dorada w skorupie solnej

Pieczenie ryby w soli jest skutecznym sposobem na uzyskanie delikatnego, bardzo soczystego mięsa, które samo będzie odchodzić od ości. Ryba absolutnie nie jest słona.Łuski na skórze idealnie chronią Zobacz więcej
do „Soczystej dorady, pieczonej w skorupie solnej” w towarzystwie „Sałatki na ciepło z makaronuorzo„. Polecam! Składniki sałatki: 1 zielone jabłko Granny Smith 2 garście roszponki sok i skórka z 1/2 Zobacz więcej
Lubię efektowne dania, których przygotowanie nie wymaga większego nakładu pracy. Taka właśnie jest dorada pieczona w soli. Po wyjęciu z pieca trzeba tylko przebić się przez solną skorupkę i od razu Zobacz więcej
Duszone pory w białym winie, z dodatkiem czosnku i świeżego tymianku. Posypane prażonymi orzechami laskowymi. Świetny dodatek do mięs czy ryb. Polecam w towarzystwie Soczystej dorady pieczonej pod Zobacz więcej
kuchni egipskiej.... Zalety ułożenia ryby w soli są nie do przecenienia. Sól w wysokiej temperaturze tworzy swoistą skorupę. W rybie zostaje więc cały aromat, mięso nadal jest miękkie i soczyste. Zobacz więcej
Dorada pieczona w soli 03 poniedziałek gru 2012 Autor: Kasia, w kategorii: dania główne, podpatrzone przepisy, ryby i owoce morza Rybapieczonaw soli jest niesamowiciesoczystainieprzesolona! Pieczenie Zobacz więcej
uważać przy rozłupywaniu solnej skorupy - czasami sól lubi rozsypać się po całej kuchni... Dorada pieczona w soli morskiej Składniki na 2 porcje 2 dorady o wadze ok. 350 g każda 6-8 półplasterków Zobacz więcej
kabka
kabka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kate's Pie Hole
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 71

0
Troszkę sceptycznie podchodziłam do pieczenia ryba w kilogramie soli. Obawiałam się, że mocno przejdzie jej smakiem. Nic bardziej mylnego! Co więcej, ryba wyszła bardzo delikatna i soczysta. Zobacz więcej
Za każdym razem, gdy próbuję nowych dań nie mogę wyjść z podziwu, ileż to na świecie jest pysznych smaków, których jeszcze nie skosztowaliśmy. Taka jest właśnie ta „Sałatka na ciepło z makaronu orzo” Zobacz więcej
plasterkami cytryny. Przykrywamy dokładnie resztą soli (głowy i ogony możemy zostawić odkryte). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (z termoobiegiem) i pieczemy przez pół godziny. Po Zobacz więcej
soli, która w czasie pieczenia utworzy skorupę. Dzięki temu mięso pozostaje idealnie soczyste, miękkie oraz cudownie przechodzi aromatami ziół, którymi zostało doprawione . Nie ucieka z niego wilgoć, Zobacz więcej
Od pewnego czasu chodziły za mną takie ryby. Słyszałam o nich w radiu, widziałam jak pieką się w telewizyjnym studiu, wspominała o nich ciocia, która przyszła do mnie z wizytą. Zgłębiłam zatem temat Zobacz więcej
Od dawna mieliśmy ochotę na taką rybkę. Bardzo ciekawił nas ten przepis – czy aby ryba nie jest za słona, jak smakuje, czy lepsza, niż pieczona w folii? Trafiliśmy na piękne pstrągi w promocyjnej Zobacz więcej