dorsz folii spożywczej

Składniki 1 duży filet z dorsza (np. bałtyckiego) sok z 1/2 cytryny sól pieprz masło (ok 2 łyżki) 16 listków z bazylii rozmaryn(najlepiej świeży) - 6-8 gałązek ( lub 1 łyżka suszonego) folia Zobacz więcej
Składniki 1 duży filet z dorsza (np. bałtyckiego) sok z 1/2 cytryny sól pieprz masło (ok 2 łyżki) 16 listków z bazylii rozmaryn(najlepiej świeży) - 6-8 gałązek ( lub 1 łyżka suszonego) folia Zobacz więcej
300 g świeżego dorsza (filet bez skóry) 1/2 dużego, średnio dojrzałego awokado 1 mały pęczek natki pietruszki 1 szalotka sok z 1 dużej cytryny 1/2 łyżeczki białego pieprzu 4 łyżki oleju rzepakowego Zobacz więcej
Wspaniała, delikatna ryba naprawdę warta wypróbowania. Można ją podawać na różne sposoby nie tylko z tym sosem. Przepis na sposób przygotowywania ryby według Grzegorza Olejarka. Składniki: 250 gr Zobacz więcej
Jak co tydzień staram się w piątki publikować rybkę. Dzisiaj przedstawiam w roli głównej dorsza aromatyzowanego rozmarynem. To dla urozmaicenia. Składniki: Dowolna ilość filetów z dorsza Świeży Zobacz więcej
papierem do pieczenia. Z tych proporcji była to największa blacha, ale z każdej strony zostało mi ok. 10cm miejsca. Pieczemy w 200st. ok. 10 minut, aż jajka się zetną i lekko zaczną odchodzić bokami Zobacz więcej
doprawiamy. Następnie ja układam ją na talerzu, polewam nieco olwią z orzechów, przykrywam folią spożywczą i wstawiam na moc 800 W na 4 minuty do mikrofalówki. Ryba jest aromatyczna, nie wysuszona, Zobacz więcej
kwirlejka
kwirlejka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ciastko z dziurką
Ryba w cieście

Ryba w cieście 60

1
oraz pieprzem. Przykryć folią spożywczą i schłodzić przez 10 minut w lodówce. Mąkę z proszkiem przesiać do miski, dodać sól, pieprz i pieprz cayenne. Dodać olej i piwo, wymieszać. Odstawić na 30 Zobacz więcej
1/3 łyżeczki białego pieprzu gałązka rozmarynu gałązka tymianku Przygotowanie: Z podanych składników przygotować marynatę, którą natrzeć każdy umyty i oczyszczony kawałek dorsza. Dorsza umieścić w Zobacz więcej
...czyli ryb ciąg dalszy Tak się akurat złożyło, że oprócz dorsza zaopatrzyliśmy się także w świeżą doradę morską. Jako że rybka była w całości pomyślałyśmy z Mamą, że można by ją upiec. Myślałam na Zobacz więcej
cukru 1/4 szklanki posiekanego koperku Śledzie wymoczyć przez kila godzin zmieniając wodę 2-3 razy. Przełożyć je do miski. Składniki zalewy włożyć do garnka. Zagotować i wystudzić. Zalać nią śledzie, Zobacz więcej
, ucieramy ją na tarce na grubych oczkach 1 łyżeczka majonezu Mieszam wszystkie składniki i sałatka gotowa Jak zrobić uramaki z sałatką z paluszków krabowych: Na bambusowej macie zawiniętej w folię Zobacz więcej
rozmaryn 5 marchewek borkuł sos sojowy rzodkiew biała jabłko jogurt naturalny pieprz ziołowy Wykonanie: Rybę rozmrażamy, płuczemy i suszymy papierowym ręcznikiem. Następnie solimy, posypujemy Zobacz więcej
, czosnek i natkę pietruszki posiekać. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy i łyżkę masła. Wrzucić cebulę i czosnek. Smażyć aż się zeszkli. Ziemniaki wymieszać z dorszem, usmażoną cebulką i pietruszką. Zobacz więcej
. Na sosie układamy filety z dorsza. Resztą sosu polewamy filety. Naczynie owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki przynajmniej na 1 godzinę(ja włożyłam na całą noc). Przed pieczeniem zdejmujemy Zobacz więcej
Mocno aromatyczny Dorsz.Idealny dla smakoszy takich mocno ziołowych rybek :) Dorsz płaty świeże ze skórą (4 szt. ja miałam troszkę ponad 1/2kg) 1/2 cytryna 2 ząbki czosnku (posiekać) 1/2 pęczka Zobacz więcej
papierowym ręcznikiem. Skropić sokiem z cytryny oraz posypać solą i pieprzem z dwóch stron. Zamarynowaną rybę owinąć folią spożywczą i włożyć na godzinę do lodówki. Wszystkie składniki ciasta Zobacz więcej
doskonałe uzupełnienie naszej diety. Oczywiście najzdrowsze są gotowane, pieczone, czy duszone, ale nic nie stoi na przeszkodzie, aby na naszym talerzu, od czasu do czasu – pojawił się dorsz w Zobacz więcej
ciasno w naczniu, przykryć folią spożywczą i odstawić do zamarynowania porcje ryby układać na rozgrzanym ruszcie i smażyć do zrumienienia najpierw od strony skóry, następnie przykryć porcje ryby Zobacz więcej
laura
laura Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Cafe Babilon
ROLADA SZPINAKOWA Z DORSZEM

ROLADA SZPINAKOWA Z DORSZEM 143

1
ciasno roladę, podczas zawijania usuwając delikatnie papier. Gotową roladę zawiń w folię spożywczą i odstaw na kilka godzin do lodówki do zastygnięcia. Gotową roladę pokrój w centymetrowe plasterki, Zobacz więcej