dorsz papryka ogórek

1 świeży dorsz 1 łyżka oleju rzepakowego sól, pieprz 1/2 papryki czerwonej 2 małe ogórki korniszone kawałeczek papryczki chili, lub chili sproszkowane Dorsza myjemy. Olej mieszamy z sola i pieprzem, Zobacz więcej
Cath900
Cath900 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
moje-pitraszenie
Dorsz na parze.

Dorsz na parze. 1064

0
Składniki: 200 g mrożonego fileta z dorsza 2 plasterki cytryny tymianek, sól, pieprz, czosnek granulowany Fileta rozmrażamy - posypujemy solą i pieprzem. Garnek wypełniamy wodą i wsypujemy obficie Zobacz więcej
Ostatnio przygotowałam sobie zupy na bazie ryb i ich części.Jednak szkoda było mi wyrzucić do kosza dość sporo obranych kawałków z ryby.Zrobiłam więc sobie lekką i smaczną sałatkę na kolację ,pełną Zobacz więcej
Lekko i pysznie, a do tego szybko. Złociste kawałki dorsza z sałatą i marynowanymi warzywami. DORSZ NA KOLOROWEJ SAŁACIE: 1 filet z dorsza (bez skóry) 1/2 główki sałaty lodowej 2 małe ogórki gruntowe Zobacz więcej
- mały przecier pomidorowy w puszce - 3 łyżki cukru - 3 łyżki octu oprócz tego: - papryka konserwowa - ogórek konserwowy - cebula Zobacz więcej
Składniki: 1 kg filetów z dorsza 6 łyżek ketchupu 2 łyżki przecieru pomidorowego 3 szklanki wody 2 duże cebule 1/2 szklanki oleju 3 łyżki cukru 6 łyżek octu słoik 500g ogórków konserwowych słoik 500g Zobacz więcej
Do 19 listopada będzie można spróbować kilu przekąsek, w których będą grały główną rolę ryby z puszki. Czasem są to zaskakujące propozycje podania, ale wszystkie warte spróbowania i wykorzystania w Zobacz więcej
Podobnie jak ryba po grecku, ryba po japońsku jest daniem polskim. Jest to filet ryby w cieście naleśnikowym w sosie z warzywami. Można ją podawać na zimno lub na ciepło. SKŁADNIKI: 1/2 kg filetów Zobacz więcej
kuchcik8
kuchcik8 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia pokoleń
Ryba po japońsku

Ryba po japońsku 67

0
naczynia. Pokroić w kostkę cebulę i lekko zeszklić na patelni z małą ilością oleju. ,Pokroić w kostkę ogórki konserwowe i paprykę konserwową, położyć na usmażone ryby. Teraz czas na przygotowanie Zobacz więcej
Dorsz wędzony przyjechał do mnie z nad morza , więc postanowiłam go wykorzystać w formie pasty z dodatkiem papryki której dużo dodałam i bobu. Pasty wyszło dużo ale szybko została zjedzona. 30 dkg Zobacz więcej
I już czas na kolejne podsumowanie kolejnych błyskawicznych piatków. Tym razem aż osiemnaście propozycji dla Was. Zapraszam! Dorota Sernik na zimno z jeżynami Arek Polędwica z dorsza w sosie Zobacz więcej
Składniki: -700 g. filetu z dorsza -ogórki konserwowe -papryka konserwowa -2 cebule -duży koncentrat pomidorowy -8 łyżek ketchupu -2 szklanki wody -1 szklanka oleju -4 łyżki octu -1 łyżka cukry -sól Zobacz więcej
wędzonym dorszem w roli głównej. Składniki: -2 ciemne bułki -4 czubate łyżki miękkiego twarogu -pół wędzonego dorsza -1 ugotowanejajko -kilka plastrów pomidora -kilka plastrów ogórka -klika pasków Zobacz więcej
dorsza (może być inna ryba ale dorsz jest najlepszy) mąka 0,5 litra wody 2 szklanki wody 4 łyżki ketchupu 4 łyżki octu 1 puszeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki cukru sól, pieprz, 4 duże cebule Zobacz więcej
bjedrona
bjedrona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wcinaj to!
Dorsz po japońsku

Dorsz po japońsku 107

1
. Ogórki pokroić w plastry, paprykę w cienkie paski. Cebulę pokroić w półksiężyce, podsmażyć na oleju. Składniki marynaty zagotować. W naczyniu (najlepiej szklanym, przezroczystym) układać kolejno Zobacz więcej
duża porcja. Na cały garnek. * 1 kg ryby mrożonej np. dorsza ( filet) * 3 papryki- czerwona, żółta, zielona * 3 ogórki kiszone * 2 szklanki oleju * 1 szklanka octu * ziele angielskie * liście laurowe Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Ewy
Dorsz po japońsku

Dorsz po japońsku 365

1
Vegeta Mąka Sałatka 2 średnie cebule 4 ogórki konserwowe 4 kawałki papryki konserwowej Zalewa 1 szklanki wody 4-5 łyżek octu Koncentrat pomidorowy ok. 200 gram ( mały słoik ) szklanki oleju 2 łyżki Zobacz więcej
ryba ale dorsz jest najlepszy) mąka 0,5 litra wody 2 szklanki wody 4 łyżki ketchupu 4 łyżki octu 1 puszeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki cukru sól, pieprz, 4 duże cebule słoik papryki Zobacz więcej
26 sty Cześć, Pora na kolejną propozycję obiadową. Tym razem po portugalsku z małym polskim akcentem w postaci kiszonych ogórków. Bacalhau to po portugalsku solony, suszony dorsz – stały element Zobacz więcej
, innym razem z dorszem. 1 wędzona makrela, oczyszczona ze skóry i ości 2 kiszone ogórki pokrojone w drobną kostkę 2 jajka pokrojone w drobną kostkę 1 łyżka posiekanego szczypiorku lub natki Zobacz więcej