domowa spiżarnia

Sierpień to dobry miesiąc na przygotowanie ogórków do domowej spiżarni. Choć nikt nie lubi myśleć o zimie latem, to kiedy już ta nadciągnie lżej jest ją przetrwać z zapełnionymi po brzegi półkami z Zobacz więcej
Domowa spiżarnia: sos pomidorowy 12 kg pomidorów, trochę soli i kilkanaście słoików. Jesień nadeszła wielkimi krokami, na bazarze pomidory po 2,50 za kilo. Kupuję kilka pudełek i wiozę do domu. Kiedy Zobacz więcej
Do mojej zimowej spiżarni dołączyły maślaki w zalewie octowej. Piękny kolorek , smaczne grzybki w lekkie w sam raz zalewie . Maślaczki w zalewie - domowa spiżarnia składniki 3 szklanki wody 1 szklanka Zobacz więcej
Jesień zapasem, święta tuż tuż, więć najwyższy czas żeby uzupełnić domową spiżarnię, o niezbędnę w tym okresie, ekstrakty oraz aromatyzowane cukry do wypieków (o tych nieco później). Nie wyobrażam Zobacz więcej
, podróży, luksusowych hoteli i… zdrowego stylu życia. W przeszłości pisała o tenisie do ogólnopolskich miesięczników (niestety jej własną sportow.. czytaj dalej Zobacz inne przepisy Poprzedni wpis Zobacz więcej
spiżarni wzięty, podnosi nas na duchu, dodaje otuchy, i każe bezzwłocznie nakierować myśli na bardziej pozytywne tory. U nas z domieszką powyższych składników zrobiłyśmy sałatkę z cukinii. Kolorowa - Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Domowa spiżarnia

Domowa spiżarnia 624

0
Po przepis kliknij w zdjęcie SŁODKIE DŻEMY, KONFITURY itp. Dżem jagodowy z kardamonem, wanilią i anyżem Galaretka z czerwonej porzeczki Dżem malinowy Dżem nektarynkowo-pomarańczowy Dżem z cukinii Zobacz więcej
Nastała pora na uzupełnianie zimowych zapasów i napełnianie piwnic i spiżarni domowymi przetworami. Ja na razie jestem na etapie czerpania ze spiżarni mojej ukochanej Mamy. Pewnie przyjdzie dzień, że Zobacz więcej
. Po tym czasie schab opłukujemy i osuszamy. Nacieramy przyprawami. trzymamy w lodówce pod przykryciem przez kolejne trzy dni. Następnie schab przekładamy w siatkę do wędlin i podwieszamy w suchym Zobacz więcej
Posiadanie nawet niewielkiej spiżarni, to prawdziwy dar od Boga. Chociaż właściwie to nie dar, bo możecie sami się do tego przyczynić. Nie trzeba mieć w domu oddzielnego pomieszczenia z półeczkami, Zobacz więcej
Posiadanie nawet niewielkiej spiżarni, to prawdziwy dar od Boga. Chociaż właściwie to nie dar, bo możecie sami się do tego przyczynić. Nie trzeba mieć w domu oddzielnego pomieszczenia z półeczkami, Zobacz więcej
Obiecany przepis na dżem truskawkowy:) Dżem jest tak prosty w wykonaniu, że nie wiem czy powinnam pisać przepis, bo znajduje się na opakowaniu każdego żelfiksu:) ale co tam:) napiszę;) Od kilku kat Zobacz więcej
3 Wrzesień 2015 Witam. Każda Pani domu ma swoje sposoby na kiszenie ogórków. Dzisiaj postanowiłam podzielić się z Wami moim sprawdzonym przepisem. KISZONE OGÓRKI. SKŁADNIKI: 3-4 kg ogórków czosnek Zobacz więcej
i trzeba je moczyć albo jeśli są w słoiku, to najczęściej w oleju (a ja wolę te w oliwie). Więc robię je sama. Właśnie teraz, kiedy pomidorki koktajlowe są dostępne na bazarach. Te, które kupiłam Zobacz więcej
Bardzo lubię jesienne odmiany malin. Są wspomnieniem lata, beztroskich upalnych dni, kiedy najlepszym śniadaniem był domowy twarożek z konfiturą. Pogoda sprzyja malinom. Są soczyste, słodkie i Zobacz więcej
, curry, cynamon, gałka muszkatołowa, oregano, szafran Do sałatek... Warzywa z puszki: ciecierzyca, fasola, groch, soczewica Kukurydza konserwowa Tuńczyk w puszce Warzywa konserwowe (w oleju i w ocet) Zobacz więcej
A oto propozycja prostej salatki marynowanej, która da Wam zimą wiele radości. - 5 kg papryki kolorowej słodkiej - 3,4 papryczki chilli lub habanero - 2 litry wody - 1/2 litra octu spirytusowego 10% - Zobacz więcej
Obok naturalnych ekstraktównie wyobrażam sobie kuchni jesienią bez aromatyzowanych cukrów. Są wspaniałe nie tylko do wypieków i pralinek, ale stanowią wspaniały dodatek do kawy, kakao czy mleka. Takie Zobacz więcej
2 Wrzesień 2015 Witam. Lato to czas zaopatrzenia naszej spiżarni na zimę. Wymyślamy sałatki, zaprawiamy ogórki robimy dżemy. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na nietypowe leczo. Jest bardzo Zobacz więcej
Kiedy tylko pojawią się na targu pierwsze truskawki i rabarbar, wyciągam ze spiżarni moją wielką, miedzianą patelnię do konfitur. Zawsze marzyłam o takiej dużej i staroświeckiej patelni, więc kiedy Zobacz więcej