dorsz w kapuście z puree

{{headerMessage}}
Z dodatkiem wędzonej papryki, która nadała fajny aromat. Ja podałam z plackami ziemniaczanymi, ale ten wybór raczej nie był trafiony. Bardziej polecam z ziemniakami lub puree Przekombinowałam smakowo, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Dorsz zamarynowany w ziołach jest wyjątkowo aromatyczny. 2 filety z dorsza (po ok. 250 g każdy) po garści świeżej natki pietruszki oraz listków bazylii łyżka soku z cytryny ząbek czosnku sól, pieprz Zobacz więcej
{{headerMessage}}
z ryb sięga prawie 100%.Dorsz jest zawiera sporą ilość selenu,witaminy B12 i jodu którego zapotrzebowanie dzienne pokrywa jedna 100g porcja. Zapraszam do kuchni i nie zapomnijcie dać plus Kuchni Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przepisy z ryb i owoców morza Smażony dorsz z boczkiem i karmelizowaną kapustą 2013/01/31 , Gosia Nigdy bym nie wpadła na pomysł aby zrobić danie rybne z boczkiem. Natomiast karmelizowaną białą Zobacz więcej
{{headerMessage}}
mniejszą ilość ziaren). > Gotową rybę podałam z ziemniaczanym puree (doprawionym kurkumą, chili, kolendrą i koprem), plastrem cytryny oraz z zasmażaną czerwoną kapustą. Życzę smacznego! :) Zobacz więcej
{{headerMessage}}
stopni C. Po 15 minutach zdjąć folię i dopiekać jeszcze przez 10 minut, następnie użyć górnego grilla do zrumienienia wierzchu - u mnie zajęło to jakieś 5 minut. Ułożyć następnie plastry sera i piec Zobacz więcej
{{headerMessage}}
surówkę z marchewki i pietruszki. Do ryby przyrządziłam również sos aioli. Młode ziemniaczki “w mundurkach” posypane świeżutkim koprem…oj tak, typowy letni obiad. Polecam również dorsza zapiekanego Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Przygotowałam tą potrawę zainspirowanaZapiekanką z ziemniaków, dorsza, boczku i kapusty kiszonejKarola Okrasy. Miałam możliwość zobaczenia małej cząstki programu, w którym właśnie przygotowywał to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
w tym temacie się nie lenię. Tym razem poszłam trochę na łatwiznę i kupiłam dorsza już wyfiletowanego - nie wiem czy prawidłowego zwrotu użyłam, jakoś "wyfiletowany" nie za bardzo mi się podoba, mam Zobacz więcej
{{headerMessage}}
do regularnego pisania. :) I gotowania, oczywiście :) To danie robiłam już jakiś czas temu, kiedy dostępna była młoda kapusta. Kotleciki można jednak śmiało zrobić i podać z czymś zupełnie innym - to Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Fish and puree z kiszoną kapustą ... 7 smaków świata pasja gotowania Blog > Komentarze do wpisu « Zupa z zieleniatek.... Fish and puree z kiszoną kapustą ... Inspiracją dla dzisiejszej potrawy był Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i Mistrz uczy nas,jak smażyć śledzie,jak gładzicę , a jak flądrę. Ogień ostry czy łagodny. Próbujemy Jego rybnych przetworów z wątroby dorsza, mleczy łososiowych i węgorza we własnej galaretce. Zobacz więcej
{{headerMessage}}
zupę rybną z papryką i sosem estragonowym, zupa rybna z pulpecikami czy gęsta zupa kokosowo – pomidorowa czyż same nazwy nie brzmią cudownie ? Dania główne to przepisy na łupacza w kokilkach pod Zobacz więcej
adazgajewska
adazgajewska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ada w kuchni
Cytrynowy dorsz z pieca

Cytrynowy dorsz z pieca 349

0
{{headerMessage}}
Nie powinno mnie tu dzisiaj być, bo pracy mam aż nadto, ale szaruga za oknem i deszcz dzwoniący o szyby sprawił, że musiałam trochę odreagować. Bo czyż nie najlepszym sposobem na chandrę jest dobre Zobacz więcej
{{headerMessage}}
napatelni. Smażymy ok minuty na1cm grubości ryby zobu stron. Rybę zdejmujemy zpatelni natalerz ipodajemy. My zdecydowaliśmy się napodanie zpuree ziemniaczanym orazwarzywami palonymi. Smacznego. Post Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Racuszki ziemniaczane z sosem kurkowym Koniara gotuje SKŁADNIKI MIĘSO kurczak indyk kaczka królik wieprzowina wołowina RYBY dorsz karmazyn łosoś tuńczyk WARZYWA dynia fasolka jarmuż kapusta kapusta Zobacz więcej
{{headerMessage}}
minut. Dodaj ugotowaną, odcedzoną soczewicę do sosu pomidorowego i jeszcze chwilę duś. Potrawka z czerwonej soczewicy FIT Potrawka z czerwonej soczewicy FIT zobacz inne moje przepisy z kategorii Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jak przygotować rybę, żeby nie pływała w głębokim tłuszczu, ani nie wyschła w piekarniku? Jest na to sposób- patelnia do grilla, którą wystarczy delikatnie nasmarować oliwą, a rybka wychodzi soczysta Zobacz więcej
baRepas
baRepas Obserwuj blogaObserwujesz bloga
baRepas
Pilot.

Pilot. 51

0
{{headerMessage}}
Google+ Followers Archiwum bloga 2014(23) grudzień(11) listopad(12) Boeuf Bourguignon a la maison z puree z ciecierzcy... Fetta di salmone z awokadowym serkiem i miękkim za... Zapiekana wołowina pod Zobacz więcej