dodatek do mięsa

Lipka
Lipka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sio-smutki
Karmelowa cebula - dodatek do mięs

Karmelowa cebula - dodatek do mięs 20

0
{{headerMessage}}
Cebula nie musi być ostra w smaku, wystarczy ją usmażyć i już się to zmieni. A zmieni się jeszcze bardziej, jeśli przed smażeniem podgotuje się ją w mleku. Mój sposób gwarantuje, że będzie delikatna Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Pierwszego tatara zjadłam gdy byłam nastolatką. Nie smakował mi w ogóle. Tatar z mięsa wołowego z dodatkami Od tamtego czasu trzymałam się od niego z daleka. W tamtym roku odwiedzając Kraków trafiłam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ogórkowa chodziła za mną już od dłuższego czasu. Zatem postanowiłam wykorzystać niedzielny rosół i zrobić zupę, ale nie byle jaką. Musiała być dokładnie taka jaką zawsze przygotowywała dla mnie moja Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kluseczki - dodatek do mięs lub zup Kluseczi są świetnym dodatkiem do zup czy mięs. Idealnie komponują się z gulaszem. Składniki : 3 jajka 2,5 szklanki mąki 2 łyżki oliwy 2 łyżki wody mąka do Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli lubicie słodkie dodatki do mięs, jak np. żurawinę, to ten sos na pewno przypadnie Wam do gustu! Podobny sos widziałam kiedyś gdzieś w internecie, ale niestety nie pamiętam dokładnie na jakiej Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Ziemniaczane rozetki Składniki: 1/2 kgziemniaków 1,5 łyżki masła ok. 1/4szklanki mleka sól Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzać do180 st.C. Ziemniaki obrać, pokroić wpodobnej wielkości kawałki Zobacz więcej
{{headerMessage}}
... orginalny dodatek do mięs To jest banalnie prosty przepis... ale efekt bardzo ciekawy. Pure z selera można podać do jagnięciny, ale też do niemal każdego innego mięsa. Od czasu jak zaczęłam robić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, hamburger znany jest na całym świecie głównie jako danie kuchni typu fast food. A jednak z warunkach domowych może być on nie tylko pyszny, ale i całkiem zdrowy ;) Najbardziej popularny jest burger Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Doskonały dodatek do ryby czy mięsa - Warzywnie - Moja smaczna kuchnia - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU Moja smaczna kuchnia Doskonały dodatek do ryby czy mięsa (04.05.2014)Kiełbasa, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fantastyczny dodatek do mięs. Błyskawiczna i niekłopotliwa w przygowowaniu. Składniki: 3 średnie cebule czerwone ok. 80-100 ml octu balsamicznego 2-3łyżki brązowego cukru 1-1,5 łyżki miodu Cukier Zobacz więcej
{{headerMessage}}
czarny, - łyżeczka ostrej musztardy, - troszeczkę wody. Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze (przystawce do siekania). Dokładnie miksujemy (konsystencja widoczna na zdjęciu). Podajemy jako Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Szybkie danie , które postoi w lodówce , można je szybko odgrzać i smakuje bosko. Syte danie dla całej rodzinki. Ostrość regulujemy ilością dodanej papryczki chilli. Ryż na szybko z patelni z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Spaghetti z mięsem mielonym i sosem z dodatkiem oleju z pestek dyni :) Tak jak wcześniej pisałam postanowiłam użyć oleju z pestek dyni do makaronu. Dała mięsko mielone, cukinie, pora, marchewkę, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bułkę do kotletów... Dlaczego? Subiektywnie powiem: z jej dodatkiem są bardziej delikatne w smaku. Składniki: - ok. 30 dkg mięsa mielonego (np. z indyka) - 1 czerstwa, sucha bułka namoczona w mleku i Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jeśli do tej pory niemieliście okazjido smakowaniakaszy bulgur, pora to zmienić! Jest zdrowa i smaczna. Mozna ją serwować, jako dodatek do dań mięsnych, warzywnych. Można też przyrządzić ją na słodko. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jedliście kiedyś gotowy sos myśliwski? Ja za nim przepadam! Dziś postanowiłam zrobić taki sama, przy wsparciu krążących w internecie przepisów. Aby dopełnić jego smak jakimś mięsem, zrobiłam paluchy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
piekę takie pyry od 13 lat, ale od kilku już ich nie robiłam! dobrze, że przepis krąży wśród znajomych, to raz po raz, ktoś mi o nich przypomina;) najchętniej piekę faszerowane ziemniaki, kiedy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mnie tak bardzo jak piwniczne beczułki z winami, których "musiała" kolejno degustować, soczyste arbuzy i słodkie winorona, którymi objadała się w upalne dni, oraz bakłażany rosnące w przydomowcyh Zobacz więcej
{{headerMessage}}
na na zakończenie mięso - tym razem delikatne z indyka, najlepiej wymieszane z udźca i piersi. Na wierzchu zielona kolendra.. Czegóż chcieć więcej?? Cukinie faszerowane kuskusem oraz mięsem z indyka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
gotowe (03.06.2014)Jarmark Francuski w Katowicach (01.06.2014)Dzień Dziecka, wspomnienie smaków z dzieciństwa (01.06.2014)Warsztaty dietetyczne w Akademii Kurta Schellera i porcja zdjęć Zobacz więcej