domowa tahini

Lamma
Lamma Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedz Fit - Bon Appétit!
Domowe tahini

Domowe tahini 42

0
Otwieram się na nowe smaki. Ostatnio wypróbowałam tahini (w końcu mam blender, który sobie poradzi) - pyszności! Zrobiłam z nim pastę z cukinii, a dziś nawet skropiłam tahinii grillowaną sałatę i Zobacz więcej
Tahini to pasta z prażonych nasion sezamu używana w kuchni Bliskiego Wschodu, Azji i Chinach. Tahini możemy kupić w sklepie a możemy ją przygotować sami w domu. Nie ma nic prostszego. Prażymy lekko Zobacz więcej
Ola Wilczek
Ola Wilczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wilczy apetyt
Domowe Tahini

Domowe Tahini 100

0
Ten wpis powinien być zatytułowany – „Domowe Tahini – dlaczego nie musi być doskonałe” Zaraz parę słów skąd taki pomysł, ale najpierw kilka słów dla tych, którzy tahini nie znają. To taka pasta Zobacz więcej
Tahini, tahina - masło sezamowe, pasta na bazie nasion sezamu używana do wielu potraw. W krajach Bliskiego Wschodu robione jest z lekko podprażonych nasion sezamu (proces ten intensyfikuje aromat). We Zobacz więcej
Angie123
Angie123 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
I adore cinnamon
Domowe tahini

Domowe tahini 84

1
Tahini Tahini, for English scroll down Tahini odkryłam już dawno temu, kiedy przeglądałam pewnego bloga o kuchni bliskiego wschodu. Od razu wiedziałam, że pasta sezamowa musi by niesamowita i jej Zobacz więcej
owsianka z jabłkiem, truskawkami, syropem klonowym i domowym tahini Tahini zrobiłam z podprażonych (trochę za długo - co widać po kolorze) ziaren sezamu. Dodałam też około 2-3 łyżek oliwy i łyżkę Zobacz więcej
Pasta sezamowa umożliwi nam przygotowanie różnego rodzaju smarowideł. Jest niezbędnym składnikiemhummusu czyli pasty z ciecierzycy. Tahini możemy kupić już gotowy jednak dla tych którym nie w głowie Zobacz więcej
Dzisiaj pasta sezamowa, tahini. Nieodzowny składnik różnych nieco egzotycznych potraw, w tym między innymi hummusu czyli pasty z ciecierzycy. Tahina to bardzo prosta w przygotowaniu pasta, ale nie Zobacz więcej
Dziś przepis, bez którego nie uda nam się czy to hummus, czy to baba ganoush oraz liczne inne przepisy kuchni Bliskiego Wschodu. Pastę tahini, zwaną też masłem sezamowym, można łatwo zrobić w domu, Zobacz więcej
Tahini, czyli domowa pasta sezamowa, bez niej nie może się obejść żaden tradycyjnie przyrządzony hummus, czyli pasta z ciecierzycy. Przyda się też nam do przyrządzenia innych potraw rodem prosto z Zobacz więcej
« Pikantny krem z selera Pietruszkowa skorupka, ... » Domowe tahini - pasta sezamowa Długo zastanawiałam się nad nazwą tej pasty. Równie często spotykałam się z "tahini" jak i "tahiną" a czasami Zobacz więcej
Tahini, zwana także tahiną, to niezastąpiony dodatek do hummusu czy pasty z czerwonej fasoli, na którą przepis już niedługo znajdziecie na blogu. Można ją kupić w większości dobrze zaopatrzonych Zobacz więcej
23 11 2012 Jakiś czas temu dostałam do testowania produkty z sezamem Primaviki. Były tam gotowe słoiczki z hummusem, ale była też naturalna pasta tahini. Najlepszym sposobem jej wykorzystania jest Zobacz więcej
Tahini to pasta sezamowa, wywodząca się z krajów arabskich. Ten przepis był dla mnie olśnieniem - okazuje się, że często trudno dostępna i dość kosztowną pastą tahini można zrobić samemu. I to nie Zobacz więcej
Jest kilka powodów dla których zamieszczam dzisiaj przepis na domową tahini. Pierwszy - każdy szanujący się vegański blog takowy zamieszcza ;P Drugi- jestem oszczędną poznanianką (tej!) i wydawanie Zobacz więcej
Wśród przepisów znajdziecie mnóstwo propozycji na hummusy, czy sosy na bazie pasty sezamowej. Często dostaje pytania gdzie taką pastę kupić, czy wiadomości odnośnie tego, że nie możecie w swoim Zobacz więcej
Pasta tahini nazywana także tahiną, pasta z ziaren sezamu. to doskonały dodatek do wielu orientalnych potraw, ale także wszelkich sosów, deserów czy owsianek, które wzbogaca w charakterystyczny smak Zobacz więcej
Przygotowanie domowej pasty tahini jest niezwykle proste i szybkie. Stanowi ona niezbędny dodatek przede wszystkim do hummusu, ale można wykorzystać ją także do sosów sałatkowych, ciasteczek czy Zobacz więcej
Tahini odkryłam w sumie nie tak dawno temu ale od razu podbiło moje serce! Najlepsze w Tahini jest to, że samo w sobie nie jest wcale jakoś zabójczo smaczne, ale umiejętnie wykorzystane jako dodatek Zobacz więcej
Jako, że za oknem wiosna :) ... wiem, wiem to nie wiosna tylko słoneczny, mroźny dzień w środku zimy :) Nadchodzą też urodziny mego brata a ja w ramach prezentu postanowiłam dać mu domowy obiad. A Zobacz więcej