dorsz po japońsku

edith
edith Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Pasja Smaku
Dorsz po japońsku

Dorsz po japońsku 405

0
Uwielbiam ryby, dorsza w szczególności, dlatego większość dań rybnych przyrządzam z tej ryby. Oto kolejna wariacja: dorsz po japońsku. Inspiracja TU. Fajne i ciekawe danie. Polecam. Składniki: 2 Zobacz więcej
zuza
zuza Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Zielona Kuchnia
Dorsz po japońsku

Dorsz po japońsku 547

0
Szukając sposobu na zużycie zapasów sosu sojowego przetestowałam kolejny przepis z Tesco Inspiracji. Gotowany dorsz w towarzystwie warzyw, czyli w sam raz na lekkostrawny obiad. W moim domu wszystkim Zobacz więcej
doowa
doowa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje Małe Czarowanie
DORSZ        PO      JAPOŃSKU

DORSZ PO JAPOŃSKU 167

0
Gotuję to co lubię...piekę to co uwielbiam...fotografia to mój "konik" a podróże dają mi niezłego "kopa". Uwielbiam kuchnię włoską i testowanie nowych produktów - odkrywanie w nich nowych mocy. Zobacz więcej
bjedrona
bjedrona Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Wcinaj to!
Dorsz po japońsku

Dorsz po japońsku 124

1
Obiecałam przepis na rybę dwa dni temu, ale jak to bywa przed świętami, roboty jest dużo i… zapomniałam. Pomysł na tak przygotowanego dorsza zna pewnie większość z Was – ja znalazłam przepis kilka lat Zobacz więcej
gotoewa
gotoewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Ewy
Dorsz po japońsku

Dorsz po japońsku 412

1
Vegeta Mąka Sałatka 2 średnie cebule 4 ogórki konserwowe 4 kawałki papryki konserwowej Zalewa 1 szklanki wody 4-5 łyżek octu Koncentrat pomidorowy ok. 200 gram ( mały słoik ) szklanki oleju 2 łyżki Zobacz więcej
Panko (パン粉)to japoński odpowiednik naszej bułki tartej. Płatki suszonego chleba (bez skórki) nadają smażonej potrawie lekkości, ponieważ nie nasiąkają tłuszczem tak szybko, jak nasza panierka. Cieszy Zobacz więcej
Podobnie jak ryba po grecku, ryba po japońsku jest daniem polskim. Jest to filet ryby w cieście naleśnikowym w sosie z warzywami. Można ją podawać na zimno lub na ciepło. SKŁADNIKI: 1/2 kg filetów Zobacz więcej
Pewnie już parę razy na moim blogu spotkaliście się z produktem "Panko". Ale jeśli ktoś nie pamięta to przypominam, że panko - japońska panierka pszenno-drożdżowa w formie dużych chropowatych płatków, Zobacz więcej
zalewę:Z dwóch szklanek wody, ketchupu, koncentratu, octu, cukru, soli i pieprzu przygotować zalewę- zagotować.Cebule, paprykę i ogórki pokroić w paseczki - wrzucić do zalewy i gotować przez 5 minut. Zobacz więcej
ryba ale dorsz jest najlepszy) mąka 0,5 litra wody 2 szklanki wody 4 łyżki ketchupu 4 łyżki octu 1 puszeczka koncentratu pomidorowego 2 łyżki cukru sól, pieprz, 4 duże cebule słoik papryki Zobacz więcej
Surimi to produkt tworzony na bazie zmielonego mięsa białych ryb, najczęściej mintaja, dorsza lub morszczuka. Jest bardzo popularny w kuchniach dalekowschodnich. Może występować w różnych formach, ale Zobacz więcej
SKŁADNIKI: - filety z dorsza - 500g - olej - 100ml - tahini - ok.180ml - sok cytrynowy - 2łyżki - cebula - 1szt - por - 1szt - marchew - 2 szt - woda - 200ml - sól - pieprz Dzięki bdsklep.pl miałam Zobacz więcej
Ostatniomiałyśmyokazję odwiedzić Gdańsk.Przepięknemiasto, stary rynek z kamienicami w których zapisana jest kupiecka historia miasta. Długo szukaliśmy miejsca, żeby zjeść dobry obiad. To był Zobacz więcej
zależy to od tego co akurat mam. Składniki: 1 kg dorsza (filet lub dzwonki) – może być też inna ryba 1/2 kg cebuli 2 papryki czerwone Mąka Bułka tarta Olej do smażenia Sól Pieprz Liść laurowy Zalewa: Zobacz więcej
jelka
jelka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarna pasja
Ryba po japońsku

Ryba po japońsku 378

1
"Robię już rybę po grecku, ruskie pierogi, barszcz ukraiński, fasolkę po bretońsku, a teraz przyszła kolej na rybę po japońsku. I zapewne ma ona tyle wspólnego z Japonią, co ryba po grecku z Grecją. Zobacz więcej
W sushi eksperymentuje z różnymi składnikami i paluszków krabowych nie mogłam pominąć dlatego proponuję dziś uramaki z sałatką z surimi, cukinii i majonezu. Oprócz przepisu przybliżę Wam czym tak Zobacz więcej
Gdy mamy ochotę na rybkę bardziej wyrazistą w smaku niż ryba po grecku, przygotujmy rybę po japońsku. Z Japonią ma zapewne tyle samo wspólnego co ta pierwsza z Grecją, ale przecież nie chodzi o nazwę Zobacz więcej
Tahini jest składnikiem bliskowschodnich potraw m.in.hummusuibaba ghanoush. Używa się jej także w kuchnichińskiej, koreańskiej ijapońskiej. Przyznaję , że miałam niezły dylemat i to właśnie Was na Zobacz więcej
Sałatka pieczarkowa z jajkiem Sałatka ananasowa Domowa przyprawa do piernika Kandyzowana skórka pomarańczowa Piernik z jabłkami Ciasto dyniowo-kawowe Ciasto dyniowe farmera Placek włoski Zobacz więcej
Mariolka90
Mariolka90 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ugotować
Ryba po japońsku

Ryba po japońsku 101

1
Ryba po japońsku to danie, które nieodłącznie kojarzy mi się ze świętami. Do dzisiejszego dnia nie wiem, dlaczego jej nazwa nawiązuje do Japonii, ponieważ nie ma nic wspólnego z tym krajem :) Ryba po Zobacz więcej