dobre mięso

Dzisiaj będzie krótko i na temat;) Wczoraj skończyłam pracę po północy, wstałam o piątej a przede mną kolejny ciężki dzień. W następnym poście trochę Wam poopowiadam a teraz zapraszam na najlepsze Zobacz więcej
"Mięsa - najlepsze potrawy i marynaty" książka wydawnictwa Świat książki, można kupić ją tutaj. W książce znajdziemy prawie 100 przepisów na mięsa, tajemnicą każdego mięsa jest marynata. Książka jest Zobacz więcej
aromatyczna, lekko pikantna, bogata smakowo. To moje ulubione pieczone mięso na kanapki - u mojego męża zajęło zaszczytne drugie miejsce po karkówce :) Błyskawiczna w robieniu - wystarczy pokroić Zobacz więcej
na zawsze zapomnieć o suchych pierogach. Jak raz spróbujecie według poniższego przepisu przygotować pierogi, mam taką nadzieję, mięso z rosołu zawsze znajdzie przeznaczenie, jak nie do pierożków, Zobacz więcej
Przepis na taki sposób podania bułek z grilla wypłynął od mojej koleżanki Beaty. Na spotkaniach grillowych, które odbywają się u nich bułki goszczą prawie zawsze. Beata twierdzi, że aby wyszły dobre Zobacz więcej
"Mięsa. Najlepsze potrawy i marynaty". A. Manning Kiedy dostałam do zrecenzowania książkę „Mięsa najlepsze potrawy i marynaty” Anneki Manning bardzo się ucieszyłam, bo dobrych pomysłów na mięso nigdy Zobacz więcej
Pyzy z mięsem, w zależności od regionu Polski mają rozmaite nazwy. W rejonie Podlasia nazywają się kartacze i tam smakują mi najbardziej na świecie. Zazwyczaj mają kształt kuli lub są spłaszczone ku Zobacz więcej
Ostatnią sobotę spędziłam na lepieniu pierogów! Mama już od jakiegoś czasu mnie o nie męczyła, a teraz to ja sama również miałam na nie ochotę. Delikatne ( najlepsze! i sprawdzone! ) ciasto na pierogi Zobacz więcej
najlepszy wymiar grilowania. bez użycia mięsa. zwykle w wydłużone majowe weekendy uciekamy gdzieś odkrywać... a tym razem wylądowaliśmy zaszyci w domu rodzinnym. cel: opieka nad babcią. aby odkrywać Zobacz więcej
Marynata, którą lubię najbardziej, bo wspaniale podkreśla smak mięsa, ale tego smaku nie dominuje. Jest delikatna, lekko słodka i kwaśna, czosnkowo - ziołowa, taka w sam raz :) Można w niej Zobacz więcej
plastyczne, świetnie się wałkuje, nie rwie się. Nie potrzebowałam nawet mąki do podsypywania stolnicy, a dzięki temu pierogi były bardzo delikatne. Nieskromnie przyznam, że narzeczony stwierdził, iż Zobacz więcej
Wydawnictwo: Świat Książki Data wydania: 2012 Format : Książka Ilość stron: 192 Półka: posiadam Do kupienia:Gandalf,Merlin,Matras Anneka Manning to autorka wspaniałej książki kuchennej dla Zobacz więcej
Dzień dobry w piąteczek :) Upały trochę odpuściły, więc zachciało mi się w końcu coś robić :D Tydzień temu na niedzielny obiad były pyszne, domowe pierożki, które lepiłam razem z mamą. Mimo, że Zobacz więcej
Cepeliny, kartacze czy po prostu pyzy z mięsem. Jak zwał tak zwał i chociaż jest przy nich trochę roboty to potem pyszna wyżerka :) Oczywiście można sobie pomóc ścierając ziemniaki w robocie, jeśli Zobacz więcej
Trzeba koniecznie lecieć do sklepu po wieprzową łopatkę. Żałować nikt nie będzie, obiecuję. Nic, absolutnie nic się nie trzeba narobić, tylko mięso w wodzie z solą namoczyć a potem włączyć piekarnik. Zobacz więcej
Czyszczenia zapasów ciąg dalszy...Ziemniaki są, jakiś sos słodko - kwaśny no i mięso...trochę warzyw... chociaż z tymi warzywami to nie wiem, może ich nie użyję..? Planuję ugotować ziemniaki w całości Zobacz więcej
po łyżce farszu i zlepiamy brzegi. Gotujemy wolno w osolonym wrzątku pięć minut od wypłynięcia pierogów na wierzch. Pieczarki kroimy w plasterki, smażymy na maśle aż się ładnie zarumienią. Gdy Zobacz więcej
W wielkim skrócie: UWIELBIAM tą marynatę, a za przepis dziękuję mojemu chłopakowi. :) Nadaje się do różnych mięs, ja testowałam na piersi z kurczaka i udkach. Wiem, wiem, nie należy do najzdrowszych, Zobacz więcej
Ostatnio robiąc pierogi z mięsem postanowiłam, że zrobię je trochę inaczej. Ciasto na pierogi zrobiłam ze starego przepisu, ale dodałam do niego majeranek, który był strzałem w dziesiątkę! Polecam! Zobacz więcej