domowy likier jeżynowy

{{headerMessage}}
Jeżyny. Delikatne perły dojrzewające w sierpniowym słońcu. Dzikie chowają się wśród bezdroży i lasów. Kolcami bronią swych czarno granatowych jagód. Ogrodowe z wdziękiem wystawiają się ku światłu. Zobacz więcej
dorota20w
dorota20w Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Dorota smakuje
Nalewka jabłkowa

Nalewka jabłkowa 7999

6
{{headerMessage}}
więcej na miesiąc. Zlej lub przefiltruj trunek np. do słoika lub karafki. Objętość ok 1,5 litra. Przepis na tę nalewkę, podobnie jak przepis na nalewkę morelowo-miodową, którą wcześniej pokazywałam Zobacz więcej
Praline
Praline Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lendryggen
Kajmakowo-ajerkoniakowy tort bezowy.

Kajmakowo-ajerkoniakowy tort bezowy. 418

0
{{headerMessage}}
należy bardzo uważać, aby nasz ajerkoniak się nie zważył. Gotowy likier schładzamy w lodówce min 3h. Przechowujemy w lodówce. Dodatkowo 70-100g dżemu jagodowego/jeżynowego Na paterze układamy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dziś Tłusty Czwartek, postanowiłam w tym roku też samodzielnie usmażyć pączki. Skusiło mnie ciasto z dodatkiem ziemniaków podpatrzone u Smacznej Pyzy, ale poeksperymentowałam i zachęcona smakiem Zobacz więcej
Anna Małek
Anna Małek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Sprawdzonakuchnia
Lody jeżynowe

Lody jeżynowe 26

1
{{headerMessage}}
Lody jeżynowe przepis | Sprawdzona Kuchnia Skip links Skip to content Skip to primary sidebar Header Right Strona główna Przepisy kulinarne Indeks przepisów kulinarnych Obiad Zupy Ryby i owoce morza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
coffee Shake kawowy z karmelem i mlekiem sojowym Wybierz składnik: Absynt Adwokat Ajerkoniakt Amaretto Ananas Arbuz Archers Awokado Baileys Banany Bazylia Becherovka Biała czekolada Biała herbata Zobacz więcej
{{headerMessage}}
ciasto z truskawkami i rumem Sernik porzeczkowy z truskawkami Ciasto Trociniak - na komunię i nie tylko Cytrynowa Mleczna Kanapka (Milky Way) Kawowy Słonecznikowiec Muffiny z kaszy kukurydzianej z Zobacz więcej
{{headerMessage}}
przeróżnych kanapek (panini), focaccii, schiacciatty (rodzaj focaccii), które można zjeść na zimno lub poprosić o podgrzanie. Typowe zestawy to caprese – pomidor, mozzarella, bazylia; salami; szynka, Zobacz więcej