dorsz łosoś marynowany

Ryba (na zdjęciach łosoś, ale może być też dorsz) wygląda... no właśnie. Odjazdowo. A przepis jest wbrew pozorom bardzo prosty. Składniki - filet z ryby, nie musi być duży, ale powinien być gruby - Zobacz więcej
z dyni […] Zobacz również: Puree z dyni Łosoś, szpinak i puree z dyni – jak to jest z… Gotowanie na parze dla niemowlaka Pieczony dorsz na dyniowym curry Marynowana, pieczona pierś kurczaka na Zobacz więcej
szpinak. Umyj ziemniaki i ugotuj ze skórką. Odcedź i wymieszaj z podsmażonymi warzywami. Polecane przepisy Ostra jambalaya z curry i owocami morzaŚledz smażony marynowany w musztardzie i Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Moja wigilia 2014

Moja wigilia 2014 634

0
[ klik ] 4. Śledzie z powidłami i sosem śliwkowym [ klik ] 5. Śledzie curry [ klik ] 6. Marynowany surowy łosoś [ klik ] 7. Dorsz smażony w panierce [ klik ] 8. Karp smażony wigilijny [ klik ] 9. Zobacz więcej
Pyszna w sałatkach, zdrowa, dietetyczna :-) Surowa ryba marynowana w cytrusach, kolendrze i oliwie chilli. Do tego - co się nawinie, byle by było kolorowo. Ceviche 30 dag filetów dorsza atlantyckiego Zobacz więcej
różnego rodzaju ryby (wędzone, marynowane, rolmopsy, z puszki itp.) wątróbka z dorsza z puszki różne sałatki jaja gotowane na twardo pomidory pokrojone w ćwiartki talarki cebuli, małe cebulki Zobacz więcej
Kończąc opychanie się słodyczami przerzucamy się na bardziej dietetyczne propozycje czyli rybki. Ja użyłam gładzicę ale równie dobrze sprawdzi się dorsz a nawet łosoś. Gładzica gotowana na parze z Zobacz więcej
Zielaczek
Zielaczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zielakowo
Pieczony dorsz

Pieczony dorsz 8783

12
Pieczony dorsz Przyznam szczerze. Nie lubię ryb. Smażonych i pieczonych. Wyjątek to sushi, które uwielbiam, stek z tuńczyka czy łosoś. Ta rybka też mi nie smakowała ( genialna reklama ;) ), natomiast Zobacz więcej
Jeszcze jedno danie z warsztatów zDimitriosem Anastasopoulosem i Marcinem Budynkiem. Również podane na pierzynce z warzyw (ze szpinakiem), podobnie jak kalmary (z kalafiorem), krokieciki z dorsza (z Zobacz więcej
Szaszłyki rybne Dziś jeszcze jedna propozycja przepisu z warsztatów z Polska Gotuje. Tym razem coś dla tych, którzy uwielbiają ryby, tak jak Moleczka. :) Do wyboru, do koloru czyli misz-masz rybny na Zobacz więcej
Zapraszam was na kolejną świąteczną inspirację. Dzisiaj ryba morska – możecie użyć ryb z rodziny dorszowatych np. dorsza czy morszczuka; okoniowatych np. okonia lub sandacza; świetnie sprawdzi się Zobacz więcej
To dziwne, ale kiedyś nie lubiłam łososia. Jedynymi rybami, które byłam w stanie zjeść były dorsz i sandacz. Coś mi się jednak przestawiło i od jakiegoś czasu nie mam problemu z żadnymi rybami. Łosoś Zobacz więcej
Kuroniem :) Każda grupa przygotowywała inne dania. Steki, placki ziemniaczane, papaja w cieście.. to tylko niektóre przysmaki innych grup :) My skupiliśmy się głownie na rybach. Na przystawkę Zobacz więcej
, po łyżeczce - wciągnęłam chyba połowę tego cudownego sosu, zanim jeszcze był gotowy. To wspaniały dodatek do ryb. Dorsza lub łososia. Filety oprószamy solą i skrapiamy oliwą z listkami tymianku i Zobacz więcej
w winie i imbirze Karp marynowany w winie Łosoś pacyficzny w pomidorach Pstrąg hodowlany w rozmarynie Cytrynowo-czosnkowy łosoś pacyficzny z migdałami i sosem chrzanowym Łosoś pacyficzny teryaki Zobacz więcej
To dziwne, ale kiedyś nie lubiłam łososia. Jedynymi rybami, które byłam w stanie zjeść były dorsz i sandacz. Coś mi się jednak przestawiło i od jakiegoś czasu nie mam problemu z żadnymi rybami. Łosoś Zobacz więcej
z zielonego groszku z wianuszkiem z brokułów Kruche wiosenne ciasteczka Króliczki wielkanocne Ciasteczka marchewkowe Mazurek – jajo Sernik z wiśniami na kakaowym spodzie Sernik wiedeński Babeczki Zobacz więcej
ona jak surowa ryba. Strasznie zaintrygowała mnie ta receptura i postanowiłam wcielić ją do mojej kuchni. Oczywiście nie byłabym sobą, gdyby czegośc nie zmieniła :) W mojej wersji ceviche występują w Zobacz więcej
Gravlax po norwesku, gravad lax po szwedzku, czy graflax po islandzku to potrawa z surowego marynowanego łososia. Łosoś norweski i tak ma piękny pomarańczowy kolor, ale można go zabarwić burakiem. To Zobacz więcej
, podroby pasztety, parówki, boczek, smalec, morskie (śledź, dorsz, makrela, halibut, łosoś, sola, tilapia), świeże, mrożone, umiarkowanie wędzone i marynowane warto wybierać małe gatunki i jadać z Zobacz więcej