dorsz pieczony na sianie

, a dania były serwowane w malutkich porcjach, jako coś w rodzaju menu degustacyjnego. Najbardziej dumna jestem z dań rybnych; niespecjalnie są u nas lubiane, ale wyszukałam przepisy, które naprawdę Zobacz więcej
: tatar z pstrąga, krem z dyni, pieczona pierś perliczki, pralinki czekoladowe z sorbetem pomarańczowym. I jeszcze menu z Zamku Królewskiego dla monarchów i ministrów: Białe szparagi z rabarbarem i Zobacz więcej
, że usiadłem jak najbliżej desek, na których już czekały półkręgi serów. Sam już zapach, który unosił się znad stołu był obłędny. Część z Was może pomyśleć, że śmierdziało takim typowym śmierdziuchem Zobacz więcej
główną rolę. Będzie pasować zarówno do dziczyzny jak i wołowiny czy wieprzowiny. Dodatek grzybów w potrawie mile widziany. Pinot Noir – duma Burgundii, jedni kochają, inni nie potrafią przebić się Zobacz więcej
słodycze podekscytowanym dzieciom! Wieczorem pociechy wystawiają swoje buty przy wejściu do domu lub na balkonie z nadzieją, że Mędrcy przyniosą im w nocy wymarzony podarunek. Obok butów zostawiają Zobacz więcej
, knedlikach, czy zacierkach. I we wszelkich regionalnych odmianach. Mmmm aż nabrałyśmy na nie ochoty! Fermentacja - niestandardowe wykorzystanie zakwasu na chleb, kimchi, kiszenie owoców, warzyw i Zobacz więcej
Zdecydowanie bardziej lubię ryby i inne owoce morza w porównaniu do mięsa czy to drobiowego czy też wołowego i wieprzowego. W zamrażarce mam pełną szufladę wypełnioną po same brzegi dorszem, makrelą Zobacz więcej
w Atelier, żeby w ostatnich miesiącach przejśćw stan zaciekawienia, jak sytuacja wygląda obecnie. Jak ma się jakość podawanych potraw kiedy mistrz zamiast czuwać nad drogocennymi drobiazgami w swojej Zobacz więcej
Joaska
Joaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
królestwo garów
spis rzeczy

spis rzeczy 2646

0
i migdałami ciasto z serem i borówkami ciasto z serem i śliwkami cielęcina z pieczarkami comber jagnięcy, kotlety comber jagnięcy z jarzębiną comber jagnięcy z grilla comber z jelenia na sianie Zobacz więcej
monika
monika Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Stoliczku, nakryj się!
Hraimeh

Hraimeh 276

0
dokładnie jeden. No, może dwa. Świeżutkie ryby, które rano pływają w jeziorze a po południu lądują na patelni same w sobie są tak doskonałe, że po prostu szkoda psuć ich smaku nadmiarem przypraw, Zobacz więcej