dorada gordona

Duszone pory w białym winie, z dodatkiem czosnku i świeżego tymianku. Posypane prażonymi orzechami laskowymi. Świetny dodatek do mięs czy ryb. Polecam w towarzystwie Soczystej dorady pieczonej pod Zobacz więcej
Za każdym razem, gdy próbuję nowych dań nie mogę wyjść z podziwu, ileż to na świecie jest pysznych smaków, których jeszcze nie skosztowaliśmy. Taka jest właśnie ta „Sałatka na ciepło z makaronu orzo” Zobacz więcej
Książka "Pasja smaku - Przepisy z restauracji Aubergine" to jedna z wielu książek Gordona Ramsay'a - sławnego kucharza i celebryty. W dodatku jest stara, bo została wydana w 1996 roku. Mimo że nie Zobacz więcej
. Gordon Ramsey zawsze mówi, że dobry bouillabaisse potrzebuje co najmniej dwóch dni (ach, ten wywar). Ale śmiem twierdzić, że jeśli użyjecie dobrej ryby (i dacie jej sporo), wyrobicie się w kilka Zobacz więcej
okupują właśnie ryby i owoce morza. W ceną tych drugich się zgodzę, gdyż nasz Bałtyk niestety nie obfituje w ich bogactwo. Założę się, że polscy rybacy znajdując w sieciach nieliczne skorupiaki, Zobacz więcej
ryby i owoce morza. W ceną tych drugich się zgodzę, gdyż nasz Bałtyk niestety nie obfituje w ich bogactwo. Założę się, że polscy rybacy znajdując w sieciach nieliczne skorupiaki, kraby czy inne Zobacz więcej
Maze i sztafeta u Gordona Ramsaya - Zjedz Kraków Co jeść? Co pić? Gdzie jeść? Gdzie pić? Szukaj Aktualności Maze i sztafeta u Gordona Ramsaya Daleko do złota w Alchemii od Kuchni Bardzo spóźniony w Zobacz więcej
. Nie pamiętam już kto, w każdym razie jakiś gwiazdkowy francuski szef zjechał to hiszpańskie foie gras. Twierdził, że była to profanacja tego francuskiego i że niewiele ma wspólnego z oryginałem. Zobacz więcej