dorsz smażony w panierce

{{headerMessage}}
filety. Te zrobiłam podobnie do tych świątecznych – w panierce z mąki z dużą ilością ziół. DORSZ SMAŻONY W ZIOŁOWEJ PANIERCE 1/2 kg filetów z dorsza sok z cytryny sól, pieprz czarny i ziołowy, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Obok tradycyjnego karpia i ryb w galarecie na wigilijnym stole w mojej rodzinie zawsze pojawia się dorsz smażony w panierce. Szybkie i pewne danie, które smakuje wszystkim miłośnikom ryb. W tym roku Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kolejne klasyczne danie w naszej kuchni to dorsz smażony w panierce. Najczęściej kupujemy dorsza, bo nie jest nasączony wodą i lodem jak inne ryby, prawie nie ma ości, mięso ma kruche i grube,czasem Zobacz więcej
{{headerMessage}}
of the microscopic bar. It's served with french fries on a paper plate with plastic cutlery. The taste of holidays! Smażony dorsz w panierce z wędzoną papryką Składniki (1 porcja) 1 filet z dorsza Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Smażąc tak przyrządzonego dorsza wydobywa się wspaniały zapach curry i świeży, delikatny smak ryby. Bo kto powiedział że curry i ryba do siebie nie pasują…? 2 filety z dorsza / 3 łyżki curry / sól / Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Co będzie potrzebne: - dorsz filet - 2 sztuki - jajko- 1 sztuka - bułka tarta - 1/2 szklanka - przyprawy: sól, pieprz, - olej do smażenia Filet kroimy na mniejsze części. Rybę solimy i pieprzymy z obu Zobacz więcej
{{headerMessage}}
My Blueberry Corner by "jagodzianka" Najlepsze danie dla małych i dużych niejadków. Ja najczęściej smażę dorsza, ale można tak smażyć każdą rybę bez ości. Dwóch … Przeczytaj cały artykuł Post Ryba Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Dorsz w cieście piwnym

Dorsz w cieście piwnym 924

1
{{headerMessage}}
Dorsz w cieście piwnym Przepyszny dorsz w złotej panierce. Składniki : 400g-500g filetów z dorsza 2 jajka 1 szklanka piwa 1 1/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka słodkiej Zobacz więcej
patusia
patusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak mojej kuchni
Ryba w cytrynowej panierce

Ryba w cytrynowej panierce 1688

0
{{headerMessage}}
Zwykła ryba w niezwykłej panierce. Mocno cytrynowa, chrupiąca, pyszna! Ryba w cytrynowej panierce Składniki na 2 porcje: 2 kawałki ryby (u mnie dorsz) sól, pieprz sok z cytryny Na panierkę: 1/4 Zobacz więcej
Smak Zdrowia
Smak Zdrowia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Zdrowia
Filety rybne smażone

Filety rybne smażone 1665

0
{{headerMessage}}
Ryby to bardzo ważny element codziennej diety, szczególnie dla tych mniej mięsożernych. W tabelach kalorycznych w poście "Liczenie kalorii, mój sposób na dietę" możecie zobaczyć, które z ryb są Zobacz więcej
Ivon
Ivon Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Waniliowo mi
Dorsz w chrupiącej piwnej panierce

Dorsz w chrupiącej piwnej panierce 779

1
{{headerMessage}}
Mmmm.... chrupiąca otoczka a w środku soczysta ryba. No coś pysznego !!! Składniki: 1 kg fileta z dorsza Panierka: 1/2 szklanki piwa 1/2 szklanki mleka 4 - 5 łyżek maki żytniej 2 jajka sól pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dorsz - pyszna ryba o białym mięsie rozpadającym się na płatki. Jedna z moich ulubionych. W nadmorskich smażalniach podawana zwykle smażona w panierce co lubię, ale miałam ochotę na coś innego. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Składniki: 400g świeżego fileta z dorsza 2 łyżki kaszy jaglanej 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka mielonych migdałów jajko sok z cytryny mąka sól i pieprz do smaku Wykonanie: Filet z dorsza pokroić na Zobacz więcej
Ola B
Ola B Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Makaronowa kokardka
Aromatyczny smażony dorsz

Aromatyczny smażony dorsz 1273

0
{{headerMessage}}
Składniki: 2 filety z dorsza 1 jajko mąka Sok z cytryny Sól i pieprz Panierka: szklanki bułki tartej 1 łyżeczka słodkiej papryki łyżeczki czosnku łyżeczki suszonego koperku łyżeczki przyprawy do Zobacz więcej
Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Dorsz w cytrynowej panierce

Dorsz w cytrynowej panierce 426

0
{{headerMessage}}
Dorsz w cytrynowej panierce Składniki : 300g fileta z dorsza, otarta skórka z 1 cytryny, sól, pieprz, bułka tarta, olej do smażenia, mąka rozbełtane jajko. Przygotowanie : Rybę opłucz i osusz Zobacz więcej
annaz
annaz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kuchnia domowa Ani
Ryba w chrzanowej panierce

Ryba w chrzanowej panierce 264

0
{{headerMessage}}
Składniki: 1 rozmrożony filet ryby (np. dorsz lub miruna) 1 łyżeczka tartego chrzanu sól 2-3 łyżki mąki 2-3 łyżki bułki tartej 1 jajko olej do smażenia pieprz Sposób wykonania: 1. Filet z ryby Zobacz więcej
Aleksandra
Aleksandra Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Przepisy Aleksandry
Co to jest: PANKO?

Co to jest: PANKO? 501

0
{{headerMessage}}
Panko (パン粉)to japoński odpowiednik naszej bułki tartej. Płatki suszonego chleba (bez skórki) nadają smażonej potrawie lekkości, ponieważ nie nasiąkają tłuszczem tak szybko, jak nasza panierka. Cieszy Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepis zobaczyłam w jednym z odcinków "Kuchni z Okrasą". Szybka ocena stanu lodówki i spiżarni - ok, mam wszystko, co potrzebne - więc robię. Filety dorsza pokroiłam na kawałki, osoliłam i Zobacz więcej