dorsz przypieczony w piekarniku

basia112
basia112 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jaskinia Smaku
Miruna "z kołderką"

Miruna "z kołderką" 1981

0
żółtego 8 plastrów pomidora mąka pszenna oliwa z oliwek Filety obtaczamy w mące i podsmażamy na patelni, z każdej strony po około 5 minut, tak, żeby ryba była prawie usmażona. Następnie układamy Zobacz więcej
rybę i zawińcie boczek. Jeśli filety nie są wystarczająco grube można je przekroić i położyć jeden na drugim. My tak zrobiliśmy. Nasz mintaj nie był bardzo mięsisty. Rozgrzejcie piekarnik do 200 Zobacz więcej
. Rybę układamy na folii aluminiowej , pokrywamy podsmażonymi warzywami , zamykamy. Wkładamy do nagrzanego na 170C piekarnika. Czas pieczenia zależy od wielkości ryb ( ok. 25-30 minut ). Przed końcem Zobacz więcej
stronę. Pomidorki umyć i przekroić na pół. Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy o smaku ziołowym i obsmażyć bakłażana, lekko musi się przypiec. Następnie wyłożyć plasterkami bakłażana formę, obrzucić Zobacz więcej
degustatorka
degustatorka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Coś pysznego
Ryba z cukinią

Ryba z cukinią 357

0
Bardzo fajny i pyszny sposób na rybkę ;). Przepis znalazłam tutaj. Moja ocena 5/5. Składniki: - 2 małe cukinie, - 1 puszka (415g) całych pomidorów, - 450 g sprawionego dorsza lub innej morskiej ryby, Zobacz więcej
białego stostowanego (można włożyć do piekarnika i przypiec) 1 łyżka posiekanej pietruszki 2 łyżki wody 1 łyżka octu winnego czerwonego (u mnie biały) Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na patelnię Zobacz więcej
oczyszczamy , kroimy wzdłuż na 2 części , a następnie wszystko w piórka. Cebulę drobno siekamy. Na patelni roztapiamy masło , dodajemy warzywa , oprószamy solą i przesmażamy kilka minut. Rybę Zobacz więcej
(franskbrød) który wcześniej należy przypiec w tosterze aby był lekko chrupki. Stjerneskud je się w porze lunchu(w Danii nazywa się to „frokost”) między godziną 12 a 14. Przepis na 1 klasyczną Zobacz więcej
Jedz kolorowo
Jedz kolorowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Jedz kolorowo
Ryba pod pierzyną

Ryba pod pierzyną 48

4
Dorsz przykryty marchewką i ziemniakami. Proste składniki. Gotowy obiad – 3 w 1. Zastanawiałam się, czy razem w tym samym naczyniu nie można byłoby zrobić deseru, ale się nie dało. ;) Ryba nie jest Zobacz więcej
Kupiłam ostatnio wielkiego fileta z dorsza. Ryb specjalnie nie jadam bo ciężko kupić dobrą, nie starą rybkę. Ale dorszyk wyglądał cudnie więc się skusiłam. Tylko co z nim zrobić? Pociąć na kawałki i Zobacz więcej
ziemniaków ze skórką, pokrojonych w słupki Ryba: 75 g lekko czerstwego białego chleba, garść natki pietruszki, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 1 łyżka opłukanych i osuszonych kaparów, skórka z Zobacz więcej
Istria
Istria Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moje codzienne przyjemności
POLENTA

POLENTA 677

4
Ostatnio dodorsza w pomarańczowym sosiezrobiłam polentę. Od dawna miałam ochotę jąprzyrządzić. Tooryginalnyi smaczny dodatek do drugiego dania - zamiast ziemniaków do mięsa, sosu itp. Polecam, Zobacz więcej
Kaś
Kaś Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bake&Taste
Domowe fishburgery

Domowe fishburgery 113

0
pełne łyżka ketchupu pełna łyżeczka przecieru pomidorowego płaska łyżeczka cukru pudru pół płaskiej łyżeczki suszonego czosnku sól, pieprz do smaku (np. cayenne) Wszystkie składniki dobrze wymieszać. Zobacz więcej
Pieczony filet z dorsza otulony chrupiącą czosnkową posypką oraz pikantną pastą z papryczki chili, świeżej bazylii i suszonych pomidorów. Delikatne, białe mięso ryby idealnie współgra z ostrą, Zobacz więcej
Ryba z frytkami i sosem porowym rybka z sosem porowym i domowymi frytkami filety ryby podczas marynowania frytki w piekarniku pod koniec pieczenia rybka obtaczana w bułce tartej Bardzo prosty przepis Zobacz więcej
zazwyczaj zostaje zabity przez panierę :) Co więcej kaloryczność takiego wydania ryby, jest znacznie większa, od podanego przeze mnie, no i na pewno bardziej nudna, ponieważ nie ma jakiegoś wyraźnego Zobacz więcej
przyprawami do ziemniaków i solą, polałam oliwą i wstawiłam do piekarnika na 190 stopni, na 25 minut. W tym czasie ułożyłam na dolnej warstwie w parowarze rybę, na drugiej warstwie wysypałam Zobacz więcej
do miski. Dodać cebulę z czosnkiem, bakłażana, pokrojone suszone pomidory, posiekaną bazylię i pietruszkę oraz płatki chilli. Dosolić do smaku, dodać trochę soku z cytryny. Skóry bakłażanów wypełnić Zobacz więcej
limonka
limonka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
MorskieCytrusy
Nie taka znowu flądra..

Nie taka znowu flądra.. 378

0
ze sobą i dodać pieprz oraz tyle wody z ogórków, by całość miała konsystencję sosu. Wracamy do ryby. Włączcie piekarnik na 180 stopni. Rozgrzejcie patelnię i wlejcie olej. Kiedy będzie gorący włóżcie Zobacz więcej
, dietetyczny obiad. Jeśli dolejecie mniej wody z tego samego przepisu otrzymacie aromatyczny, rybny gulasz, który można podawać np. z ryżem. Pikantna zupa rybna składniki: 400 gramów filetów z białej Zobacz więcej