domowy baleron

gatita
gatita Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne przygody Gatity
Domowy baleron

Domowy baleron 383

3
Domowe wędliny przygotowuję nie tylko od święta, Na co dzień staram się, aby nanaszychkanapkach były wędliny czy przetwory mięsne zrobione w domu. Dzisiaj chciałam się z Wamipodzielićprzepisem na Zobacz więcej
idir
idir Obserwuj blogaObserwujesz bloga
idir.pl
Baleron domowy

Baleron domowy 250

1
Baleron domowy jest prostym, w przygotowaniu mięsem, który doskonale zastąpi kupne wędliny. Przy pieczeniu w rękawie, stracimy około 20% wagi, co jest nieznaczną stratą. Smak… obłędny! składniki - 1 Zobacz więcej
Dziś przepis na kolejną pyszną domową wędlinę - baleron. Jego przygotowanie troszkę trwa (długie peklowanie) ale wierzcie mi warto - baleron wychodzi kruchy, ale jednocześnie soczysty, w smaku Zobacz więcej
kasiaaaa24
kasiaaaa24 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuję, bo lubię
Domowy baleron

Domowy baleron 157

1
Dzisiaj chciałabym Wam zaproponować przygotowanie domowej wędliny na świąteczny stół. Samo przygotowanie jest bardzo proste, chociaż proces ten należy rozpocząć ok. 10-12 dni przed Świętami, ponieważ Zobacz więcej
ilka
ilka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Yummu homemade cooking
Domowy baleron

Domowy baleron 57

2
Co prawda ja osobiście nie przepadam za baleronem ale mój ślubny nawet bardzo:) Postanowiłam zatem zrobić go w domowych warunkach. Cały proces trwa długo ale uwierzcie warto poczekać bo wychodzi Zobacz więcej
Tradycyjny baleron to wędlina wędzona. Dziś proponuję Wam jego wersję bez wędzenia. Przygotowana w ten sposób wędlina jest równie smaczna, a wymaga od nas nieco mniej pracy i wysiłku. ;) Domowy Zobacz więcej
Znowumięsko? Ano mięsko, zima jest, trzeba jeść konkretnie. A kanapka z takim domowym baleronem to za niezły lunch wystarczy. Bez chemii, oczywiście! Z kilograma (około) karkówki - (około) 80 dag Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Baleron domowy, parzony

Baleron domowy, parzony 213

3
Kolejna znakomita domowa wędlina. Baleron wyszedł bardzo smaczny - delikatny, wilgotny, wcale nie wysuszony. Wymaga nieco cierpliwości, ale pracy w zasadzie niewiele. Ułatwiłam sobie parzenie - żeby Zobacz więcej
Wpaździernikumoja Mama obchodzi imieniny założyłam sobie ze wszystkie potrawy będą domowej roboty. Wszystkie chcę wcześniejprzetestowaćby mieć pewność w dniu imienin wszystkie potrawy są smaczne. Na Zobacz więcej
baleron z pończochy Wyrób tej wędliny to z najprostszych sposobów, na wykonanie domowego mięsiwa. Przy czym ważne jest że nie wymaga on od nas żadnego kulinarnego doświadczenia, ot sól, cukier, Zobacz więcej
Wędzony baleron -domowe wędzenie w beczce Pachnące wędzonki na świątecznym stole ..mniam , to chyba najpiękniejszy obraz jaki można zobaczyć Można go oglądać oczami wyobraźni lub po prostu , ścisnąć Zobacz więcej
Do wędlin sklepowych nie mam zaufania za grosz. Nawet najpiękniej wyglądająca szynka ma na metce skład, który przeraża doświadczonych chemików. A najczęściej nie ma metki, a sprzedawczynie (czasem Zobacz więcej
O domowych wędlinach można mówić długo... Z ok. 1 kg karkówki powstało ok. 75 dag domowej pieczeni w ziołach. Kiepski interes? Przytoczę etykietę "polędwicy sopockiej" znanej firmy sprzedawanej pod Zobacz więcej
Zbliżają się święta dużymi krokami.... można więc testować przepisy na domową wędlinkę... To nie lada rarytas, Taka wędlina nie jest trudna do wykonania, ale wymaga cierpliwości.. Peklowanie wędliny Zobacz więcej
baleron konserwowy Dziś przedstawię propozycję na wykonanie domowego wyrobu bez użycia prasek czy chemii ( w składzie nie ma saletry ). Nie od dziś powiem wiadomo że w kuchni, wyroby im Zobacz więcej
adeka
adeka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
nienazarty.blog.pl
Domowy baleron parzony

Domowy baleron parzony 435

4
Aż ciężko uwierzyć, że to dopiero druga wędlina na moim blogu Ale druga równie pyszna! W sumie baleron wymaga tylko przyprawienia, zawinięcia w folię i włożenia do garnka z wodą. Nic tylko robić i Zobacz więcej
suszony baleron Zimą w moim domu królują suszone wędliny. Dziś pragnę przedstawić przepis na kolejny wyrób, tym razem z wieprzowej karkówki. składniki 1 karkówka o wadze dwóch kilo mieszanka Zobacz więcej
Category: Product #: Regular price:$ (Sale ends !) Available from: Condition: Good ! Order now! Zobacz więcej
tym okresie można już wędzić, jeżeli masz gdzie, ale można też zarówno szynkę jak i baleron sparzyć (gotować ok. 1 godziny na 1 kg mięsa w gorącej (80 st. C), ale nie wrzącej wodzie. Można też upiec Zobacz więcej
dodać kostki lodu) i tak studzimy przez ok.1,5h. Następnie mięso we foli przekładamy do lodówki najlepiej na noc. Rano zdejmujemy opakowanie z mięsa i mamy pyszną aromatyczną , domowej roboty Zobacz więcej