Dobra była... z kruszonką i lodami. Zrobiłam ją bardzo szybko a zjedliśmy ją jeszcze szybciej. Dobra szarlotka z kruszonką 200 g dobrego, zimnego masła 300 g mąki Zobacz więcej
asiks
asiks Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Mind Your Food
Zawsze dobra szarlotka

Zawsze dobra szarlotka 375

0
Jako, że nadejście jesieni nastraja mnie bardzo sentymentalnie, nie inaczej jest w mojej kuchni. Jednego dnia zrobiłam zupę kalafiorową, rozlałam do słoików powidła śliwkowe i upiekłam szarlotkę... Zobacz więcej
Absolutnie trzeba to ciasto zrobić. Jest delikatne, półkruche, mięciutkie, z pysznie jabłkowym wnętrzem. Jabłek nie trzeba przesmażać, wystarczy obrać i pokroić na połówki. Bardzo dobre ciasto, które Zobacz więcej
Szarlotka dobra na wszystkie smutki i radości również: Składniki: (na formę do tarty/tortownicę 24cm lub 26cm ) - 1 szklanka mąki (białej, razowej lub mieszanej) - 1 szklanka kaszy manny - 1 szklanka Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Tonajlepsza szarlotka jaką jadłam irobiłam. Najbardziej lubię gdyciasta zjabłkami mają dużo jabłek amało ciasta ita właśnie taka jest. Zkruchym, delikatnym ciastem idużą Zobacz więcej
Szarlotka Składniki: 600g mąki 5jajek (rozdzielonych) 1 łyż. proszku do pieczenie 1 margaryna 1 kg jabłek + 3 łyżki cukru 1 szklanka cukru + 3 łyżki do ciasta 1 op. cynamonu Wykonanie z mąki żółtek, Zobacz więcej
basia112
basia112 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jaskinia Smaku
Szarlotka- Najlepsza!

Szarlotka- Najlepsza! 2109

1
Przepis na klasyczną, domową szarlotkę, który moim zdaniem jest najlepszy! Bardzo delikatne, maślane ciasto, które wręcz rozpływa się w ustach i pyszna cynamonowa masa jabłkowa. Polecam :) Kruche Zobacz więcej
Jak prawdziwe domowe ciasto, to wiadomo kto zrobił :D Mój mistrz cukiernik :P Nawet nie umiem opisać tego szczęścia, jak się przychodzi do domu, a już w progu czuć zapach pieczonej szarlotki :* Zobacz więcej
Najlepsza szarlotka jaką jadłam. Powstała przez przypadek, a właściwie przez brak niektórych składników z których miała się początkowo składać. Do ciasta dodałam trochę mleka w proszku (może przez to Zobacz więcej
Beatrice
Beatrice Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia w zieleni
Najlepsza szarlotka

Najlepsza szarlotka 481

1
To jest zdecydowanie najlepsza szarlotka jaką kiedykolwiek robiłam i jadłam. Jest wyjątkowa, delikatna, lekko serowa (za sprawą serka waniliowego), rozpływająca się w ustach. I znikająca w mgnieniu Zobacz więcej
Smak i zapach szarlotki każdy dobrze zna więc... do roboty ;) Apple pie (szarlotka) Kruche ciasto: 250 g przesianej mąki 125 g margaryny pokrojonej w małe kawałki 100 g cukru pudru 1 jajko 1/3 Zobacz więcej
pożytecznie wykorzystałam. Upiekłam szarlotkę. Musiałam nadrobić stracone kalorie, nie tyle jazdą, co dźwiganiem pojazdu jeżdżącego na pięterko i to nie pierwsze:) Zastosowałam misz masz, czyli co Zobacz więcej
Październik już miał swój punkt kulminacyjny. Jak ten czas mija ! Jak dobrze ! Pomarańczowe żółcie i czerwienie odbijają się od osmaganych jeszcze słońcem policzków. Wszystko tak intensywnie pachnie. Zobacz więcej
Szarlotka najlepsza biszkoptowa Szarlotka najlepsza – tak tą szarlotkę ochrzciło moje dziecko, bo puszysta, bo mokra, bo dużo jabłek – po prostu najlepsza. ( ps. taką mogę robić codziennie ;) ) Zobacz więcej
Jedna z najlepszych szarlotek jakie jadłam :) serdecznie polecam... Składniki - ciasto (na blachę o wymiarach: 30x20): - 300 g mąki - 200 g zimnego masła - 100 g cukru pudru - 2 jajka - 1 łyżka cukru Zobacz więcej
Bez szarlotki nie ma jesieni. Koniec. Kropka. Musi być krucha, słodka, pachnąca cynamonem. Powinna także mieć namoczone w rumie rodzynki i kruchą posypkę (lub kruszonkę). Dopuszczalne są modyfikacje w Zobacz więcej
Jak tylko zobaczyłam tą szarlotkę naGotowanie i Wypieki z Pasją, wiedziałam, że muszę ją upiec. Szarlotka nie wymaga dużo pracy, robi się ją bardzo szybko i równie szybko znika. Bardzo smakuje mi Zobacz więcej
Jest to chyba najprostsza i najlepsza szarlotka na świecie. Za każdym razem jak ją piekę, przeżywam Dzień Świstaka :). Ledwo ostygnie na tyle, bym mogła posypać ją cukrem pudrem i zaraz znika w Zobacz więcej
niezdrowe). Ale jak tu się powstrzymać, kiedy zapach wnika do każdego zakątka w domu? Smaczności! Masa jabłkowa: ok. 1,5 kg jabłek (najlepsze to antonówki lub szare renety) ok. 4 łyżki cukru cynamon Zobacz więcej
Absolutnie najlepsza szarlotka na świecie. Piekłam setki razy i ani trochę nie przesadzam. Kiedyś proces pieczenia tego ciasta odbywał się na masową skalę. :) A teraz piekę na potrzeby domowe, Zobacz więcej