dorsz na sianie

ktoś zapukał - przyjęlibyśmy go, choćby to był podchmielony bezdomny (!) Były gałązeczki jodełki i pierniczki przy każdym nakryciu Było obłędnie pachnące, z podtarnowskiej wsi siano, na nim opłatki Zobacz więcej
: tatar z pstrąga, krem z dyni, pieczona pierś perliczki, pralinki czekoladowe z sorbetem pomarańczowym. I jeszcze menu z Zamku Królewskiego dla monarchów i ministrów: Białe szparagi z rabarbarem i Zobacz więcej
. Głodna gromadka siada na wygodnych kanapach, a w powietrzu unosi się przyjemny zapach drewna, które jest wszechobecne. W oczekiwaniu na zamówione dania w formie czekadełka dostajemy cudownie Zobacz więcej
jego konsystencji. (Mleko kozie niepasteryzowane) 2."Wiżajn" to bardzo świeży i lekki ser, który w tym wypadku miał 1,5 tygodnia. Dało się w nim wyczuć naturalną maślaną nutę. Gieno Mientkiewicz: Zobacz więcej
główną rolę. Będzie pasować zarówno do dziczyzny jak i wołowiny czy wieprzowiny. Dodatek grzybów w potrawie mile widziany. Pinot Noir – duma Burgundii, jedni kochają, inni nie potrafią przebić się Zobacz więcej
Małe co nieco na śniadanie, obiad czy kolację. A może na imprezę. Właściwie przeznaczenie dowolne, ale na pewno pozostawi po sobie doskonałe wrażenie. Taka fuzja Meksyku ze "zdrowotnością" w postaci Zobacz więcej
, pimentos rellos de bacalao, czyli papryki faszerowane suszonym dorszem lub półmiski zimnych mięs (np. sławnej szynki jamon czy kiełbasy chorizo) i serów. Po nich następuje zupa, zazwyczaj rybna lub Zobacz więcej
i sałatki, może macie ochotę na morskie spaghetti lub lody z chrząstnicą kędzierzawą? Polskie superfoods - aronia, olej lniany, siemię lniane, sok z brzozy, kasze, kiszonki Większość składników Zobacz więcej
Zdecydowanie bardziej lubię ryby i inne owoce morza w porównaniu do mięsa czy to drobiowego czy też wołowego i wieprzowego. W zamrażarce mam pełną szufladę wypełnioną po same brzegi dorszem, makrelą Zobacz więcej
sprowadził nas niezastąpiony menager Krzysztof, który przyjmując zamówienie, tonem oczywistości skwitował nasze uniesienia: „dla Matyldy burak/kaczka/kozi ser – a, czyli ozory. – a dla mnie Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
spis rzeczy

spis rzeczy 2763

0
i migdałami ciasto z serem i borówkami ciasto z serem i śliwkami cielęcina z pieczarkami comber jagnięcy, kotlety comber jagnięcy z jarzębiną comber jagnięcy z grilla comber z jelenia na sianie Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stoliczku, nakryj się!
Hraimeh

Hraimeh 285

0
mieć łagodny, niezbyt wyraźny smak, Gil Marks poleca labraksa, dorsza, wątłusza, halibuta, tuńczyka lub solę. Wraz z libijskimi Żydami hraimeh zawędrował do Izraela, jak pisze Clarissa - popularny Zobacz więcej
do ryby. Ryby gotujw wywarze, w otwartym garnku,nie pod ciśnieniem! Do przepisu można użyć samego dorsza lubdowolnej innejbiałej ryby.Ja wymieszałam dorsza z sieją, bo akurat ją miałam i musiałam Zobacz więcej
/cebula Zaprawdę powiadam wam, kuchnia żyje tutaj doświadczeniem i to nie tyle rozumianym jako bagaż zawodowej praktyki szefa kuchni. Częścią kuchni jest laboratorium kulinarne, w którym szef kuchni Zobacz więcej
, restaurację Melancholia w hotelu Invite przy ulicy Hubskiej. To zdecydowanie była zmiana na lepsze, bo zamiast nijakiego lokalu otrzymaliśmy eleganckie (lecz bez nadęcia) miejsce z dobrą polską Zobacz więcej