dorsz w cieście piwnym

Anyzkowo
Anyzkowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Anyżkowo
Dorsz w cieście piwnym

Dorsz w cieście piwnym 860

0
Dorsz w cieście piwnym Przepyszny dorsz w złotej panierce. Składniki : 400g-500g filetów z dorsza 2 jajka 1 szklanka piwa 1 1/4 szklanki mąki 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka słodkiej Zobacz więcej
Dusia
Dusia Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kluskowopl
Dorsz w cieście piwnym

Dorsz w cieście piwnym 717

0
Dorsz w cieście piwnym Dorsz to druga nasza ulubiona ryba - zaraz po łososiu. Tym razem postanowiłam zrobić go w cieście piwnym - puszystym i super pasującym do białego mięsa ryby. Na naszą 4 osobową Zobacz więcej
reanja1
reanja1 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Moj dzień
Dorsz w cieście piwnym

Dorsz w cieście piwnym 860

0
Za rybą nie przepada moja najmłodsza i żeby coś zjadła muszę zmieniać panierki do ryb Dzisiaj padło na ciasto piwne, a oto mój przepis :) Składniki: filet z dorsza mąka Ciasto 3/4 szklanki mąki Zobacz więcej
Ryby polecam nie tylko na piątkowy obiad. Powinniśmy je jeść co najmniej 3-4 razy w tygodniu. Jednak mimo wszystko ryby nie są u nas tanie i nie wszystkich stać by je często jeść. Dzisiaj chcę Wam Zobacz więcej
Od dawna chodził za mną nowy przepis na rybkę. Przypomniało mi się, że kiedyś robiłem piwne ciasto naleśnikowe do kurczaka i po pewnych modyfikacjach postanowiłem je użyć do ryby, konkretnie dorsza. Zobacz więcej
Piątkowa rybka powróciła. Na dzisiaj przygotowałam smażonego dorsza atlantyckiego w piwnym cieście. Po usmażeniu pozostaje lekki aromat piwa, ale jest on delikatny, nie dominuje. Oczywiście Zobacz więcej
Rybka w piwnej panierce to doskonały pomysł na danie obiadowe Składniki na dorsza smażonego w cieście piwnym: 1 kg filetów z dorsza 1 szklanka + 2 łyżki mąki 1/2 szklanki mleka (w przypadku, gdy nie Zobacz więcej
140 g filet z dorsza Przyprawa do ryb mąka Ciasto piwne – na 10 porcji l mleko piwo 1/6 k. drożdże 1 ł. Soli ł cukier Mąka Odstawić na 5 godzin Filety z dorsza posypać przyprawą do ryb, odstawić do Zobacz więcej
Dorsz to ryba, która jest cennym źródłem witamin, minerałów i tłuszczów, dlatego warto, żebyśmy jedli go przynajmniej raz na jakiś czas. Ja przygotowałam go w puszystym cieście piwnym z wyrazistym Zobacz więcej
Całkiem niedawno stałam się szczęśliwym posiadaczem książki Lidla „Ryby są super”. Zakochałam się w niej już po kilku stronach. Gdyby ryby nie były takie drogie, to już bym wypróbowała co najmniej Zobacz więcej
Dzisiaj bez dużej ilości zdjęć..chciałam zrobić, ale byłam tak zmęczona, że ledwo co dwie fotki udało mi się zrobić. A chciałam koniecznie wam pokazać wam przepyszną smażoną rybę w cieście piwnym (już Zobacz więcej
Dorsz w cieście piwnym z ziemniaczkami i colesławem | Obiektywni w kuchni | z pasji do gotowania i fotografowania. Nasze najlepsze przepisy kulinarne! Nawigacja Menu - rozwiń+ O nas Przepisy Zobacz więcej
Danie, które przygotowywaliśmy w ramach warsztatów kulinarnych, o których pisałam tutaj. Mrożony dorsz w kostce jest bardzo dobry do panierowania w cieście naleśnikowym i smażenia, bo kawałki ryby są Zobacz więcej
Nie przepadam za rybami w klasycznej panierze z jajka i tartej bułki. Uważam, że taka panierka nie tylko potrafi przytłoczyć smakiem pyszną rybę, ale przede wszystkim robi z niej dużo cięższe danie. Zobacz więcej
nimi rodzinę, przyjaciół ale zawsze i tak wiele zostaje dla nas.W związku z tym musiałam nauczyć się kilku przepisów na pyszną rybkę. Ten przypadł mi szczególnie do gustu. filet z dorsza (każda inna Zobacz więcej
Składniki na 3 porcje: Sos tatarski: 100 g pieczarek marynowanych 100 g ogórków konserwowych 1 jajko, ugotowane na twardo 3 łyżki majonezu sól, pieprz Pieczarki, ogórki i jajko posiekać w drobną Zobacz więcej
Składniki: 4 filety z dorsza sok z 1cytryny 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka imbiru 200 ml piwa 1 jajko 150 dag maki olej sól pieprz Sposób wykonania: Filety dorsza oprószyć solą, pieprzem i imbirem, Zobacz więcej
Więc tak jak obiecałam przepisik inspirowany cudną książką ''Ryby są super'' by Lidl. Dorsz jest rybą o białym, bardzo smacznym mięsie. Można go przygotowywać w różny sposób, jaki tylko sobie Zobacz więcej
Jeśli do smażenia przeznaczymy filety mrożone , niech to będzie mintaj lub morszczuk. Wybieramy filety niezbyt grube i by nie miały zbyt grubej glazury z wody. Wtedy powoli filety rozmrażamy i dopiero Zobacz więcej