dobre ciasto drożdżowe

Ciasto odwracane to takie, w którym owoce układa się na dnie formy po to, by ich sok nie spowodował powstania zakalca. Po upieczeniu, na rancie blaszki kładzie się talerz i siup - odwraca wszystko Zobacz więcej
Po kuchennych radach dotyczących warzyw, dziś kolejna porcja dobrych kuchennych rad, tym razem dotycząca owoców. Zielone banany szybciej dojrzeją gdy będziemy je przechowywać razem z jabłkami. Jabłka Zobacz więcej
KUKBUK
KUKBUK Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
KUKBUK
Z gruntu dobre

Z gruntu dobre 19

Z gruntu dobre - KUKBUK Toggle navigation Sklep Prenumerata Kukbuk poleca Newsletter Wydanie mobilne Reklama Kontakt Skip to content Toggle navigation Magazyn Przepisy Wiadomości Miejsca Blogi Konkurs Zobacz więcej
Dobre leki na potencję | Kompendium praktycznych informacji Kompendium praktycznych informacji Toggle Navigation Strona główna Porady Zdrowie Wygląd Trudne sprawy Kontakt Zdrowie Dobre leki na Zobacz więcej
„Z gruntu dobre” – to linia produktów warzywnych, stanowiąca zupełnie nową kategorię w asortymencie firmy Sokołów S.A. Do współpracy w finalnej fazie tworzenia linii, Sokołów zaprosił blogerów Zobacz więcej
Wioleta g-a
Wioleta g-a Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mama Karmiąca
Dobre Szparagi bez tajemnic

Dobre Szparagi bez tajemnic 22

Mówiąc szparagi, mamy na myśli zarówno te zielone jak i białe. Ich sezon rozpoczyna się w połowie kwietnia, a kończy w ostatnich dniach czerwca.Tyle w nich podobieństw, co i różnic.Zarówno te białe, Zobacz więcej
Na dziś proponujemy garść dobrych rad i trików dotyczących warzyw. Z pewnością pomogą one w codziennym gotowaniu. Do gotowania brokułów dodajemy płaską łyżeczkę cukru – taka ilość nie zmienia smaku, a Zobacz więcej
Znam takich, którzy za masłem orzechowym przepadają. Nie jestem z grupy wyjadaczy tego specjału łyżką ale widziałam, da się:) Słoik dobrego masła orzechowego stał w mojej szafce dość długo, dostałam Zobacz więcej
Domowa, puszysta, maślana, pięknie pachnąca drożdżówka z serem nie ma sobie równych. Znacie kogoś kto by odmówił? Rzecz niemożliwa. Prawdziwa wanilia, masło, dobrej jakości ser, jajka od szczęśliwej Zobacz więcej
Z nawykami bywa niezwykle trudno. Te złe czepiają się nas niczym rzep psiego ogona, podczas gdy te dobre nie chcą się w ogóle zakorzenić i zostać z nami. W efekcie często bywamy sfrustrowani, ponieważ Zobacz więcej
1) Przesiej mąkę na stolnicę, stół, blat gdzie Ci wygodniej robić. 2) w czajniku zagotuj wodę, odczekaj chwilę. 3) W mące zrób dołek i wlej wrzątek. Wyrób ciasto. Jeżeli jest za sypkie dolej więcej Zobacz więcej
Przepis znalazłam kiedyś na jakiejś stronie internetowej, ale nie zanotowałam źródła... Recepturę znalazłam wśród mnóstwa zapisanych żółtych karteczek, które służą mi w kuchni za książkę kucharską w Zobacz więcej
Niektórzy uważają, że ciasto drożdżowe to wyższa szkoła jazdy. To całkowicie mylne przekonanie. Moja mama przez 30 lat małżeństwa, zapewniana przez teściową, że drożdżowe jest trudne, nie upiekła go Zobacz więcej
Ciasto drożdżowe to coś, do czego przez wiele lat nie zabierałam się nawet. Wydawało się trudne, skomplikowane, a ci, którzy umieli je upiec wydawali mi się czarodziejami z wiedzą tajemną. Teraz Zobacz więcej
zaczyn drożdżowy zawsze robię w nietypowy sposób jaki moja babcia-kaszubka mnie nauczyła, zawsze z tego zaczynu ciasto pięknie rośnie i smakuje jak również kilka ważnych innych wskazówek, które Zobacz więcej
Obserwując otoczenie widzę, że coraz więcej osób zamawia catering dietetyczny. Zupełnie się temu nie dziwię – jesteśmy przecież coraz bardziej zapracowani i mamy coraz mniej czasu na gotowane. Ja sama Zobacz więcej
Bardzo często śniadanie jest pomijane lub niedoceniane przez nas. A to niedobrze, bo przecież od dobrego śniadania zależy ile sił będziemy mieć w ciągu dnia. Dużo osób wybiera jednak kubek kawy Zobacz więcej
Catarinka71
Catarinka71 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Smaczy
Dobre ciasto z truskawkami

Dobre ciasto z truskawkami 1100

Ciasto: 5 jajek 200g cukru 125ml oleju 125ml wody 3 łyżki kakao 200g mąki pszennej 1 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: truskawki 100g cukru 500g twarogu z wiaderka 4,5 płaskich łyżeczek żelatyny Zobacz więcej
Fale Dunaju Szczególnie się przy tym cieście starałam, ponieważ miało być dla gości. Ale jak sami widzicie i może znacie z autopsji im bardziej się staram tym gorzej wychodzi albo właściwie nie Zobacz więcej
Barbarella
Barbarella Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Barbarella
Drożdżowe zawsze dobre

Drożdżowe zawsze dobre 48

Poniedziałek dobrze zacząć od domowej drożdżówki. Mięciutkiej, pachnącej, z truskawkami i oczywiście kruszonką (moją ulubioną!). Ostatnio wciąż pojawiają się tutaj truskawki, ale sezon nie trwa długo Zobacz więcej