dorada w skorupie solnej

{{headerMessage}}
Pieczenie ryby w soli jest skutecznym sposobem na uzyskanie delikatnego, bardzo soczystego mięsa, które samo będzie odchodzić od ości. Ryba absolutnie nie jest słona.Łuski na skórze idealnie chronią Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do „Soczystej dorady, pieczonej w skorupie solnej” w towarzystwie „Sałatki na ciepło z makaronuorzo„. Polecam! Składniki sałatki: 1 zielone jabłko Granny Smith 2 garście roszponki sok i skórka z 1/2 Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Lubię efektowne dania, których przygotowanie nie wymaga większego nakładu pracy. Taka właśnie jest dorada pieczona w soli. Po wyjęciu z pieca trzeba tylko przebić się przez solną skorupkę i od razu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Duszone pory w białym winie, z dodatkiem czosnku i świeżego tymianku. Posypane prażonymi orzechami laskowymi. Świetny dodatek do mięs czy ryb. Polecam w towarzystwie Soczystej dorady pieczonej pod Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 334

0
{{headerMessage}}
Ryba zapiekana w soli to przepis znany od lat, ale nieco zapomniany. Jeśli w soli upieczemy doradę, to będzie to przepis z kuchni hiszpańskiej. Jeśli zamiast dorady do piekarnika włożymy szczupaka, to Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 211

0
{{headerMessage}}
Dorada pieczona w soli 03 poniedziałek gru 2012 Autor: Kasia, w kategorii: dania główne, podpatrzone przepisy, ryby i owoce morza Rybapieczonaw soli jest niesamowiciesoczystainieprzesolona! Pieczenie Zobacz więcej
kabka
kabka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kate's Pie Hole
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 73

0
{{headerMessage}}
Troszkę sceptycznie podchodziłam do pieczenia ryba w kilogramie soli. Obawiałam się, że mocno przejdzie jej smakiem. Nic bardziej mylnego! Co więcej, ryba wyszła bardzo delikatna i soczysta. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Za każdym razem, gdy próbuję nowych dań nie mogę wyjść z podziwu, ileż to na świecie jest pysznych smaków, których jeszcze nie skosztowaliśmy. Taka jest właśnie ta „Sałatka na ciepło z makaronu orzo” Zobacz więcej
{{headerMessage}}
plasterkami cytryny. Przykrywamy dokładnie resztą soli (głowy i ogony możemy zostawić odkryte). Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni (z termoobiegiem) i pieczemy przez pół godziny. Po Zobacz więcej
{{headerMessage}}
uważać przy rozłupywaniu solnej skorupy - czasami sól lubi rozsypać się po całej kuchni... Dorada pieczona w soli morskiej Składniki na 2 porcje 2 dorady o wadze ok. 350 g każda 6-8 półplasterków Zobacz więcej
{{headerMessage}}
soli, która w czasie pieczenia utworzy skorupę. Dzięki temu mięso pozostaje idealnie soczyste, miękkie oraz cudownie przechodzi aromatami ziół, którymi zostało doprawione . Nie ucieka z niego wilgoć, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Od pewnego czasu chodziły za mną takie ryby. Słyszałam o nich w radiu, widziałam jak pieką się w telewizyjnym studiu, wspominała o nich ciocia, która przyszła do mnie z wizytą. Zgłębiłam zatem temat Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z termoobiegiem, około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika rozbij solną skorupę i delikatnie wyjmij ryby ( sól tylko z zewnątrz jest twarda – im głębiej, tym łatwiej wydostać rybę wykruszając Zobacz więcej