dorada pieczona w soli

Lubię efektowne dania, których przygotowanie nie wymaga większego nakładu pracy. Taka właśnie jest dorada pieczona w soli. Po wyjęciu z pieca trzeba tylko przebić się przez solną skorupkę i od razu Zobacz więcej
Ryba zapiekana w soli to przepis znany od lat, ale nieco zapomniany. Jeśli w soli upieczemy doradę, to będzie to przepis z kuchni hiszpańskiej. Jeśli zamiast dorady do piekarnika włożymy szczupaka, to Zobacz więcej
Dorada pieczona w soli 03 poniedziałek gru 2012 Autor: Kasia, w kategorii: dania główne, podpatrzone przepisy, ryby i owoce morza Rybapieczonaw soli jest niesamowiciesoczystainieprzesolona! Pieczenie Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 174

0
Pieczenie w soli to metoda która powoduje, że ryba będzie miała suchy ichrupiącywierzch a wnętrze soczyste i pełne smaku. Ciasto solne przygotowane wg przepisuJamiego Oliver'ama jeszcze taką zaletę, Zobacz więcej
. Zdjęcia też z tamtego roku - podmienię przy najbliższej okazji, bo szczerze mi się nie podobają, ale to wydanie dorady jest tak pyszne, że godne polecenia odrazu. Najważniejsze, to posiadać w domu Zobacz więcej
Kasia FF
Kasia FF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodFellas
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 73

0
, jak zamienić pantofle na wygodne buty i pomaszerować w stronę rodzinnego domu. Bez flag i kamieni w dłoniach. Życzę Wam miłego dnia i podsuwam pomysł na dzisiejszy obiad. Składniki: dorada w całości Zobacz więcej
kabka
kabka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kate's Pie Hole
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 68

0
Troszkę sceptycznie podchodziłam do pieczenia ryba w kilogramie soli. Obawiałam się, że mocno przejdzie jej smakiem. Nic bardziej mylnego! Co więcej, ryba wyszła bardzo delikatna i soczysta. Zobacz więcej
Dorada pieczona w soli - to chyba najlepszy sposób na przygotowanie ryby z pieca. Do pieczenia w soli można użyć różnych gatunków ryb i ulubionych ziół - za każdym razem ryba może smakować trochę Zobacz więcej
Nie ma chyba metody przygotowania świeżej ryby, która pozwalałaby lepiej zachować jej naturalny smak i pozwoliła stać się niekwestionowaną gwiazdą posiłku. Ryba pieczona w soli jest soczysta, jędrna, Zobacz więcej
na swój łagodny i szlachetny smak nie można jej zepsuć mnogością dodatków.Dorada nie może być przegadana.Trzeba ją upiec najprościej, jak jest to możliwe. Dlatego też, przygotowując rybną ucztę z jej Zobacz więcej
gruboziarnistej soli, pomimo przetrząśnięcia wszystkich sklepów w okolicy, okazało się niewykonalne. Chcąc, nie chcąc, kręcąc lekko nosem, zaopatrzona w kilogram zwykłej morskiej soli i dwie ryby Zobacz więcej
liść laurowy. Oprószamy solą morską (tu z dodatkiem kawy), na wierzchu dodajemy trochę oliwy i wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na kwadrans do pół godziny. Kiedy górna płetwa daje się Zobacz więcej
* * * W dzisiejszym wpisie chciałabym Was zachęcić do wypróbowania przepisu na pieczoną rybę w soli. To sposób który od wielu lat jest stosowany (min. podpatrzyłam go u Gordona Ramsaya) i który można Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Dorada z grilla

Dorada z grilla 1198

5
3-4 dorady sól pieprz sok z cytryny oliwa tymianek Oliwę wymieszać z przyprawami i sokiem z cytryny, natrzeć ryby i odstawić na ok 2 godziny. Piec z obu stron na grillu. Ja użyłam elektryczny. Podałam Zobacz więcej
Uwielbiam doradę, jeśli nie mieliście jeszcze okazji jeść tej ryby to koniecznie na nią zapolujcie, bo jest tego warta. Najbardziej lubię doradę w wersji prawie saute, jedynie z cytrynką i koperkiem w Zobacz więcej
Pieczona dorada z dodatkiem białego wina. Prosty i szybki sposób na delikatną rybę. Składniki: 2 świeże dorady 2 ząbki czosnku garść posiekanej pietruszki 50 ml białego winna 100 g masła sól, pieprz Zobacz więcej
Ryba na obiad jest u mnie minimum 2 razy w tygodniu. Dziś propozycja na pieczoną doradę z cukinią i marchewką. Bardzo prosty przepis a jakże pyszny. Szybki i zdrowy obiad gotowy w 30 min :) PRZEPIS Zobacz więcej
Składniki: 5-6 kawałków dorady kilka kosteczek masła sól morska duża cytryna majeranek papryka słodka pieprz cytrynowy pęczek świeżej pietruszki Cytrynę porządnie myjemy i kroimy w cienkie plastry. Zobacz więcej
Składniki: 2 patroszone dorady, pęczek natki pietruszki, 1 cytryna, 1 ząbek czosnku, sól, pieprz, 2 łyżki oliwy z oliwek. Przygotowanie: Ryby umyć i osuszyć ręcznikami papierowymi. Skropić je sokiem z Zobacz więcej
m.tomaszewska
m.tomaszewska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchniokracja
Pieczona dorada

Pieczona dorada 1854

1
Słońce świeci, temperatury podobne, jak w krajach śródziemnomorskich, więc i propozycja obiadowa w klimatach południowych. Pieczona dorada- przepis: 2 dorady duży pęczek natki pietruszki 300 g Zobacz więcej