dojrzewająca wołowina

{{headerMessage}}
Na dzisiejsze zakończenie dnia polecam sałatkę z suszoną wołowiną, która z pewnością zaskoczy smakiem nie tylko Ciebie. Taka sałatka sprawdzi się również na romantycznej kolacji ze świecami i butelką Zobacz więcej
{{headerMessage}}
kolejna propozycja suszonych na suszone wędliny-tym razem wołowinka-wyszła genialna-jak wszystkie suszone wędlinki -był jużBoczek,KarczekiSchabik polecam wszystkie bo naprawdę warto je zrobić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Banalnie proste, bardzo szybkie w przygotowaniu, pyszne danie. Stek wołowy z rostbefu,polędwicy lub antrykotu. Wołowina powinna być dobrej jakości długo dojrzewająca. Składniki: 200g stek z wołowiny Zobacz więcej
Kluczyk
Kluczyk Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję i zjadam
Medalion wołowy

Medalion wołowy 283

0
{{headerMessage}}
Weźmij materii mięsnej... jak pisał autor "Compendium ferculorum" - w lodówce w charakterze materii figurował kawałek wołowiny. Uformowany szybko (energii jeszcze starczyło) w dwa medaliony owinięte Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Świąteczne przygotowania ruszają już pewnie w większości domów, ja dzisiaj zaczęłam szykowanie schabu dojrzewającego robię go z wołowiny, a wy możecie przygotować z czego sobie życzycie. Przepis od Zobacz więcej
victoria
victoria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Picantecooking
Trochę inne carpaccio

Trochę inne carpaccio 147

1
{{headerMessage}}
Dla zrobienia tego carpaccio udało mi się dostać prawdziwą dojrzewającą wołowinę. W Polsce nie powinno być z tym żadnego problemu :-). Jeśli jednak ktoś nie dostanie to można też przygotować Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Urok tego gulaszu (w polskim rozumieniu tego słowa) polega na tym, że każdy kęs to niespodzianka: nie wiesz, na jaki rodzaj mięsa natrafisz: na soczystą polędwicę, delikatną cielęcinę, czy może na Zobacz więcej
Cytryna
Cytryna Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cytryna&Co
TATAR "PO HISZPAŃSKU"

TATAR "PO HISZPAŃSKU" 181

0
{{headerMessage}}
lubicie surową wołowinę to jest to świetna alternatywa dla klasycznego tatara i carpaccio. Składniki: 300 g chudej zmielonej/posiekanej wołowiny (może być polędwica, pierwsza krzyżowa, rostbef) ząbek Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ViolaPassionPomysł na danie z ziemniaków. Nie tylko papryka ,cukinia czy pieczarka nadaje się do faszerowania i jest ciekawa Nasze ziemniaki również możemy ożywić Składniki: 8 dużych ziemniaków 0.5 kg Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od dawna przymierzaliśmy się do przygotowania polędwicy dojrzewającej. Wcześniejszym naszym hitem byłasuszona wołowinaktóra króluje na spotkaniach przy piwie, teraz do niej dołączyła dojrzewająca Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kiedy nie mam zbyt wiele czasu, gotuję makaron. Zazwyczaj cenię sobie klasyczne zestawienia smakowe, takie jak przetarte pomidory, wołowina i bazylia, albo beszamel, drób i mozarella. Kiedy planuję Zobacz więcej
Wiech
Wiech Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia bez chemii
Domowa kiełbasa

Domowa kiełbasa 14065

5
{{headerMessage}}
Moja szynka i baleron już dojrzewają do wędzenia (chyba w piątek będę wędził), więc chciałem zrobić jeszcze trochę kiełbasy, żeby uwędzić za jednym zamachem. Przeczytałem w Internecie 100 przepisów, Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Warsztaty z Fairy

Warsztaty z Fairy 115

0
{{headerMessage}}
TRUFLOWĄ I 9 LETNIM OCTEM BALSAMICZNYM - GYU TATAKI - CARPACCIO PO JAPOŃSKU - SZPARAGI Z POMIDORKAMI CHERRY I KOPREM WŁOSKIM - KACZKA Z OWOCAMI - POLSKA SEZONOWA WOŁOWINA Z SALSA VERDE - SANDACZ Z Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
Rostbef z trawą żubrową

Rostbef z trawą żubrową 243

0
{{headerMessage}}
Inna wersja rostbefu z trawą żubrową. 1,2 kg rostbefu, opakowanie trawy żubrowej, 5 jagód jałowca, garść rozmarynu, pieprz czarny, kolendra, 0,1 kg masła. Trawę żubrową (kupuję trawę żubrową w Zobacz więcej
eintopf
eintopf Obserwuj blogaObserwujesz bloga
eintopf
tarta z wołowiną i pieczarkami

tarta z wołowiną i pieczarkami 384

0
{{headerMessage}}
Sycąca, pożywna, zaspokoi większy głód. Składniki: kruche ciasto: 1,5 szklanki mąki 1/4 łyżeczki soli 9 łyżek zimnego masła 1 żółtko 2 łyżki zimnej wody farsz: 500 g zmielonej wołowiny 100 g Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Bresaola już tak naprawdę sama w sobie jest potrawą. Jest to solona i suszona powietrzem długo dojrzewająca wołowa polędwica. Charakterystyczny jest jej jednorodny ciemnoczerwony kolor. Jej smak jest Zobacz więcej
Fotogoto
Fotogoto Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FotoGoto.pl
Steak wołowy średnio wysmażony

Steak wołowy średnio wysmażony 107

0
{{headerMessage}}
Steak wołowy to danie którego cena w restauracji często sięga grubo ponad 50 żł. Za dobry steak z wołowinyzagramanicznej może kosztować nawet 250 zł. Dawno temu jadłem prawdziwe steaki w stanach a Zobacz więcej
Kasia FF
Kasia FF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodFellas
Carpaccio z bresaoli

Carpaccio z bresaoli 119

0
{{headerMessage}}
Kiedyś myślałam, że carpaccio to przystawka z surowej wołowiny, serwowana w postaci cieniutko pokrojonych plastrów. Potem dowiedziałam się, że tradycyjną wołowinę można zastąpić cielęciną, dziczyzną Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Moje Smaki Życia - strona 46. Numer 7 lipiec 2014 --->KLIK Składniki: 300 g kaszy gryczanej (3 woreczki) 250 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej i wołowiny Kraina Mięsa (1/2 opakowania) 1 bułka Zobacz więcej
{{headerMessage}}
1 duży ząbek czosnku 1 marchewka 1/2 kuli selera kilka plastrów dobrej szynki dojrzewającej np.parmeńskiej 1 puszka pomidorów z puszki 500 g mielonej wołowiny 150 ml wytrawnego czerwonego wina 2 Zobacz więcej