domowe frykasy

Minął już rok od czasu zamieszczenia na blogu pierwszego posta. I w sumie, bardzo cieszę się, że Domowe Frykasy powstały i mam zamiar nadal kontynuować ich prowadzenie. By uczcić tę okazję, Zobacz więcej
Archiwum bloga czerwiec (2) maj (4) kwiecień (5) marzec (8) luty (9) styczeń (9) grudzień (11) listopad (9) październik (12) wrzesień (3) sierpień (6) lipiec (8) czerwiec (11) maj (7) kwiecień (5) Zobacz więcej
Na blogu: 1. Masło czosnkowo-ziołowe- Post z dnia- 08.11.2014: http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/maslo-czosnkowo-ziolowe/ 2. Masło ziołowo-pomidorowe- Post z 30.10.2014: Zobacz więcej
z czarną porzeczką (Królestwo Garów) Bardzo ciekawa propozycja na przygotowanie karkówki. Konfitura z czarnej porzeczki (Magda testuje) Idealny sposób na zachowanie witamin, czyli konfitura mielona Zobacz więcej
jabłka (obrane i pokrojone w drobną kostkę) szklanka wody odrobina brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka syropu klonowego Całość gotujemy do zredukowania płynów. Tak przyrządzone, cudownie Zobacz więcej
smakują również z bazylią i mozzarellą. Do tego keczup lub inny ulubiony sos, pycha! Na blogu także: 1. Zapiekanki domowej roboty- Post z dnia 08.11.2014: http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne- Zobacz więcej
Wcześniej na blogu prezentowałam przepis na domową wędlinę drobiową. Całą recepturę znajdziecie pod poniższym linkiem: Wędlina drobiowa z szynkowara-http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy Zobacz więcej
ciasto wyjmujemy z lodówki,rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty. Ciasto podpiekamy 15 min w 180C. Przygotowujemy masę serową: Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misie i dokładnie Zobacz więcej
Poleca: Ewa Źródło: Domowe Frykasy Fot. Ewa Takie małe szarlotki :) Błyskawiczne w przygotowaniu i obłędne w smaku - za to właśnie lubię ciastka. Szkoda, że zazwyczaj tak szybko znikają... Składniki: Zobacz więcej
stopni piekarnika i pieczemy około 15-20 minut do zarumienienia i rozpuszczenia się sera. Tak przygotowaną bagietkę możemy podawać ze schłodzonym winem i odrobiną kawioru:)) PYCHA!:) Wcześniej na Zobacz więcej
wyśmienicie smakuje zarówno na ciepło, jaki na zimno! PYCHA! Smaczne wędliny domowej roboty na moim blogu to m.in.: 1. Schab suszony domowej roboty- Post z dnia 20.12.2014: Zobacz więcej
Tytuł posta mi się zrymował, dlatego że batony kojarzą mi się właśnie ze szkołą. Często widzę jak dzieciaki objadają się sklepowymi batonami. Gdy ja chodziłam do szkoły takich frykasów nie było, za to Zobacz więcej
kuchniamadlen
kuchniamadlen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Madlen
Ranking cz. 10

Ranking cz. 10 137

0
Katerina&Kuchnia- Katerina Serowa tarta ze śliwkami- Domowe frykasy Chyba już mówiłam, że od jakiegoś czasu uwielbiam tarty. A ta jest taka prosta i napewno pyszna, że chcę ją zrobić niedługo Zobacz więcej
się jeść mądrze, ale niezbyt dużo i mówić dużo, ale niezbyt mądrze"(William Somerset Maugham). Uśmiałam się, ponieważ właśnie w weekend byłam na przyjęciu weselnym, więc cytat na czasie. Teraz jednak Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Tapenada inaczej

Tapenada inaczej 55

0
O tapenadzie pisałam już w poście- Tapenada- pasta prowansalska- Post z dnia 09.11.2014: http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/396/ W ramach przypomnienia powtórzę zatem, że tapenada to Zobacz więcej
Domowe Frykasy: JAGLANE KOTLETY Z MARCHEWKĄ ( Strony Strona główna O mnie Podróże Współpraca piątek, 13 lutego 2015 JAGLANE KOTLETY Z MARCHEWKĄ ( Autor:Joanna Genderkao18:18 Wyślij pocztą e-mailWrzuć Zobacz więcej
Wędzone mięso kurczaka to nie lada gratka - po prostu frykas, a przyrządzone w domowej wędzarni to naprawdę wyjątkowy i niezrównany smak, jeśli macie domową wędzarnię, to naprawdę warto się pokusić Zobacz więcej
, woda nie powinna wrzeć. Wlewamy tyle wody, żeby sięgała ok. 2 cm poniżej przykrywki szynkowara. Mięso gotowałam 2h i 10 minut. Pozostawiamy szynkowar do wystudzenia, następnie wstawiamy do lodówki Zobacz więcej