domowy ser pleśniowy

gdzieniegdzie nitki niebieskie były. Zdecydowałam się pokazać Wam ten ser bo cała reszta produkcji była jak najbardziej ok tylko nie miałam higrometru do mierzenia wilgotności i może dlatego mój ser Zobacz więcej
Pamiętacie mój pierwszy pleśniowy serek - camembert? Petit Brie jest do niego podobny, więc po zrobieniu camemberta to już przysłowiowa bułka z masłem albo... z serem. Ser wyjątkowo smaczny, poza tym Zobacz więcej
Coulommiers w domowych warunkach dojrzał mi ładniej niż brie czy camembert. To kwestia jego konsystencji, gdyż powinien być mięciutki, taki delikatny, do smarowania. U mnie wyszedł taki jak powinien Zobacz więcej
Dynia górą i nigdy dość:) Kto się przyłącza? Rodzina jeszcze daje radę, ale zrobiłam im kilka dni przerwy, podczas których przerabiam i mrożę. W myśl zasady, że przyjemność trzeba dawkować:). Do tego Zobacz więcej
Sery pleśniowe nie każdemu smakują, ale ja jestem ich wielkim miłośnikiem. Postanowiłem więczrobić tego typu ser samodzielnie. Korzystałem z przepisu zamieszczonego na blogu W poszukiwaniu SlowLIfe, Zobacz więcej
o jedzeniu nie jest łatwe, a zwłaszcza o mięsku. Na domowego hamburgera od dawna miałam ochotę. A teraz to już tym bardziej!. Zawsze kiedy robiłam zdrową wersję fast food’a stawiałam na tortillę. Zobacz więcej
G O R S K Y ...projektant mody, miłośnik dobrego jedzenia przygotowanego z naturalnych, sezonowych składników. Gotowania wciąż się uczę, chcę robić to smacznie i zdrowo. Na tym blogu łączę gotowanie z Zobacz więcej
pokrojony w plasterki 2 świeże figi pokrojone w plasterki ser pleśniowy (dałam gorgonzolę) *możecie też użyć innych bułek, np. z tego przepisu, lub innego ulubionego. Przygotowanie: Bułki: W misce Zobacz więcej
W tym tygodniu w moim koszyku piknikowym znalazły sie burgery z opiekanym, panierowanym serem plesniowym i pastą z suszonych pomidorów i oliwek. Do tego kilka małych pomidorków, łodyga selera Zobacz więcej
Na samo wspomnienie jeszcze cieknie mi ślinka. Hamburgery robimy w domu niezbyt często, ale za to regularnie, zmieniając za każdym razem dodatki. Ten zestaw jest chyba aktualnie na czele listy Zobacz więcej
Jakiś czas temu obiecałam, że postaram się zrobić coś dobrego z anchois i będzie to trochę bardziej skomplikowane, niż za pierwszym razem. Proszę. Pszenna bułeczka z oliwkami domowego wypieku, Zobacz więcej
wg przepisu Tessy Capponi-Borawskiej z biblioteczki poradnika domowego. Składniki: 25 dag gotowanej szynki 50 dag ciasta francuskiego 25 dag sera taleggio lub innego (można użyć koziego lub Zobacz więcej
...smak pomidora, niezapomniany. :) Składniki: - kilka plasterków kiełbasy - 1 ząbek czosnku - 4 pomidory - kilka liści rukoli - 2 jaja - kilka plasterków sera żółtego i pleśniowego (użyłam: podlaski, Zobacz więcej
Pierwszy raz takie połączenie jadłam u Lili i … nadal uważam, że jest świetne Polecam, bo łatwe, szybkie i co nie jest bez znaczenia, ładnie wygląda na stole. Składniki: - rukola - ser pleśniowy - Zobacz więcej
Kolorowo, smacznie;)) Składniki: Sałata Pierś z kurczaka Suszone pomidory Pomidorki koktajlowe Ser pleśniowy Kiełki brokuła Grzanki Ziarna dyni Oliwa Sól, pieprz Domowy sok np. malinowy Wykonanie: Zobacz więcej
Składniki: Ciasto: 20 g drożdży 1 łyżeczka soli 2 łyżki oliwy 300 g mąki pszennej 1 łyżeczka cukru 0,75 szkl. cieplej wody Dodatki: 1 cebula (pokrojona w piórka) 2 łyżki kapar 100 g sera pleśniowego Zobacz więcej
Wczoraj jadłam je na śniadanie, były tak pyszne że nie mogłam ich dziś nie powtórzyć. A przepis? zupełnie spontaniczny, kombinowanie z prawie pustą lodówką. Placuszki świetnie smakują na słodko np. Zobacz więcej
Dziś proponuje na obiadek zupę krem z pieczonych buraków z dodatkiem tymianku i sera pleśniowego - wspaniale razem smakują. Jest jedwabista i sycąca i bardzo prosta w przygotowaniu polecam 1 litr Zobacz więcej
NaStole.pl
NaStole.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
NaStole.pl
Menu Sylwestrowe

Menu Sylwestrowe 325

1
Dla wielu impreza sylwestrowa jest jedną z najbardziej wyczekiwanych i najlepszych w całym roku. Aby goście i my sami dobrze sie bawili trzeba zaserwować dobre i sprawdzone potrawy. Oto kilka moich Zobacz więcej
samego końca, można go posmarować masłem lub margaryną. Nałożyć ser pleśniowy. Dodać żurawinę. Posypać świeżym pieprzem. Jest przepyszny i daje duży zastrzyk energii z samego rana. Idealnie pasuje do Zobacz więcej