Przepis na dorada w skorupie solnej

Pieczenie ryby w soli jest skutecznym sposobem na uzyskanie delikatnego, bardzo soczystego mięsa, które samo będzie odchodzić od ości. Ryba absolutnie nie jest słona.Łuski na skórze idealnie chronią Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 213

Dorada pieczona w soli 03 poniedziałek gru 2012 Autor: Kasia, w kategorii: dania główne, podpatrzone przepisy, ryby i owoce morza Rybapieczonaw soli jest niesamowiciesoczystainieprzesolona! Pieczenie Zobacz więcej
Lubię efektowne dania, których przygotowanie nie wymaga większego nakładu pracy. Taka właśnie jest dorada pieczona w soli. Po wyjęciu z pieca trzeba tylko przebić się przez solną skorupkę i od razu Zobacz więcej
Kuchnia w Formie
Kuchnia w Formie Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kuchnia w Formie
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 108

Najprostszy sposób na przygotowanie ryby. Ryby, która będzie zawsze soczysta. We Włoszech w ten sposób przygotowuje się doradę, ale równie dobrze możecie w ten sposób przygotować rodzimego pstrąga lub Zobacz więcej
piotras100
piotras100 Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szaleństwo w kuchni
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 361

Ryba zapiekana w soli to przepis znany od lat, ale nieco zapomniany. Jeśli w soli upieczemy doradę, to będzie to przepis z kuchni hiszpańskiej. Jeśli zamiast dorady do piekarnika włożymy szczupaka, to Zobacz więcej
kabka
kabka Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Kate's Pie Hole
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 86

Troszkę sceptycznie podchodziłam do pieczenia ryba w kilogramie soli. Obawiałam się, że mocno przejdzie jej smakiem. Nic bardziej mylnego! Co więcej, ryba wyszła bardzo delikatna i soczysta. Zobacz więcej
Nie ma chyba metody przygotowania świeżej ryby, która pozwalałaby lepiej zachować jej naturalny smak i pozwoliła stać się niekwestionowaną gwiazdą posiłku. Ryba pieczona w soli jest soczysta, jędrna, Zobacz więcej
Dorada pieczona w soli Składniki – 2 sztuki: Dorada – 2 sztuki Sól gruboziarnista – 1 kg Czosnek – 5 ząbków Cytryna – kilka plasterków Świeży tymianek – kilka gałązek Wykonanie: Rybę dokładnie Zobacz więcej
Za każdym razem, gdy próbuję nowych dań nie mogę wyjść z podziwu, ileż to na świecie jest pysznych smaków, których jeszcze nie skosztowaliśmy. Taka jest właśnie ta „Sałatka na ciepło z makaronu orzo” Zobacz więcej
Duszone pory w białym winie, z dodatkiem czosnku i świeżego tymianku. Posypane prażonymi orzechami laskowymi. Świetny dodatek do mięs czy ryb. Polecam w towarzystwie Soczystej dorady pieczonej pod Zobacz więcej
Coś upieczonego w soli chodziło mi po głowie już od bardzo dawna, ale jak zwykle odkładałam to w czasie, czekając na bardziej odpowiednią okazję. W końcu padło na rybę – labraksa, na którego trafiłam Zobacz więcej
Składniki: 1 świeży kurczak bez podrobów 1 cytryna 1 mały por 2-3 gałązki świeżego rozmarynu 1 kg soli spożywczej 2 białka jaja kurzego Przygotowanie: Zetrzeć skórkę z cytryny na tarce uważając by nie Zobacz więcej
Od pewnego czasu chodziły za mną takie ryby. Słyszałam o nich w radiu, widziałam jak pieką się w telewizyjnym studiu, wspominała o nich ciocia, która przyszła do mnie z wizytą. Zgłębiłam zatem temat Zobacz więcej
mimiwiki
mimiwiki Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Moje Kuchenne Rewelacje
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 27

Dorada pieczona w soli - to chyba najlepszy sposób na przygotowanie ryby z pieca. Do pieczenia w soli można użyć różnych gatunków ryb i ulubionych ziół - za każdym razem ryba może smakować trochę Zobacz więcej
Prosta, pyszna i błyskawiczna sałatka z roszponki i zielonego jabłka z dodatkiem soku i skórki z cytryny. Chrupiące, słodko-kwaśne i bardzo soczyste jabłko idealnie komponuje się z delikatną w smaku Zobacz więcej
Crummblle
Crummblle Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Chili & Tonka
Pstrąg pieczony w soli morskiej

Pstrąg pieczony w soli morskiej 120

Od dawna mieliśmy ochotę na taką rybkę. Bardzo ciekawił nas ten przepis – czy aby ryba nie jest za słona, jak smakuje, czy lepsza, niż pieczona w folii? Trafiliśmy na piękne pstrągi w promocyjnej Zobacz więcej
Gdy tylko wpadła mi w ręce książka „Mięso i inne przysmaki z ogniska, Carsten Bothe” stwierdziłam, że zwykłe kiełbaski pieczone nad ogniskiem – owszem są pyszne – ale to zdecydowanie za mało. To Zobacz więcej
DFFFF
DFFFF Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Szef kuchni odleciał
Ryba w skorupie z soli

Ryba w skorupie z soli 143

Zaskakujący przepis, wiem :-) Ryba pieczona w solnej skorupie jest słona, ale nie jest ZBYT słona. Jest idealnie słona, powiedziałbym. Delikatna, soczysta, bardzo naturalna. Składniki - 2 pstrągi z Zobacz więcej
Odkąd kilka lat temu podczas wakacji w Punacie spróbowaliśmy dorady stała się jedną z naszych ulubionych ryb. Na szczęście teraz już bez większych problemów można dostać ją w polskich sklepach. Jakiś Zobacz więcej
KotNaPłot
KotNaPłot Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Dokładka
Dorada pieczona z ziołami

Dorada pieczona z ziołami 104

Proponuję tutaj sposób na pieczenia dorady w soli, ale można ją upiec również i bez. Dorada smakuje dobrze z mocniejszymi przyprawami, jak czosnek, rozmaryn, tymianek, które moim zdaniem często są za Zobacz więcej