dorsz w sosie holenderskim

W zasadzie powinnam podać dorsza gotowanego na parze do sosu holenderskiego , ale muszę się przyznać, ze nie specjalnie lubię ryby gotowane na parze . Toleruje ją gdy są wcześniej marynowane w mocnej Zobacz więcej
smażenia kilka kolorowych marchewek kilka pietruszek 2-3 łyżki miodu kilka łyżek masła klarowanego sos sojowy KIKKOMAN TABASCO Garlic Przyrządzenie: Sos holenderski: Jajka wyjmij z lodówki żeby Zobacz więcej
, znaczy przesadziliśmy). Sosem holenderskim dzieło wieńczymy. Sos holenderski jest idealny do duszonych ryb i szparagów, stad musiałam, no musiałam go popełnić. Składniki: 1/4 kostki masła 2 żółtka Zobacz więcej
Ryba (na zdjęciach łosoś, ale może być też dorsz) wygląda... no właśnie. Odjazdowo. A przepis jest wbrew pozorom bardzo prosty. Składniki - filet z ryby, nie musi być duży, ale powinien być gruby - Zobacz więcej
O szparagach z sosem holenderskim pisaliśmy tutaj przy okazji urodzinowego śniadania dla Justyny. Przepis na rybę w boczku znaleźliśmy w jednej z książek Jamiego Oliviera.Składniki dla dwóch osób:2 Zobacz więcej
pees91
pees91 Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smakowity kąsek
Sos holenderski

Sos holenderski 32

0
Sos holenderski to sos, który powstaje na bazie masła i żółtek. Dodatek soku z cytryny oraz pieprzu sprawia, że sos ten świetnie komponuje się ze szparagami, na które obecnie trwa sezon. Ja ten sos Zobacz więcej
. Jeśli szparagi są cienkie, nie ma potrzeby ich obierać. Gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem szczypty cukru ok. 10-15 minut (sprawdzamy nożem lub widelcem czy są ugotowane). Najlepiej w taki Zobacz więcej
. Doprawiamy ją pieprzem cytrynowym. W pierścieniu do puree układamy każdą warstwę. Najpierw warstwę zieloną (wyrównujemy), następnie warstwę białą, czyli rybę a na sam koniec warstwę pomarańczową. i Zobacz więcej
sosem holenderskim, lub sałatami skropionymi winegretem. Minimum pracy, maximum efektu tak jak lubimy chyba wszyscy:-) SKŁADNIKI NA 2 PORCJE: 4 filety z dorsza bez skóry 4 plastry szynki parmeńskiej Zobacz więcej
Beata
Beata Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Magazyn Kuchenny
Jajka à la Benedict

Jajka à la Benedict 152

1
Pytanie - jak nazywacie jajka w koszulkach, podawane na toście, z bekonem i sosem holenderskim? Do niedawna, żeby nie powiedzieć do wczoraj, mówiłam na nie jajka po benedyktyńsku. Ale zachciało mi się Zobacz więcej
160 stopni przez 10 minut. Selera kroimy w kostkę, gotujemy w osolonym mleku z kardamonem. Szparagi blanszujemy w cydrze z dodatkiem soli i 25g masła. Czereśnie karmelizujemy na 25g masła z miodem. Zobacz więcej
Kiedyś zarzekałam się, że nie lubię ryb, ale dzięki Teofilowi wprowadziłam je na stałe do swojego jadłospisu i muszę powiedzieć, że jestem z tego faktu bardzo szczęśliwa. Najbardziej umiłowałam sobie Zobacz więcej
serem, kolendrą i granatami (zdjęcie niestety nieostre, nie wiem czemu zrobiłam tylko jedno, bo tatar był obłędny) Sałata rzymska z boczkiem, Tabasco i sosem blue Silky tofu z orzechami i sezamem Zobacz więcej
cannelloni z rybą i brokułami... w sosie holenderskim Dziś takie małe kulinarne eksperymenty. Delikatna rybka, kremowy wyrazisty sos, jednym słowem: pyszne. Wbrew pozorom nie jest pracochłonne, Zobacz więcej
wieprzowa Piersi z kurczaka nadziewane pomidorami suszonymi i serem feta Kacze udka pieczone w pomarańczach Polędwica z dorsza pieczona z warzywami Kurczak pieczony w pomarańczach Zapiekana botwinka Zobacz więcej
Kurczak pieczony w pomarańczach Pieczone udka z kurczaka z warzywami Szparagi w sosie holenderskim z orzechami laskowymi i parmezanem | Pyszne! Udka z kurczaka pieczone w maśle Ciasto marchewkowe z Zobacz więcej
dorsza z mango, awokado skropione kolendrą i koprem Szparagi w sosie holenderskim z jajkiem „poche” Zupa Zupa z młodych warzyw z jajkiem „poche” uperfumowana dymką Dania główne Pierogi z kaszanką, Zobacz więcej
Programista po godzinach - Łosoś pieczony w kruchym cieście ze szpinakiem, pieczonymi ziemniaczkami, kapustą kiszoną i sosem holenderskim Programista po godzinach Home Wyszukiwanie O mnie Dziecko Zobacz więcej
dietetycznych, ale żeby było smacznie i sycąco. Zamówiłyśmy: Siostra - polędwicę z dorsza sous-vide zapiekaną w ziołach w 100% oleju z pestek dyni z dodatkiem wstążek warzywnych, oliwek i pieczonych Zobacz więcej
i sosem holenderskim – pakora z sosem słodkie chilli Mieliśmy akurat ochotę na coś innego więc wybraliśmy: Ja jako żarłok mięsa nie mogłem się oprzeć i musiałem sprawdzić czy ktoś w Krakowie robi Zobacz więcej