domowy arak

centka
centka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cooking & eating
Zakalec z rodowodem

Zakalec z rodowodem 219

0
Zakalec ma niezasłużoną opinię porażki kulinarnej, zmory gospodyń domowych i wisi niczym klątwa nad co niektórymi ciastami. Jednocześnie nie znam nikogo, kto nie lubiłby zakalca. Z Maleństwem wręcz Zobacz więcej
Na moim blogu zagości kilka przepisów ze wspaniałej książki JERUSALEM, autorstwa Yotama Ottolenghi i Samiego Tamimi, która ukazała się nakładem wydawnictwa DORLING KINDERSLEY. Książka która mnie Zobacz więcej
Przepis na faworki (inaczej chrust), który w naszym domu jest od zawsze. Choć czasem próbujemy innych przepisów, raz od cioci, raz od sąsiadki, zawsze wracamy do tego. Przepis jest ze starej ''Kuchni Zobacz więcej
drucianą miotełką na nie wielkim ogniu aż do zawrzenia, w tym czasie wlewać po trosze pół butelki araku, gdy się zagotuje, podawać w szklankach. Etykiety:alkohol,karnawał,Kucharka Zobacz więcej
Przepis na faworki (inaczej chrust), który w naszym domu jest od zawsze. Choć czasem próbujemy innych przepisów, raz od cioci, raz od sąsiadki, zawsze wracamy do tego. Przepis jest ze starej ''Kuchni Zobacz więcej
Pierożki z jabłkami Gosia zaserwowała wam latynoską pasję, ja odpowiadam po warszawsku. Od lat próbuję dociec, czy istnieje coś takiego, jak „kuchnia warszawska”. Przeglądam różne książki kucharskie, Zobacz więcej
wisla
wisla Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zapach chleba
Pączki

Pączki 124

1
Raz w roku, w karnawale robię pączki. To jeden z najstarszych tradycyjnych wypieków polskich, więc nie mogę sobie odmówić takiej celebracyi. Do tego bardzo lubię pączki, ale tylko takie domowe. Nigdy Zobacz więcej
Arakowe crumble amarantusowe z granolą, malinami, mango i gruszką Jakie to było pyszne... chrupiący wierzch, aromat araku, kwaskowatość malin, słodycz gruszki i miękkie wnętrze ciasta. Idealne! Zobacz więcej
i wymieszać z łyżką cukru, 2 łyżkami mąki ryżowej i 3 łyżkami ciepłej śmietanki. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Dodać wyrośnięty zaczyn drożdżowy, stopione Zobacz więcej
i wymieszać z łyżką cukru, 2 łyżkami mąki ryżowej i 3 łyżkami ciepłej śmietanki. Odstawić na 15 minut do wyrośnięcia. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Dodać wyrośnięty zaczyn drożdżowy, stopione Zobacz więcej
smakujmy.pl
smakujmy.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
smakujmy.pl
Kuchnia lwowska

Kuchnia lwowska 260

0
doskonałym przewodnikiem po ówczesnych specjałach kulinarnych Lwowa. Przepisy są napisane dość skrótowo, ogólnikowo, tak jak czasem sami w pośpiechu zapisujemy jakiś przepis. Ale jest to zachęta do Zobacz więcej
KlaraFina
KlaraFina Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna czytelnia
Mamine przepisy

Mamine przepisy 148

1
, czyli groch zielony z ryżem, kotlety w szpinaku, zupę „nic”, bliny z konfiturami, mądrzyki, omlet palący się (z arakiem), zupę czekoladową, ciastka grymasiki, bombę neapolitańską, magdalenki, sok Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leśny Zakątek
Faworki bez bicia

Faworki bez bicia 560

1
Faworki bez bicia - Na słodko - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Faworki bez bicia (10.02.2014)Domowa kiełbasa wieprzowo-drobiowa w osłonkach barierowych z Zobacz więcej
dana
dana Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Leśny Zakątek
Tort piaskowy świąteczny

Tort piaskowy świąteczny 259

0
Tort piaskowy świąteczny - Przepisy Lucyny Ćwierczakiewiczowej - LEŚNY ZAKĄTEK - bloog.pl Bloog Kuchnia załóż bloga zaloguj MENU LEŚNY ZAKĄTEK Tort piaskowy świąteczny (02.12.2013)Słodki chlebek Zobacz więcej