domowa spiżarnia

Sierpień to dobry miesiąc na przygotowanie ogórków do domowej spiżarni. Choć nikt nie lubi myśleć o zimie latem, to kiedy już ta nadciągnie lżej jest ją przetrwać z zapełnionymi po brzegi półkami z Zobacz więcej
Domowa spiżarnia: sos pomidorowy 12 kg pomidorów, trochę soli i kilkanaście słoików. Jesień nadeszła wielkimi krokami, na bazarze pomidory po 2,50 za kilo. Kupuję kilka pudełek i wiozę do domu. Kiedy Zobacz więcej
Do mojej zimowej spiżarni dołączyły maślaki w zalewie octowej. Piękny kolorek , smaczne grzybki w lekkie w sam raz zalewie . Maślaczki w zalewie - domowa spiżarnia składniki 3 szklanki wody 1 szklanka Zobacz więcej
Jesień zapasem, święta tuż tuż, więć najwyższy czas żeby uzupełnić domową spiżarnię, o niezbędnę w tym okresie, ekstrakty oraz aromatyzowane cukry do wypieków (o tych nieco później). Nie wyobrażam Zobacz więcej
Domowa spiżarnia - jak przechowywać żywność Główna Przepisy Pory dnia śniadanie lunch obiad podwieczorek kolacja Specjalne okazje Boże Narodzenie Wielkanoc Sylwester Walentynki Tłusty Czwartek Zobacz więcej
Kochani, robimy zapasy na zimę z tego, co aktualnie rośnie w ogródku. Do słoików wrzucamy okruchy szczęścia, garście miłości, wakacyjne wspomnienia, podmuchy ciepłego wiatru i kilka kropel letniego Zobacz więcej
Koper
Koper Obserwuj blogaObserwujesz bloga
W koperkowej kuchni
Domowa spiżarnia

Domowa spiżarnia 587

0
curd PRZETWORY Ogórki małosolne Ketchup z cukinii Mus z pieczonej dyni Aromatyzowane oliwy ziołowe Korniszony z chili Ogórki konserwowe curry Korniszony Ogórki z miodem Ogórki z musztardą Śliwki w Zobacz więcej
Nastała pora na uzupełnianie zimowych zapasów i napełnianie piwnic i spiżarni domowymi przetworami. Ja na razie jestem na etapie czerpania ze spiżarni mojej ukochanej Mamy. Pewnie przyjdzie dzień, że Zobacz więcej
. Po tym czasie schab opłukujemy i osuszamy. Nacieramy przyprawami. trzymamy w lodówce pod przykryciem przez kolejne trzy dni. Następnie schab przekładamy w siatkę do wędlin i podwieszamy w suchym Zobacz więcej
Posiadanie nawet niewielkiej spiżarni, to prawdziwy dar od Boga. Chociaż właściwie to nie dar, bo możecie sami się do tego przyczynić. Nie trzeba mieć w domu oddzielnego pomieszczenia z półeczkami, Zobacz więcej
Posiadanie nawet niewielkiej spiżarni, to prawdziwy dar od Boga. Chociaż właściwie to nie dar, bo możecie sami się do tego przyczynić. Nie trzeba mieć w domu oddzielnego pomieszczenia z półeczkami, Zobacz więcej
Obiecany przepis na dżem truskawkowy:) Dżem jest tak prosty w wykonaniu, że nie wiem czy powinnam pisać przepis, bo znajduje się na opakowaniu każdego żelfiksu:) ale co tam:) napiszę;) Od kilku kat Zobacz więcej
3 Wrzesień 2015 Witam. Każda Pani domu ma swoje sposoby na kiszenie ogórków. Dzisiaj postanowiłam podzielić się z Wami moim sprawdzonym przepisem. KISZONE OGÓRKI. SKŁADNIKI: 3-4 kg ogórków czosnek Zobacz więcej
Możliwości ich wykorzystania są niezliczone. Uwielbiam je w sałatkach, zapieczone w bułkach, w sosach do makaronu. Lubię je w połączeniu z małymi kuleczkami mozzarelli i listkiem bazylii. Ich przewaga Zobacz więcej
Bardzo lubię jesienne odmiany malin. Są wspomnieniem lata, beztroskich upalnych dni, kiedy najlepszym śniadaniem był domowy twarożek z konfiturą. Pogoda sprzyja malinom. Są soczyste, słodkie i Zobacz więcej
, curry, cynamon, gałka muszkatołowa, oregano, szafran Do sałatek... Warzywa z puszki: ciecierzyca, fasola, groch, soczewica Kukurydza konserwowa Tuńczyk w puszce Warzywa konserwowe (w oleju i w ocet) Zobacz więcej
A oto propozycja prostej salatki marynowanej, która da Wam zimą wiele radości. - 5 kg papryki kolorowej słodkiej - 3,4 papryczki chilli lub habanero - 2 litry wody - 1/2 litra octu spirytusowego 10% - Zobacz więcej
Obok naturalnych ekstraktównie wyobrażam sobie kuchni jesienią bez aromatyzowanych cukrów. Są wspaniałe nie tylko do wypieków i pralinek, ale stanowią wspaniały dodatek do kawy, kakao czy mleka. Takie Zobacz więcej
2 Wrzesień 2015 Witam. Lato to czas zaopatrzenia naszej spiżarni na zimę. Wymyślamy sałatki, zaprawiamy ogórki robimy dżemy. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na nietypowe leczo. Jest bardzo Zobacz więcej
Kiedy tylko pojawią się na targu pierwsze truskawki i rabarbar, wyciągam ze spiżarni moją wielką, miedzianą patelnię do konfitur. Zawsze marzyłam o takiej dużej i staroświeckiej patelni, więc kiedy Zobacz więcej