dorada w soli

Lubię efektowne dania, których przygotowanie nie wymaga większego nakładu pracy. Taka właśnie jest dorada pieczona w soli. Po wyjęciu z pieca trzeba tylko przebić się przez solną skorupkę i od razu Zobacz więcej
Ryba zapiekana w soli to przepis znany od lat, ale nieco zapomniany. Jeśli w soli upieczemy doradę, to będzie to przepis z kuchni hiszpańskiej. Jeśli zamiast dorady do piekarnika włożymy szczupaka, to Zobacz więcej
Dorada pieczona w soli 03 poniedziałek gru 2012 Autor: Kasia, w kategorii: dania główne, podpatrzone przepisy, ryby i owoce morza Rybapieczonaw soli jest niesamowiciesoczystainieprzesolona! Pieczenie Zobacz więcej
Beta
Beta Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stare Gary
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 174

0
Pieczenie w soli to metoda która powoduje, że ryba będzie miała suchy ichrupiącywierzch a wnętrze soczyste i pełne smaku. Ciasto solne przygotowane wg przepisuJamiego Oliver'ama jeszcze taką zaletę, Zobacz więcej
. Zdjęcia też z tamtego roku - podmienię przy najbliższej okazji, bo szczerze mi się nie podobają, ale to wydanie dorady jest tak pyszne, że godne polecenia odrazu. Najważniejsze, to posiadać w domu Zobacz więcej
Kasia FF
Kasia FF Obserwuj blogaObserwujesz bloga
FoodFellas
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 73

0
, jak zamienić pantofle na wygodne buty i pomaszerować w stronę rodzinnego domu. Bez flag i kamieni w dłoniach. Życzę Wam miłego dnia i podsuwam pomysł na dzisiejszy obiad. Składniki: dorada w całości Zobacz więcej
kabka
kabka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kate's Pie Hole
Dorada pieczona w soli

Dorada pieczona w soli 68

0
Troszkę sceptycznie podchodziłam do pieczenia ryba w kilogramie soli. Obawiałam się, że mocno przejdzie jej smakiem. Nic bardziej mylnego! Co więcej, ryba wyszła bardzo delikatna i soczysta. Zobacz więcej
Dorada pieczona w soli - to chyba najlepszy sposób na przygotowanie ryby z pieca. Do pieczenia w soli można użyć różnych gatunków ryb i ulubionych ziół - za każdym razem ryba może smakować trochę Zobacz więcej
Nie ma chyba metody przygotowania świeżej ryby, która pozwalałaby lepiej zachować jej naturalny smak i pozwoliła stać się niekwestionowaną gwiazdą posiłku. Ryba pieczona w soli jest soczysta, jędrna, Zobacz więcej
na swój łagodny i szlachetny smak nie można jej zepsuć mnogością dodatków.Dorada nie może być przegadana.Trzeba ją upiec najprościej, jak jest to możliwe. Dlatego też, przygotowując rybną ucztę z jej Zobacz więcej
Polecam spróbować kiedyś ryby pieczonej w soli. Widziałam wiele razy ten sposób przyrządzenia ryby i w końcu odważyłam się przygotować tak rybę. Jest pyszna, trochę jak na parze, a trochę jak Zobacz więcej
gruboziarnistej soli, pomimo przetrząśnięcia wszystkich sklepów w okolicy, okazało się niewykonalne. Chcąc, nie chcąc, kręcąc lekko nosem, zaopatrzona w kilogram zwykłej morskiej soli i dwie ryby Zobacz więcej
sposobem podania. Jeszcze nigdy nie piekłam nic w soli, więc podchodziłam do tego dość sceptycznie. Przekonał mnie Pan Mąż, który gdzieś, kiedyś, z kimś już coś pod solą zapiekał i podobno było Zobacz więcej
liść laurowy. Oprószamy solą morską (tu z dodatkiem kawy), na wierzchu dodajemy trochę oliwy i wkładamy do nagrzanego piekarnika (180 stopni) na kwadrans do pół godziny. Kiedy górna płetwa daje się Zobacz więcej
* * * W dzisiejszym wpisie chciałabym Was zachęcić do wypróbowania przepisu na pieczoną rybę w soli. To sposób który od wielu lat jest stosowany (min. podpatrzyłam go u Gordona Ramsaya) i który można Zobacz więcej
Dorada królewska, na parze z prawdziwa cytryna kiszona przez mojego przyjaciela Mohameda z Maroko, oraz nutka świeżego rozmarynu Rybę nacieramy solą morską, nacinamy na niej paski i wkładamy w nie Zobacz więcej
luna19
luna19 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Gotowanie jest łatwe
Dorada z grilla

Dorada z grilla 1191

5
3-4 dorady sól pieprz sok z cytryny oliwa tymianek Oliwę wymieszać z przyprawami i sokiem z cytryny, natrzeć ryby i odstawić na ok 2 godziny. Piec z obu stron na grillu. Ja użyłam elektryczny. Podałam Zobacz więcej
Mój wczorajszy obiadek. Było pysznie. Po raz pierwszy kupiłam Doradę Królewską. Potraktowałam ją najprościej jak można: sól, świeżo mielony pieprz i sok z cytryny. Niepotrzebnie, chcąc zachować Zobacz więcej
Uwielbiam doradę, jeśli nie mieliście jeszcze okazji jeść tej ryby to koniecznie na nią zapolujcie, bo jest tego warta. Najbardziej lubię doradę w wersji prawie saute, jedynie z cytrynką i koperkiem w Zobacz więcej