domowe frykasy

Minął już rok od czasu zamieszczenia na blogu pierwszego posta. I w sumie, bardzo cieszę się, że Domowe Frykasy powstały i mam zamiar nadal kontynuować ich prowadzenie. By uczcić tę okazję, Zobacz więcej
Archiwum bloga czerwiec (2) maj (4) kwiecień (5) marzec (8) luty (9) styczeń (9) grudzień (11) listopad (9) październik (12) wrzesień (3) sierpień (6) lipiec (8) czerwiec (11) maj (7) kwiecień (5) Zobacz więcej
Na blogu: 1. Masło czosnkowo-ziołowe- Post z dnia- 08.11.2014: http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/maslo-czosnkowo-ziolowe/ 2. Masło ziołowo-pomidorowe- Post z 30.10.2014: Zobacz więcej
z czarną porzeczką (Królestwo Garów) Bardzo ciekawa propozycja na przygotowanie karkówki. Konfitura z czarnej porzeczki (Magda testuje) Idealny sposób na zachowanie witamin, czyli konfitura mielona Zobacz więcej
Podpatrzone na "Domowych Frykasach". Wyglądała tak apetycznie, że grzechem było nie wypróbowanie :) Smaczna, odświeżająca, w sam raz do grilla. Moja po modyfikacjach, a oryginalna tutaj :) Przepis: Zobacz więcej
jabłka (obrane i pokrojone w drobną kostkę) szklanka wody odrobina brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka syropu klonowego Całość gotujemy do zredukowania płynów. Tak przyrządzone, cudownie Zobacz więcej
Smak dzieciństwa!:)- Zapiekanki na chlebie lub bułce… Pieczywo smarujemy masłem i nakładamy to, co lubimy:) U mnie chleb ziarnisty i bułki: z salami, pomidor, zielone oliwki i na koniec żółty ser. Zobacz więcej
Wcześniej na blogu prezentowałam przepis na domową wędlinę drobiową. Całą recepturę znajdziecie pod poniższym linkiem: Wędlina drobiowa z szynkowara- Zobacz więcej
ciasto wyjmujemy z lodówki,rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty. Ciasto podpiekamy 15 min w 180C. Przygotowujemy masę serową: Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misie i dokładnie Zobacz więcej
Poleca: Ewa Źródło: Domowe Frykasy Fot. Ewa Takie małe szarlotki :) Błyskawiczne w przygotowaniu i obłędne w smaku - za to właśnie lubię ciastka. Szkoda, że zazwyczaj tak szybko znikają... Składniki: Zobacz więcej
Dziś prezentuję patent na szybką, pyszną, gorącą i zdrową przekąskę- Zapiekaną bagietkę z wędzonym łososiem, serem pleśniowym i kiełkami… Zapraszam! Składniki: 1 bagietka 1 opakowanie wędzonego Zobacz więcej
i wkładamy do lodówki na parę godzin. Mięso układamy w naczyniu na niewielkiej ilości oleju ipieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym: najpierw 15 minut w temperaturze 200 stopni (termoobieg Zobacz więcej
że mi się udało :) Nie jest to do końca zdrowy baton, ale zawsze domowy. Kiedy brakuje nam energii warto mieć takiego w plecaku :) Składniki: 50 g prosa ekspandowanego 200 g - 250 g masy korówkowej Zobacz więcej
kuchniamadlen
kuchniamadlen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Madlen
Ranking cz. 10

Ranking cz. 10 146

0
Katerina&Kuchnia- Katerina Serowa tarta ze śliwkami- Domowe frykasy Chyba już mówiłam, że od jakiegoś czasu uwielbiam tarty. A ta jest taka prosta i napewno pyszna, że chcę ją zrobić niedługo Zobacz więcej
się jeść mądrze, ale niezbyt dużo i mówić dużo, ale niezbyt mądrze"(William Somerset Maugham). Uśmiałam się, ponieważ właśnie w weekend byłam na przyjęciu weselnym, więc cytat na czasie. Teraz jednak Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Tapenada inaczej

Tapenada inaczej 60

0
O tapenadzie pisałam już w poście- Tapenada- pasta prowansalska- Post z dnia 09.11.2014: http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/396/ W ramach przypomnienia powtórzę zatem, że tapenada to Zobacz więcej
Domowe Frykasy: JAGLANE KOTLETY Z MARCHEWKĄ ( Strony Strona główna O mnie Podróże Współpraca piątek, 13 lutego 2015 JAGLANE KOTLETY Z MARCHEWKĄ ( Autor:Joanna Genderkao18:18 Wyślij pocztą e-mailWrzuć Zobacz więcej
Wędzone mięso kurczaka to nie lada gratka - po prostu frykas, a przyrządzone w domowej wędzarni to naprawdę wyjątkowy i niezrównany smak, jeśli macie domową wędzarnię, to naprawdę warto się pokusić Zobacz więcej
, woda nie powinna wrzeć. Wlewamy tyle wody, żeby sięgała ok. 2 cm poniżej przykrywki szynkowara. Mięso gotowałam 2h i 10 minut. Pozostawiamy szynkowar do wystudzenia, następnie wstawiamy do lodówki Zobacz więcej