dodatki do pieczonej karkówki

Robicie w domu sami wędliny ? Sprawia to ogromną przyjemność, zwłaszcza że wiemy wtedy co jemy. Istnieje wiele możliwości, sposobów aby zrobić sobie taki przysmak samemu. Wezmę to w najbliższym czasie Zobacz więcej
pszennej plus do późniejszego wyrabiania 1 saszetka drożdży instant (7 g) 2 jajka 2 łyżki oleju 1/4 szklanki ciepłego mleka 1 plaska łyżeczka soli Wypełnienie pizzy 2 - 3 łyżki sosu pomidorowego Zobacz więcej
dzisiaj jest moją własną interpretacją burgera i tak naprawdę z burgerem jako takim ma niewiele wspólnego, stanowi raczej jego zdrowszą, mniej tuczącą alternatywę. Składniki na 4 burgery: 4 plasterki Zobacz więcej
Ostra i przeniknięta smakiem papryk karkówka. Jednakże pierwsze skrzypce gra cytryna a za nią musztarda, którą czuć w każdym kęsie. Syty i prosty pomysł na obiad. 1,2 kg karkówki 50 ml oleju z cytryną Zobacz więcej
Pyszny niedzielny obiad :) Pieczone ziemniaki i karkówka nadziana smażoną cebulą z dodatkiem żurawiny! Zobacz więcej
Niewiele jest dań, zwłaszcza obiadowych, które można przygotować z dwóch składników. Gyros z karkówki wieprzowej jest prostym i smacznym daniem, dobrze komponującym się z szeroką gamą dodatków. Tutaj Zobacz więcej
Karkówka z warzywami w sosie sojowym Składniki 8 plastrów karkówki bez kości 3 marchewki 1 pietruszka korzeń kawałek selera 3 ziemniaki 0,5 szklanki sosu sojowego ciemnego 0,5 szklanki oliwy Zobacz więcej
Idealny brzuszek pieczony do kanapki na chleb. Jest bardzo soczysty i aromatyczny a wszystko to zawdzięcza dodatkami przypraw od firmyRAFEXUżyłam przyprawy do karkówki oraz przyprawy do mięsa Zobacz więcej
Niewiele jest dań, zwłaszcza obiadowych, które można przygotować z dwóch składników. Gyros z karkówki wieprzowej jest prostym i smacznym daniem, dobrze komponującym się z szeroką gamą dodatków. Tutaj Zobacz więcej
mięso. Na wierzch kładziemy kolejno cebulę, pieczarki, paprykę i plastry pomidora. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 210 stopni C. ok. 1 h. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi dodatkami. Ilość Zobacz więcej
barwis1984
barwis1984 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pobite gary Barbary
(bez tytułu)

(bez tytułu) 22

0
, paprykę w cienkie paski, pieczarki i pomidory w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso. Na wierzch kładziemy kolejno cebulę, pieczarki, paprykę i plastry pomidora. Pieczemy pod przykryciem Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Karkówka pieczona z sokiem jabłkowym zdodatkiem rodzynek imoreli. Sok jabłkowy nadaje jej wyjątkowego smaku. Mięso poupieczeniu staje się delikatne, kruche isoczyste. Zobacz więcej
dokładnie by pokryła każdy plaster mięsa. Zamarynowane mięso odstawić na ok 2 h. do lodówki pod przykryciem. Przed pieczeniem pieczarki obrać , pokroić w plasterki , ułożyć na mięsie w Zobacz więcej
Często do pieczenia karkówki używam musztardy. Miód dodałam po zainspirowaniu się jedną z potraw pokazowych z "Kuchennych Rewolucji", po obejrzeniu jednej z powtórek. Efekt? Ciekawy, lekko słodki Zobacz więcej
rozbijamy. 2. Składniki marynaty mieszamy w misce. Plastry mięsa obtaczamy w marynacie, całość przykrywamy i odstawiamy na noc do lodówki. 3. Następnego dnia mięso obsmażamy na patelni, przekładamy Zobacz więcej
Składniki: 5 plastrów karkówki, 6 łyżek (czubatych) dżemu brzoskwiniowego 10 łyżeczek musztardy francuskiej pęczek natki pietruszki sól, pieprz Sposób przygotowania: Karkówkę lekko rozbijamy. Solimy i Zobacz więcej
Dziś bardziej inspiracja, niż przepis. Karkówkę pozbawioną tłustych części posmarowałam taką oto musztardą: Marynowałam całą noc w lodówce. Dziś przełożyłam mięso do woreczka. Ziemniaki obrałam, Zobacz więcej
Marta_gotuje
Marta_gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marta gotuje
Pieczona karkówka

Pieczona karkówka 4837

1
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pieczona karkówka zwarzywami zdodatkiem ketchupu imajonezu. Całość podlana winem iposypana żółtym serem. Wychodzi smaczna, miękka wśrodku, soczysta ibardzo aromatyczna. Zobacz więcej
antka91
antka91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Pomysłów
Puree z groszku

Puree z groszku 1497

0
Puree z groszku to świetny dodatek do mięsa lub ryb. Delikatnie zielony kolor dodaje wdzięku na talerzu, a i czyni nasze danie nietypowym. Ja swoje podałam z karkówką pieczoną w marynacie z coli i Zobacz więcej