dojrzewająca wołowina

kolejna propozycja suszonych na suszone wędliny-tym razem wołowinka-wyszła genialna-jak wszystkie suszone wędlinki -był jużBoczek,KarczekiSchabik polecam wszystkie bo naprawdę warto je zrobić Zobacz więcej
Banalnie proste, bardzo szybkie w przygotowaniu, pyszne danie. Stek wołowy z rostbefu,polędwicy lub antrykotu. Wołowina powinna być dobrej jakości długo dojrzewająca. Składniki: 200g stek z wołowiny Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję i zjadam
Medalion wołowy

Medalion wołowy 271

0
Weźmij materii mięsnej... jak pisał autor "Compendium ferculorum" - w lodówce w charakterze materii figurował kawałek wołowiny. Uformowany szybko (energii jeszcze starczyło) w dwa medaliony owinięte Zobacz więcej
Świąteczne przygotowania ruszają już pewnie w większości domów, ja dzisiaj zaczęłam szykowanie schabu dojrzewającego robię go z wołowiny, a wy możecie przygotować z czego sobie życzycie. Przepis od Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Trochę inne carpaccio

Trochę inne carpaccio 136

1
Dla zrobienia tego carpaccio udało mi się dostać prawdziwą dojrzewającą wołowinę. W Polsce nie powinno być z tym żadnego problemu :-). Jeśli jednak ktoś nie dostanie to można też przygotować Zobacz więcej
Urok tego gulaszu (w polskim rozumieniu tego słowa) polega na tym, że każdy kęs to niespodzianka: nie wiesz, na jaki rodzaj mięsa natrafisz: na soczystą polędwicę, delikatną cielęcinę, czy może na Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cytryna&Co
TATAR "PO HISZPAŃSKU"

TATAR "PO HISZPAŃSKU" 160

0
lubicie surową wołowinę to jest to świetna alternatywa dla klasycznego tatara i carpaccio. Składniki: 300 g chudej zmielonej/posiekanej wołowiny (może być polędwica, pierwsza krzyżowa, rostbef) ząbek Zobacz więcej
ViolaPassionPomysł na danie z ziemniaków. Nie tylko papryka ,cukinia czy pieczarka nadaje się do faszerowania i jest ciekawa Nasze ziemniaki również możemy ożywić Składniki: 8 dużych ziemniaków 0.5 kg Zobacz więcej
Od dawna przymierzaliśmy się do przygotowania polędwicy dojrzewającej. Wcześniejszym naszym hitem byłasuszona wołowinaktóra króluje na spotkaniach przy piwie, teraz do niej dołączyła dojrzewająca Zobacz więcej
Kiedy nie mam zbyt wiele czasu, gotuję makaron. Zazwyczaj cenię sobie klasyczne zestawienia smakowe, takie jak przetarte pomidory, wołowina i bazylia, albo beszamel, drób i mozarella. Kiedy planuję Zobacz więcej
Wiech
Wiech Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia bez chemii
Domowa kiełbasa

Domowa kiełbasa 14023

5
Moja szynka i baleron już dojrzewają do wędzenia (chyba w piątek będę wędził), więc chciałem zrobić jeszcze trochę kiełbasy, żeby uwędzić za jednym zamachem. Przeczytałem w Internecie 100 przepisów, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Warsztaty z Fairy

Warsztaty z Fairy 112

0
TRUFLOWĄ I 9 LETNIM OCTEM BALSAMICZNYM - GYU TATAKI - CARPACCIO PO JAPOŃSKU - SZPARAGI Z POMIDORKAMI CHERRY I KOPREM WŁOSKIM - KACZKA Z OWOCAMI - POLSKA SEZONOWA WOŁOWINA Z SALSA VERDE - SANDACZ Z Zobacz więcej
wołowina. Jeszcze trudno ją kupić w zwykłych sklepach, ale bywa… Taka sezonowana, czyli kruszejąca odpowiednio długo w odpowiedniej temperaturze ( od -5 do 0 stopni) i wilgotności byłaby super. To Zobacz więcej
Sycąca, pożywna, zaspokoi większy głód. Składniki: kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/4 łyżeczki soli 9 łyżek zimnego masła 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody farsz: 500 g zmielonej wołowiny 100 g Zobacz więcej
marynowanych grzybów (opieńki, maślaki, kurki, tak naprawdę jakiekolwiek) 40g parmezanu pokrojonego w cienkie plasterki łyżeczka miodu łyżka octu balsamicznego Na talerzu układamy plasterki Zobacz więcej
Steak wołowy to danie którego cena w restauracji często sięga grubo ponad 50 żł. Za dobry steak z wołowinyzagramanicznej może kosztować nawet 250 zł. Dawno temu jadłem prawdziwe steaki w stanach a Zobacz więcej
Kasia FF
Kasia FF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodFellas
Carpaccio z bresaoli

Carpaccio z bresaoli 114

0
Kiedyś myślałam, że carpaccio to przystawka z surowej wołowiny, serwowana w postaci cieniutko pokrojonych plastrów. Potem dowiedziałam się, że tradycyjną wołowinę można zastąpić cielęciną, dziczyzną Zobacz więcej
Moje Smaki Życia - strona 46. Numer 7 lipiec 2014 --->KLIK Składniki: 300 g kaszy gryczanej (3 woreczki) 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej i wołowiny Kraina Mięsa (1/2 opakowania) 1 bułka Zobacz więcej
1 duży ząbek czosnku 1 marchewka 1/2 kuli selera kilka plastrów dobrej szynki dojrzewającej np.parmeńskiej 1 puszka pomidorów z puszki 500 g mielonej wołowiny 150 ml wytrawnego czerwonego wina 2 Zobacz więcej
Bardzo lubię ten sos z niebieskiego sera pleśniowego w sałatkach i do mięs. W połączeniu z ostrymi udkami z kurczaka i skrzydełkami, dobrze "gasi" ogień w ustach. Dzięki naturalnemu glutaminianowi Zobacz więcej