dorsz po tajsku

gotoewa
gotoewa Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki Ewy
Dorsz po tajsku

Dorsz po tajsku 158

0
rodzima potrawa. Dorsza po tajsku, polecam tym którzy lubią ostre potrawy i nie boją się eksperymentować. Składniki: Dowolna ilość filetów z dorsza, miałam ok. 600 gram ( ok 200 gram na głowę ) 1 Zobacz więcej
Podczas naszego szwędania się z T. po Azji tajska kuchnia zapadła nam głęboko w pamięci. Nie wiem dlaczego do tej pory nie podzieliłam się z Wami wrażeniami, ale obiecuję, że to nadrobię. Pierwszym Zobacz więcej
Tajskie czerwone curry z dorszem | kornik w kuchni skip to main | skip to sidebar kornik w kuchni Home Posts RSS Comments RSS Edit środa, 19 listopada 2014 Tajskie czerwone curry z dorszem 0 Byłam Zobacz więcej
Te kotleciki rybne to taka moja wariacja na temat tajskich smaków. A zainspirował mnie przepis Tomka Woźniaka w ostatnim numerze Kuchni-ma chłopak fantazje i smaczne pomysły :) W pulpecikach Zobacz więcej
Delikatny w smaku, z twistem w postaci imbiru i limonki. Na przystawkę lub na obiad - obok sałatki. Do jedzenia na zimno bądź ciepło. Przepis pochodzi z gazety "Femmes d’aujourd’hui", znaleziony na Zobacz więcej
, · kawałek galangalu (wielkości kciuka (mojego)), · 1 łyżka sosu rybnego, · 200ml mleczka kokosowego, · 1 papryczka chilli, · 200ml wody, · sól, pieprz. Przygotowanie: Dorsz umyć i pokroić w kostkę Zobacz więcej
Dorsz na tajskim sosie z dodatkiem szpinaku Droga A., dzisiaj to ja stawiam Ci wyzwanie - spróbuj tego! Potrafię przyprawić ten pyszny tajski sos tak ostro, że raczej nie podołasz! A tak na poważnie, Zobacz więcej
Obiad bez glutenu, nabiału i jaj spędza Ci sen z powiek? Nie masz pomysłu zwłaszcza na obiad dla dziecka? Niepotrzebnie. Dania bez tych trzech składników wcale nie są trudne, nudne i bez smaku. Dziś Zobacz więcej
wykonanie: Rozgrzejcie piekarnik do 200 st, blachę wyłóżcie papierem do pieczenia Rybę pokrójcie w duża kostkę, umieśćcie razem z sosem rybnym, pastą curry, skrobią, sodą i jajkiem w malakserze i Zobacz więcej
Kolejny niesamowicie smaczny przepis na rybkę – tym razem dorsza. Uduszony , a potem jeszcze podsmażony , by skórka była chrupiąca , podany z warzywami w mleku kokosowym i aromatycznych przyprawach. Zobacz więcej
Kolejny niesamowicie smaczny przepis na rybkę – tym razem dorsza. Uduszony , a potem jeszcze podsmażony , by skórka była chrupiąca , podany z warzywami w mleku kokosowym i aromatycznych przyprawach. Zobacz więcej
. Składniki na 2 porcje: 400 g dorsza Mrożonka "Mieszanka chińska" (450 g) Łyżka oleju rzepakowego Łyżka sosu sojowego Łyżka sosu tajskiego Przyprawy: kurkuma, cynamon, biały pieprz, kumin Natka Zobacz więcej
ozzie
ozzie Obserwuj blogaObserwujesz bloga
salaterka
Tajska zupa rybna

Tajska zupa rybna 580

1
TAJSKA ZUPA RYBNA 250 ml mleczka kokosowego filet z dorsza 200 g krewetek 4 liscie limonki kaffir 1 łyżka sosu rybnego lub ostrygowego 2 łyżki sosu sojowego 4-5 szklanek bulionu warzywnego lub wody 1 Zobacz więcej
Rzadko kiedy gotuję dania kuchniwschodniej, azjatyckiej. Powinnam to zmienić, ponieważ kuchnia indyjska czy tajska jest pełna smaków, zapachów i kolorów! Chyba żadne inne dania nie wymagają użycia Zobacz więcej
Wczoraj przygotowałam kolejne curry lecz tym razem tajskie. Mam w lodówce słoiczki z pastami curry, zawsze też mam pod ręką puszkę mleczka kokosowego a reszta to już drobiazg :) Postanowiłam Zobacz więcej
Rozgrzewająca tajska zupa, idealna na jesienne wieczory. Zupa tajska z rybą 5 cm imbiru 3 liście limonki kaffir (ja miałam mrożone) 4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju kokosowego 2 puszki mleka kokosowego Zobacz więcej
Ada0
Ada0 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Oryginalny smak
Tajska zupa rybna

Tajska zupa rybna 43

2
innej białej ryby) 1,75 l bulionu 300 g mleka kokosowego 3-4 łyżeczki czerwonej pasty curry 1 cebula 3 ząbki czosnku 4 listki limonki Kaffir 1 łyżka soku z limonki 1 łyżeczka tartego imbiru 3 łyżki Zobacz więcej
Przepis zainspirowany kuchnią tajską,ryba przygotowana w Tefal ActiFry jest ładnie przypieczona ale nie wysuszona,cała potrawa lekko pikantna,idealna do ryżu lub pieczywa. Taka potrawę mozna Zobacz więcej
Już dawno mnie tu nie było, ale to nie znaczy, że przestałam gotować. Miałam dużo pracy ostatnio i tak jakoś mój blog ucierpiał na tym najbardziej. Ryba tak dziś za mnąchodziła i na kolację zrobiłam Zobacz więcej
sezamem i smażymy na oliwie, po 2 minuty z każdej strony. Podajemy z cząstkami limonki. Klopsiki możemy też podać zawinięte w sałatę z kawałkami mango. Ja wybrałam dodatek sałatki z kolorowych Zobacz więcej