dobre ciasto na pierogi

Najlepsze ciasto na pierogi to oczywiście wg przepisu mojej mamy. Jej sekret tkwi w odrobinie oleju dodanym do ciasta, dzięki temu jest wspaniale elastyczne i przyjemnie lepi się z niego pierożki Zobacz więcej
To podstawa dobrych pierogów – idealne ciasto. Jego sekretem jest bardzo ciepa woda, dlatego ciasto najlepiej wyrabiać mikserem ze spiralną końcówką. Dzięki temu jest szybciej i nie ma Zobacz więcej
Ciasto na pierogi! Próbowałam wiele przepisów na ciasto pierogowe ale toz dodatkiem wrzątku i jajka jest najlepsze. Ciasto jest sprężyste, nie przywiera do blatu, a przy tym łatwo się klei. Ciasto Zobacz więcej
pierogów, co - jak wiadomo - trochę trwa ;-) Do przygotowania pierogów zazwyczaj wykorzystuję połowę podanej proporcji, chyba że chcę część pierogów zamrozić, lub w planie jest więcej osób do Zobacz więcej
Składniki: - 50g miękkiego masła - 0,5kg mąki pszennej (użyłam Lubelli do pierogów) - 1 szklanka wody w temp. pokojowej - 1 jajko - 2 żółtka - 1 łyżeczka soli Sposób przygotowania: 1. Mąkę wysypujemy Zobacz więcej
nieodłącznie kojarzą nam się z pierogami. Najlepsze, te robione przez Babcię, były ciągłym towarzyszem naszych szaleństw. Rzucaliśmy wszystko, kiedy babcia krzyczała, że już gotowe. Najlepsze były Zobacz więcej
koleżankami, czy rodzinnie po prostu na sobotni obiad. Samej pewnie by mi się nudziło przy lepieniu 100 pierogów, ale w towarzystwie zawsze raźniej. Wypróbowałam kilka przepisów na ciasto - co Zobacz więcej
"Szklana" ostatniopogoda? Może i tak... ale u mnie to się nazywa teraz "pierogowa" pogoda. Niech sobie pada... Robię ciasto i ... lepimy pierogi. Najlepsze przepisy, to te najprostsze. Na ok 30 Zobacz więcej
W końcu udało mi się znaleźć odpowiednie, co ja mówię, najlepsze (!) ciasto na pierogi. Idealnie się rozwałkowuje, nadaje się do zamrażania. Po ugotowaniu ciasto jest elastyczne i nie rozwala się Zobacz więcej
Nie myślałam, że to powiem, ale dotychczasowe ciasto maślankowe na pierogi przegrało z przepisem, którym chcę się dzisiaj z Wami podzielić. Szybkie, proste, nie brudzące rąk, wspaniale się Zobacz więcej
Sezon na jagody już trwa, więc warto wykorzystać te wspaniałe owoce, pełne witamin do pysznego obiadu na słodko lub deseru jakim są pierogi. Można podawać je ze śmietaną kwaśną lub bitą śmietaną ! Są Zobacz więcej
Pierogi ruskie wcale nie wzięły się z Rosji. Pochodzą z Rusi, skąd przywędrowały do Polski i od tej pory goszczą na naszych stołach w wielu postaciach, z różnych okazji. Dobre ciasto to połowa Zobacz więcej
Ciasto na pierogi – najlepsze na świecie :) | Każdy ma jakiegoś bzika CIASTA All Ciasta biszkoptowe Ciasta drożdżowe Ciasta ucierane Ciasto bezowe CIASTA KOKOSOWE CIASTO Z JABŁKAMI 12 listopada 2015 Zobacz więcej
2016 Ciasta drożdżowe SIMIT – TURECKI BAJGIEL 7 marca 2016 Ciasta drożdżowe DROŻDŻOWE „RÓŻYCZKI” Z SEREM 29 czerwca 2015 Ciasta drożdżowe MIKOŁAJ Z CIASTA DROŻDŻOWEGO 8 grudnia 2014 Ciasta ucierane Zobacz więcej
Pierogi to danie , które systematycznie gości na moim stole . Moi chłopcy wprost uwielbiają pierogi ! Przeważnie robię je z serem , ale w czasie sezonowych owoców , zajadamy się właśnie takimi Zobacz więcej
Ostatnią sobotę spędziłam na lepieniu pierogów! Mama już od jakiegoś czasu mnie o nie męczyła, a teraz to ja sama również miałam na nie ochotę. Delikatne ( najlepsze! i sprawdzone! ) ciasto na pierogi Zobacz więcej
Sezon truskawkowy w pełni, szkoda by było nie wykorzystać truskawek do przygotowania lekkiego, smacznego obiadu. Na knedle z truskawkami zapraszamtutaj, dzisiaj na pierogi z truskawkami i w dodatku na Zobacz więcej
Święta bez pierogów? To nie Święta! Dlatego pomimo bycia na diecie bezglutenowej warto przygotować je w domu! Czytając różne przepisy na bezglutenowe pierogi możemy odnieść wrażenie, że przygotowanie Zobacz więcej
no musze to przyznac bez bicia to najlepsze ciasto do pierogow czy uszek jakie do tej pory robilam, a bylo ich juz troche..byly z jajem, byly bez jaja i zawsze cos albo za twarde albo sie rozlazilo, Zobacz więcej
Pierogi z jagodami są najlepsze na świecie. Warto zrobić jak nie wiem co, choć raz w roku:) W żadnej karczmianej, przydrożnej restauracji nie spotkałam pierogów, w których ciasto i farsz smakuje jak Zobacz więcej