domowe frykasy

{{headerMessage}}
Minął już rok od czasu zamieszczenia na blogu pierwszego posta. I w sumie, bardzo cieszę się, że Domowe Frykasy powstały i mam zamiar nadal kontynuować ich prowadzenie. By uczcić tę okazję, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Archiwum bloga czerwiec (2) maj (4) kwiecień (5) marzec (8) luty (9) styczeń (9) grudzień (11) listopad (9) październik (12) wrzesień (3) sierpień (6) lipiec (8) czerwiec (11) maj (7) kwiecień (5) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Na blogu: 1. Masło czosnkowo-ziołowe- Post z dnia- 08.11.2014: http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/maslo-czosnkowo-ziolowe/ 2. Masło ziołowo-pomidorowe- Post z 30.10.2014: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis tygodnia - podpatrzone na blogach Czarne porzeczki to jedne z moich ulubionych letnich owoców. Niestety nie miałam okazji ich zjeść od paru lat. Udało mi się pomarzyć o czarnych porzeczkach Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Podpatrzone na "Domowych Frykasach". Wyglądała tak apetycznie, że grzechem było nie wypróbowanie :) Smaczna, odświeżająca, w sam raz do grilla. Moja po modyfikacjach, a oryginalna tutaj :) Przepis: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
jabłka (obrane i pokrojone w drobną kostkę) szklanka wody odrobina brązowego cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka syropu klonowego Całość gotujemy do zredukowania płynów. Tak przyrządzone, cudownie Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smak dzieciństwa!:)- Zapiekanki na chlebie lub bułce… Pieczywo smarujemy masłem i nakładamy to, co lubimy:) U mnie chleb ziarnisty i bułki: z salami, pomidor, zielone oliwki i na koniec żółty ser. Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Wędlina z szynkowara

Wędlina z szynkowara 683

0
{{headerMessage}}
Wcześniej na blogu prezentowałam przepis na domową wędlinę drobiową. Całą recepturę znajdziecie pod poniższym linkiem: Wędlina drobiowa z szynkowara-http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasto wyjmujemy z lodówki,rozwałkowujemy i wykładamy nim formę do tarty. Ciasto podpiekamy 15 min w 180C. Przygotowujemy masę serową: Wszystkie składniki umieszczamy w dużej misie i dokładnie Zobacz więcej
baby-w-kuchni
baby-w-kuchni Obserwuj blogaObserwujesz bloga
BaBy w kuchni
Ciasteczka z jabłkami

Ciasteczka z jabłkami 442

2
{{headerMessage}}
Poleca: Ewa Źródło: Domowe Frykasy Fot. Ewa Takie małe szarlotki :) Błyskawiczne w przygotowaniu i obłędne w smaku - za to właśnie lubię ciastka. Szkoda, że zazwyczaj tak szybko znikają... Składniki: Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś prezentuję patent na szybką, pyszną, gorącą i zdrową przekąskę- Zapiekaną bagietkę z wędzonym łososiem, serem pleśniowym i kiełkami… Zapraszam! Składniki: 1 bagietka 1 opakowanie wędzonego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i wkładamy do lodówki na parę godzin. Mięso układamy w naczyniu na niewielkiej ilości oleju ipieczemy w zamkniętym naczyniu żaroodpornym: najpierw 15 minut w temperaturze 200 stopni (termoobieg Zobacz więcej
Delicious Titbits
Delicious Titbits Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Delicious titbits
Batony do szkoły

Batony do szkoły 124

0
{{headerMessage}}
Tytuł posta mi się zrymował, dlatego że batony kojarzą mi się właśnie ze szkołą. Często widzę jak dzieciaki objadają się sklepowymi batonami. Gdy ja chodziłam do szkoły takich frykasów nie było, za to Zobacz więcej
kuchniamadlen
kuchniamadlen Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia Madlen
Ranking cz. 10

Ranking cz. 10 147

0
{{headerMessage}}
Katerina&Kuchnia- Katerina Serowa tarta ze śliwkami- Domowe frykasy Chyba już mówiłam, że od jakiegoś czasu uwielbiam tarty. A ta jest taka prosta i napewno pyszna, że chcę ją zrobić niedługo Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się jeść mądrze, ale niezbyt dużo i mówić dużo, ale niezbyt mądrze"(William Somerset Maugham). Uśmiałam się, ponieważ właśnie w weekend byłam na przyjęciu weselnym, więc cytat na czasie. Teraz jednak Zobacz więcej
smakiszczescia
smakiszczescia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakiszczescia
Tapenada inaczej

Tapenada inaczej 61

0
{{headerMessage}}
O tapenadzie pisałam już w poście- Tapenada- pasta prowansalska- Post z dnia 09.11.2014: http://smakiszczescia.pl/pasty-i-inne-frykasy/396/ W ramach przypomnienia powtórzę zatem, że tapenada to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przystawki/sałatki ryby i owoce morza serniki sosy i pasty tarty torty z innej beczki zupy Popularne posty SERNIK ŚLIWKA W BIAŁEJ CZEKOLADZIE OD KRÓLOWEJ SERNIKÓW NAJLEPSZY SPÓD DO PIZZY TORT Zobacz więcej
Kgw Janczewo
Kgw Janczewo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kgw Janczwo
Ziołowy kurczak wędzony

Ziołowy kurczak wędzony 129

1
{{headerMessage}}
Wędzone mięso kurczaka to nie lada gratka - po prostu frykas, a przyrządzone w domowej wędzarni to naprawdę wyjątkowy i niezrównany smak, jeśli macie domową wędzarnię, to naprawdę warto się pokusić Zobacz więcej
{{headerMessage}}
, woda nie powinna wrzeć. Wlewamy tyle wody, żeby sięgała ok. 2 cm poniżej przykrywki szynkowara. Mięso gotowałam 2h i 10 minut. Pozostawiamy szynkowar do wystudzenia, następnie wstawiamy do lodówki Zobacz więcej