dorsz łosoś marynowany

Ryba (na zdjęciach łosoś, ale może być też dorsz) wygląda... no właśnie. Odjazdowo. A przepis jest wbrew pozorom bardzo prosty. Składniki - filet z ryby, nie musi być duży, ale powinien być gruby - Zobacz więcej
z dyni […] Zobacz również: Puree z dyni Łosoś, szpinak i puree z dyni – jak to jest z… Gotowanie na parze dla niemowlaka Pieczony dorsz na dyniowym curry Marynowana, pieczona pierś kurczaka na Zobacz więcej
szpinak. Umyj ziemniaki i ugotuj ze skórką. Odcedź i wymieszaj z podsmażonymi warzywami. Polecane przepisy Ostra jambalaya z curry i owocami morzaŚledz smażony marynowany w musztardzie i Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
Moja wigilia 2014

Moja wigilia 2014 311

0
[ klik ] 4. Śledzie z powidłami i sosem śliwkowym [ klik ] 5. Śledzie curry [ klik ] 6. Marynowany surowy łosoś [ klik ] 7. Dorsz smażony w panierce [ klik ] 8. Karp smażony wigilijny [ klik ] 9. Zobacz więcej
Pyszna w sałatkach, zdrowa, dietetyczna :-) Surowa ryba marynowana w cytrusach, kolendrze i oliwie chilli. Do tego - co się nawinie, byle by było kolorowo. Ceviche 30 dag filetów dorsza atlantyckiego Zobacz więcej
różnego rodzaju ryby (wędzone, marynowane, rolmopsy, z puszki itp.) wątróbka z dorsza z puszki różne sałatki jaja gotowane na twardo pomidory pokrojone w ćwiartki talarki cebuli, małe cebulki Zobacz więcej
Kończąc opychanie się słodyczami przerzucamy się na bardziej dietetyczne propozycje czyli rybki. Ja użyłam gładzicę ale równie dobrze sprawdzi się dorsz a nawet łosoś. Gładzica gotowana na parze z Zobacz więcej
Zielaczek
Zielaczek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zielakowo
Pieczony dorsz

Pieczony dorsz 8521

11
Pieczony dorsz Przyznam szczerze. Nie lubię ryb. Smażonych i pieczonych. Wyjątek to sushi, które uwielbiam, stek z tuńczyka czy łosoś. Ta rybka też mi nie smakowała ( genialna reklama ;) ), natomiast Zobacz więcej
Jeszcze jedno danie z warsztatów zDimitriosem Anastasopoulosem i Marcinem Budynkiem. Również podane na pierzynce z warzyw (ze szpinakiem), podobnie jak kalmary (z kalafiorem), krokieciki z dorsza (z Zobacz więcej
Szaszłyki rybne Dziś jeszcze jedna propozycja przepisu z warsztatów z Polska Gotuje. Tym razem coś dla tych, którzy uwielbiają ryby, tak jak Moleczka. :) Do wyboru, do koloru czyli misz-masz rybny na Zobacz więcej
Zapraszam was na kolejną świąteczną inspirację. Dzisiaj ryba morska – możecie użyć ryb z rodziny dorszowatych np. dorsza czy morszczuka; okoniowatych np. okonia lub sandacza; świetnie sprawdzi się Zobacz więcej
To dziwne, ale kiedyś nie lubiłam łososia. Jedynymi rybami, które byłam w stanie zjeść były dorsz i sandacz. Coś mi się jednak przestawiło i od jakiegoś czasu nie mam problemu z żadnymi rybami. Łosoś Zobacz więcej
Kuroniem :) Każda grupa przygotowywała inne dania. Steki, placki ziemniaczane, papaja w cieście.. to tylko niektóre przysmaki innych grup :) My skupiliśmy się głownie na rybach. Na przystawkę Zobacz więcej
, po łyżeczce - wciągnęłam chyba połowę tego cudownego sosu, zanim jeszcze był gotowy. To wspaniały dodatek do ryb. Dorsza lub łososia. Filety oprószamy solą i skrapiamy oliwą z listkami tymianku i Zobacz więcej
w winie i imbirze Karp marynowany w winie Łosoś pacyficzny w pomidorach Pstrąg hodowlany w rozmarynie Cytrynowo-czosnkowy łosoś pacyficzny z migdałami i sosem chrzanowym Łosoś pacyficzny teryaki Zobacz więcej
To dziwne, ale kiedyś nie lubiłam łososia. Jedynymi rybami, które byłam w stanie zjeść były dorsz i sandacz. Coś mi się jednak przestawiło i od jakiegoś czasu nie mam problemu z żadnymi rybami. Łosoś Zobacz więcej
kierujący do tego wpisu znajdziecie w lewym pasku bocznym bloga. Po kliknięciu na banerek pojawi się ten wpis Gdy klikniecie na dane zdjęcie przy przepisie, znajdziecie przepis na interesującą Was Zobacz więcej
ona jak surowa ryba. Strasznie zaintrygowała mnie ta receptura i postanowiłam wcielić ją do mojej kuchni. Oczywiście nie byłabym sobą, gdyby czegośc nie zmieniła :) W mojej wersji ceviche występują w Zobacz więcej
Gravlax po norwesku, gravad lax po szwedzku, czy graflax po islandzku to potrawa z surowego marynowanego łososia. Łosoś norweski i tak ma piękny pomarańczowy kolor, ale można go zabarwić burakiem. To Zobacz więcej
, podroby pasztety, parówki, boczek, smalec, morskie (śledź, dorsz, makrela, halibut, łosoś, sola, tilapia), świeże, mrożone, umiarkowanie wędzone i marynowane warto wybierać małe gatunki i jadać z Zobacz więcej