dodatki do pieczonej karkówki

Robicie w domu sami wędliny ? Sprawia to ogromną przyjemność, zwłaszcza że wiemy wtedy co jemy. Istnieje wiele możliwości, sposobów aby zrobić sobie taki przysmak samemu. Wezmę to w najbliższym czasie Zobacz więcej
pszennej plus do późniejszego wyrabiania 1 saszetka drożdży instant (7 g) 2 jajka 2 łyżki oleju 1/4 szklanki ciepłego mleka 1 plaska łyżeczka soli Wypełnienie pizzy 2 - 3 łyżki sosu pomidorowego Zobacz więcej
dzisiaj jest moją własną interpretacją burgera i tak naprawdę z burgerem jako takim ma niewiele wspólnego, stanowi raczej jego zdrowszą, mniej tuczącą alternatywę. Składniki na 4 burgery: 4 plasterki Zobacz więcej
Ostra i przeniknięta smakiem papryk karkówka. Jednakże pierwsze skrzypce gra cytryna a za nią musztarda, którą czuć w każdym kęsie. Syty i prosty pomysł na obiad. 1,2 kg karkówki 50 ml oleju z cytryną Zobacz więcej
Pyszny niedzielny obiad :) Pieczone ziemniaki i karkówka nadziana smażoną cebulą z dodatkiem żurawiny! Zobacz więcej
Niewiele jest dań, zwłaszcza obiadowych, które można przygotować z dwóch składników. Gyros z karkówki wieprzowej jest prostym i smacznym daniem, dobrze komponującym się z szeroką gamą dodatków. Tutaj Zobacz więcej
Karkówka z warzywami w sosie sojowym Składniki 8 plastrów karkówki bez kości 3 marchewki 1 pietruszka korzeń kawałek selera 3 ziemniaki 0,5 szklanki sosu sojowego ciemnego 0,5 szklanki oliwy Zobacz więcej
Idealny brzuszek pieczony do kanapki na chleb. Jest bardzo soczysty i aromatyczny a wszystko to zawdzięcza dodatkami przypraw od firmyRAFEXUżyłam przyprawy do karkówki oraz przyprawy do mięsa Zobacz więcej
Niewiele jest dań, zwłaszcza obiadowych, które można przygotować z dwóch składników. Gyros z karkówki wieprzowej jest prostym i smacznym daniem, dobrze komponującym się z szeroką gamą dodatków. Tutaj Zobacz więcej
mięso. Na wierzch kładziemy kolejno cebulę, pieczarki, paprykę i plastry pomidora. Pieczemy pod przykryciem w temperaturze 210 stopni C. ok. 1 h. Podajemy z ziemniakami i ulubionymi dodatkami. Ilość Zobacz więcej
barwis1984
barwis1984 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pobite gary Barbary
(bez tytułu)

(bez tytułu) 25

0
, paprykę w cienkie paski, pieczarki i pomidory w plastry. W naczyniu żaroodpornym układamy mięso. Na wierzch kładziemy kolejno cebulę, pieczarki, paprykę i plastry pomidora. Pieczemy pod przykryciem Zobacz więcej
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Karkówka pieczona z sokiem jabłkowym zdodatkiem rodzynek imoreli. Sok jabłkowy nadaje jej wyjątkowego smaku. Mięso poupieczeniu staje się delikatne, kruche isoczyste. Zobacz więcej
Karkówka teriyaki z pieczarkami Składniki: 300g. karkówki 100g. pieczarek Marynata: 5 łyżek sosu teriyaki 1 łyżka przyprawy do karkówki 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki soli i Zobacz więcej
Często do pieczenia karkówki używam musztardy. Miód dodałam po zainspirowaniu się jedną z potraw pokazowych z "Kuchennych Rewolucji", po obejrzeniu jednej z powtórek. Efekt? Ciekawy, lekko słodki Zobacz więcej
Marynata na bazie miodu i musztardy to jedna z moich ulubionych. Przepis znalazłam na blogu Kruche babeczki. Składniki: 70 dag karkówki (plastry po 1-1,5 cm grubości) Marynata: 3-4 łyżki musztardy 4-5 Zobacz więcej
Składniki: 5 plastrów karkówki, 6 łyżek (czubatych) dżemu brzoskwiniowego 10 łyżeczek musztardy francuskiej pęczek natki pietruszki sól, pieprz Sposób przygotowania: Karkówkę lekko rozbijamy. Solimy i Zobacz więcej
Dziś bardziej inspiracja, niż przepis. Karkówkę pozbawioną tłustych części posmarowałam taką oto musztardą: Marynowałam całą noc w lodówce. Dziś przełożyłam mięso do woreczka. Ziemniaki obrałam, Zobacz więcej
Marta_gotuje
Marta_gotuje Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Marta gotuje
Pieczona karkówka

Pieczona karkówka 5255

3
Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pieczona karkówka zwarzywami zdodatkiem ketchupu imajonezu. Całość podlana winem iposypana żółtym serem. Wychodzi smaczna, miękka wśrodku, soczysta ibardzo aromatyczna. Zobacz więcej
antka91
antka91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Fabryka Pomysłów
Puree z groszku

Puree z groszku 2466

0
Puree z groszku to świetny dodatek do mięsa lub ryb. Delikatnie zielony kolor dodaje wdzięku na talerzu, a i czyni nasze danie nietypowym. Ja swoje podałam z karkówką pieczoną w marynacie z coli i Zobacz więcej