dorsz smażony w panierce

filety. Te zrobiłam podobnie do tych świątecznych – w panierce z mąki z dużą ilością ziół. DORSZ SMAŻONY W ZIOŁOWEJ PANIERCE 1/2 kg filetów z dorsza sok z cytryny sól, pieprz czarny i ziołowy, Zobacz więcej
Obok tradycyjnego karpia i ryb w galarecie na wigilijnym stole w mojej rodzinie zawsze pojawia się dorsz smażony w panierce. Szybkie i pewne danie, które smakuje wszystkim miłośnikom ryb. W tym roku Zobacz więcej
Kolejne klasyczne danie w naszej kuchni to dorsz smażony w panierce. Najczęściej kupujemy dorsza, bo nie jest nasączony wodą i lodem jak inne ryby, prawie nie ma ości, mięso ma kruche i grube,czasem Zobacz więcej
of the microscopic bar. It's served with french fries on a paper plate with plastic cutlery. The taste of holidays! Smażony dorsz w panierce z wędzoną papryką Składniki (1 porcja) 1 filet z dorsza Zobacz więcej
Smażąc tak przyrządzonego dorsza wydobywa się wspaniały zapach curry i świeży, delikatny smak ryby. Bo kto powiedział że curry i ryba do siebie nie pasują…? 2 filety z dorsza / 3 łyżki curry / sól / Zobacz więcej
Co będzie potrzebne: - dorsz filet - 2 sztuki - jajko- 1 sztuka - bułka tarta - 1/2 szklanka - przyprawy: sól, pieprz, - olej do smażenia Filet kroimy na mniejsze części. Rybę solimy i pieprzymy z obu Zobacz więcej
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepsze danie dla małych i dużych niejadków. Ja najczęściej smażę dorsza, ale można tak smażyć każdą rybę bez ości. Dwóch … Przeczytaj cały artykuł Post Ryba Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Dorsz w cieście piwnym

Dorsz w cieście piwnym 858

0
Dorsz w cieście piwnym Przepyszny dorsz w złotej panierce. Składniki : 400g-500g filetów z dorsza 2 jajka 1 szklanka piwa 1 1/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka słodkiej Zobacz więcej
Zwykła ryba w niezwykłej panierce. Mocno cytrynowa, chrupiąca, pyszna! Ryba w cytrynowej panierce Składniki na 2 porcje: 2 kawałki ryby (u mnie dorsz) sól, pieprz sok z cytryny Na panierkę: 1/4 Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Filety rybne smażone

Filety rybne smażone 1076

0
ryby (np. morszczuk, mintaj, dorsz), bez panierki, w przyprawie do ryb smażony bez tłuszczu. Wartość energetyczna 1 fileta chudej ryby (150g) – ok. 120kcal Wartość energetyczna 1 fileta w panierce Zobacz więcej
Mmmm.... chrupiąca otoczka a w środku soczysta ryba. No coś pysznego !!! Składniki: 1 kg fileta z dorsza Panierka: 1/2 szklanki piwa 1/2 szklanki mleka 4 - 5 łyżek maki żytniej 2 jajka sól pieprz Zobacz więcej
Dorsz - pyszna ryba o białym mięsie rozpadającym się na płatki. Jedna z moich ulubionych. W nadmorskich smażalniach podawana zwykle smażona w panierce co lubię, ale miałam ochotę na coś innego. Zobacz więcej
jajku i obtaczać w panierce. Panierkę przygotować ze zmielonej (najlepiej w młynku do kawy) kaszy jaglanej, bułki tartej, zmielonych migdałów i odrobiny soli. Gotowe kawałki ryby smażyć na mocno Zobacz więcej
Składniki: 2 filety z dorsza 1 jajko mąka Sok z cytryny Sól i pieprz Panierka: szklanki bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej papryki łyżeczki czosnku łyżeczki suszonego koperku łyżeczki przyprawy do Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Dorsz w cytrynowej panierce

Dorsz w cytrynowej panierce 378

0
Dorsz w cytrynowej panierce Składniki : 300g fileta z dorsza, otarta skórka z 1 cytryny, sól, pieprz, bułka tarta, olej do smażenia, mąka rozbełtane jajko. Przygotowanie : Rybę opłucz i osusz Zobacz więcej
Składniki: 1 rozmrożony filet ryby (np. dorsz lub miruna) 1 łyżeczka tartego chrzanu sól 2-3 łyżki mąki 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko olej do smażenia pieprz Sposób wykonania: 1. Filet z ryby Zobacz więcej
Panko (パン粉)to japoński odpowiednik naszej bułki tartej. Płatki suszonego chleba (bez skórki) nadają smażonej potrawie lekkości, ponieważ nie nasiąkają tłuszczem tak szybko, jak nasza panierka. Cieszy Zobacz więcej
Przepis zobaczyłam w jednym z odcinków "Kuchni z Okrasą". Szybka ocena stanu lodówki i spiżarni - ok, mam wszystko, co potrzebne - więc robię. Filety dorsza pokroiłam na kawałki, osoliłam i Zobacz więcej