dorsz folii spożywczej

Składniki 1 duży filet z dorsza (np. bałtyckiego) sok z 1/2 cytryny sól pieprz masło (ok 2 łyżki) 16 listków z bazylii rozmaryn(najlepiej świeży) - 6-8 gałązek ( lub 1 łyżka suszonego) folia Zobacz więcej
Składniki 1 duży filet z dorsza (np. bałtyckiego) sok z 1/2 cytryny sól pieprz masło (ok 2 łyżki) 16 listków z bazylii rozmaryn(najlepiej świeży) - 6-8 gałązek ( lub 1 łyżka suszonego) folia Zobacz więcej
300 g świeżego dorsza (filet bez skóry) 1/2 dużego, średnio dojrzałego awokado 1 mały pęczek natki pietruszki 1 szalotka sok z 1 dużej cytryny 1/2 łyżeczki białego pieprzu 4 łyżki oleju rzepakowego Zobacz więcej
Wspaniała, delikatna ryba naprawdę warta wypróbowania. Można ją podawać na różne sposoby nie tylko z tym sosem. Przepis na sposób przygotowywania ryby według Grzegorza Olejarka. Składniki: 250 gr Zobacz więcej
Jak co tydzień staram się w piątki publikować rybkę. Dzisiaj przedstawiam w roli głównej dorsza aromatyzowanego rozmarynem. To dla urozmaicenia. Składniki: Dowolna ilość filetów z dorsza Świeży Zobacz więcej
papierem do pieczenia. Z tych proporcji była to największa blacha, ale z każdej strony zostało mi ok. 10cm miejsca. Pieczemy w 200st. ok. 10 minut, aż jajka się zetną i lekko zaczną odchodzić bokami Zobacz więcej
doprawiamy. Następnie ja układam ją na talerzu, polewam nieco olwią z orzechów, przykrywam folią spożywczą i wstawiam na moc 800 W na 4 minuty do mikrofalówki. Ryba jest aromatyczna, nie wysuszona, Zobacz więcej
kwirlejka
kwirlejka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ciastko z dziurką
Ryba w cieście

Ryba w cieście 53

1
oraz pieprzem. Przykryć folią spożywczą i schłodzić przez 10 minut w lodówce. Mąkę z proszkiem przesiać do miski, dodać sól, pieprz i pieprz cayenne. Dodać olej i piwo, wymieszać. Odstawić na 30 Zobacz więcej
1/3 łyżeczki białego pieprzu gałązka rozmarynu gałązka tymianku Przygotowanie: Z podanych składników przygotować marynatę, którą natrzeć każdy umyty i oczyszczony kawałek dorsza. Dorsza umieścić w Zobacz więcej
...czyli ryb ciąg dalszy Tak się akurat złożyło, że oprócz dorsza zaopatrzyliśmy się także w świeżą doradę morską. Jako że rybka była w całości pomyślałyśmy z Mamą, że można by ją upiec. Myślałam na Zobacz więcej
cukru 1/4 szklanki posiekanego koperku Śledzie wymoczyć przez kila godzin zmieniając wodę 2-3 razy. Przełożyć je do miski. Składniki zalewy włożyć do garnka. Zagotować i wystudzić. Zalać nią śledzie, Zobacz więcej
, ucieramy ją na tarce na grubych oczkach 1 łyżeczka majonezu Mieszam wszystkie składniki i sałatka gotowa Jak zrobić uramaki z sałatką z paluszków krabowych: Na bambusowej macie zawiniętej w folię Zobacz więcej
rozmaryn 5 marchewek borkuł sos sojowy rzodkiew biała jabłko jogurt naturalny pieprz ziołowy Wykonanie: Rybę rozmrażamy, płuczemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Następnie solimy, posypujemy Zobacz więcej
, czosnek i natkę pietruszki posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i łyżkę masła. Wrzucić cebulę i czosnek. Smażyć aż się zeszkli. Ziemniaki wymieszać z dorszem, usmażoną cebulką i pietruszką. Zobacz więcej
. Na sosie układamy filety z dorsza. Resztą sosu polewamy filety. Naczynie owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki przynajmniej na 1 godzinę(ja włożyłam na całą noc). Przed pieczeniem zdejmujemy Zobacz więcej
Mocno aromatyczny Dorsz.Idealny dla smakoszy takich mocno ziołowych rybek :) Dorsz płaty świeże ze skórą (4 szt. ja miałam troszkę ponad 1/2kg) 1/2 cytryna 2 ząbki czosnku (posiekać) 1/2 pęczka Zobacz więcej
papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny oraz posypać solą i pieprzem z dwóch stron. Zamarynowaną rybę owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Wszystkie składniki ciasta Zobacz więcej
tortowa (do panierowania ryby) - ok. 120g sezamu - oliwa do smażenia Płaty płuczemy i osuszamy recznikiem papierowym. Dzielimy na porcje, skrapiamy sokiem wyciśniętym z cytryny, oprószamy solą i Zobacz więcej
ciasno w naczniu, przykryć folią spożywczą i odstawić do zamarynowania porcje ryby układać na rozgrzanym ruszcie i smażyć do zrumienienia najpierw od strony skóry, następnie przykryć porcje ryby Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
ROLADA SZPINAKOWA Z DORSZEM

ROLADA SZPINAKOWA Z DORSZEM 101

1
ciasno roladę, podczas zawijania usuwając delikatnie papier. Gotową roladę zawiń w folię spożywczą i odstaw na kilka godzin do lodówki do zastygnięcia. Gotową roladę pokrój w centymetrowe plasterki, Zobacz więcej