dokładnie ważone

zaangażowałam w zidentyfikowanie owego przepisu - co jak co, ale córka najlepiej powinna wiedzieć, co mamusia piekła. Propozycji padło wiele, ja upierałam się, że to ciasto ucierane z dodatkiem Zobacz więcej
Ilości na oko. Nie ważyłam owoców przed wyciskaniem Soku wyszło około 1 litra Pomarańcze Mandarynki 1 jabłko kilka truskawek żelatyny tyle, żeby ścięła litr płynu 2 łyżki syropu z maracui 1 łyżeczka Zobacz więcej
Pieczona karkówka w pysznej osłonce z przypraw smakuje wyśmienicie zarówno jako potrawa obiadowa z ziemniaczkami i surówką, jak i wędlina kanapkowa. Gorąco polecam, bo na prawdę warto Składniki: Zobacz więcej
2drink.pl
2drink.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
2drink
Jak zrobić lód arbuzowy

Jak zrobić lód arbuzowy 255

0
moich obliczeń, z 1/4 kg arbuza (ważony ze skórą) wychodzi jeden pojemniczek kostek arbuzowych, czyli dokładnie tyle ile jest na zdjęciu. Lód arbuzowy – przepis Składniki: arbuz bez skórki i pestek Zobacz więcej
SKŁADNIKI: 100g sera białego 2 łyżki śmietany pół szklanki mleka 3-4 łyżeczki cukru (w zależności od słodyczy truskawek) dwie duże garście truskawek (nie ważyłam) płaska łyżeczka żelatyny 120 g Zobacz więcej
kurcze, strasznie mi przykro, że Ci nie wyszła. Z tego co widzę zastosowałaś ciepłe mleko, tak? Ja robię zawsze na zimnym, prosto z lodówki. Dziś zrobiłam ją ZNOWU i wypiłam ze smakiem, nic się nie Zobacz więcej
2,7 kg kaczka świeża 70 dg obranych jabłek 3 cebule 1 łyżka majeranku 1 łyżka płaska soli olej rzepakowy Kaczkę dokładnie myję, oczyszczam i osuszam. Odcinam skrzydła. Dokładnie nacieram kaczkę Zobacz więcej
Jeden średniej wielkości banan pokrywa około 20 proc. dziennego zapotrzebowania na witaminę C, 12 proc. zapotrzebowania na witaminę B6, potasoraz błonnik pokarmowy. To sycący owoc, co nie oznacza, że Zobacz więcej
Najłatwiejsze ciasto z jabłkami które zawsze się udaje. Składniki: 6 jajek mąka pszenna cukier 3/4 kostki margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia jabłka Wykonanie: Jajka (w skorupkach) zważyć. Tyle Zobacz więcej
klarowane Warzywa wszystkie myję dokładnie, marchewkę obieram. Poe i seler kroję drobno i przesmażam chwile na maśle, dodaję liście laurowe, ziele angielskie. Marchewkę kroję w kostkę i dodaję do Zobacz więcej
Składniki (na 4 porcje) - 200 g mrożonego zielonego groszku, - cytryny (ok. 30 g), - ząbek czosnku, - łyżka oliwy z oliwek (ok. 10 g), - 2 łyżki koperku (ok. 16 g), - sól i pieprz. Sposób Zobacz więcej
Branwen
Branwen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchenne przygody Magdy
Zupa z porów

Zupa z porów 80

0
Potrzebne będą: 200 g włoszczyzny (użyłam 2 marchewek, pietruszki i kawałka selera) 400 g ziemniaków 2 duże pory (powinny ważyć ok 600g) 2 łyżki masła natka pietruszki Włoszczyznę oraz ziemniaki Zobacz więcej
Własnoręcznie zerwane jabłka i maliny, delikatne ciasto i lukier, pycha. Przepis od cioci Grażyny, dziękuję :). Część jabłek była w całości, część pokrojona w ćwiartki, ale uważam, że przy tak płaskim Zobacz więcej
Idealne na leniwe, niedzielne śniadanie... Doskonałe na drugie śniadanie lub deser. Smakują doskonale posypane cukrem pudrem. Ja podałam z prażonymi jabłkami, które dostałam od mamy, ale pasują do Zobacz więcej
Składniki na 3 porcje (150 kcal każda): 3 kawałki wołowiny po 10 dag każdy, pieprz indyjski, 1 łyżka oliwy. sos śmietanowo - pieprzowy (25 kcal porcja): 5 łyżek gęstej śmietany 12%, sól, pieprz Zobacz więcej
Podczas wczorajszych zakupów natknęłam się na bataty. Nigdy ich nie jadłam, więc dlaczego nie spróbować? Ale jak je przyrządzić? Będą pasowały do papryki, która czeka w lodówce od kilku dni? Hmm. Zobacz więcej
chrupiąca. Dobry kawał mięska:) Polecam SKŁADNIKI: noga z indyka 1 szt (moja ważyła 900g) masło czosnkowe 60 g sól pieprz 1 szczypta paprykasłodka mielona 1 łyżeczka ketchup pikantny 2 łyżki Zobacz więcej
jedwabistą konsystencję. Dodajemy sól i cukier. 3. Do masy dodajemy startą dynię i jabłka i dokładnie mieszamy łyżką. 4. Smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni odsączamy z Zobacz więcej
Ciasto jak najbardziej na czasie... Czas na truskawki się zaczął. Ciasto lekkie i bardzo dobre :) Na sam początek proponuje zrobić galaretki, aby już tężały, a dopiero później przygotować biszkopt i Zobacz więcej