dorsz z kminkiem

kapustę kiszoną (prawdziwą kiszoną! ;). Pokroiłam ją na mniejsze kawałki... ... i przesmażyłam na oleju z miodem i kminkiem, dodając odrobię soku z cytryny, soli i pieprzu. Dorsz po godzinie był Zobacz więcej
Zupa rybna Ostatnio szaleję z potrawami w garnku do gotowania ryżu. Dziś ugotowałam zupę , bardzo gęstą zupę :) Składniki : 2 marchewki – drobno pokrojone lub starte por- kawałek białejczęścidrobno Zobacz więcej
Dziś ryba w nieco innym wydaniu. Przygotowałam fileta z dorsza w panierce z płatków owsianych - zawsze zdrowiej niż w mącznej panierce:) Potrzebujemy: 1 filet rybny (ja miałam dorsza) 4 łyżki płatków Zobacz więcej
Zupa rybna z kuskusem Kolejny genialny przepis z niezawodnej książki C. Bardi! Polecam! 1 łyżeczka nasion kolendry 1 zielona lub czerwona papryczka chili kg dojrzałych pomidorów 2 szklanki (400 g ) Zobacz więcej
Marchewkę i pietruchę kroimy w plasterki i dusimy na niewielkiej ilości oliwy (np. olej ryżowy albo rzepakowy). Po kilku minutach dodajemy pokrojone w grubą kostkę kolejne warzywa: bakłażana i Zobacz więcej
Doszliśmy do wniosku, że jemy zdecydowanie za mało ryb. Postawiliśmy zatem sami przed sobą wyzwanie: raz w tygodniu na naszych talerzach będzie gościć ryba. Na pierwszy ogień poszedł dorsz po Zobacz więcej
Ryba w sosie curry Bardzo smakują nam potrawy w stylu azjatyckim. Wystarczy parę prostych składników i przypraw, aby poczuć egzotyczny smak w swoim domu. Szczególnie w zimie, taka pikantna i Zobacz więcej
Przygotowanie: Filety z dorsza solimy i dusimy pod przykryciem, w razie potrzeby podlewamy wodą, żeby za bardzo nie wyschły. Ryba może być dowolna, ale musi być dobrej jakości, nie może być wodnista. Zobacz więcej
) Składniki: 2 marchewki jabłko kawałek pora 3/4 kgkiszonej kapusty 1/2 łyżeczki kminku olej cukier 4 filety z dorsza sól, pieprz mąka szklanka kwaśnej śmietany 2 jajka kawałek żółtego sera Marchewki Zobacz więcej
Ryba dzięki marynacie nabrała niesamowitego aromatu i smaku. Składniki (2 porcje): 300 g dorsza (lub innej ryby o zwartym mięsie) marynata: sok z jednej cytryny, przyprawy: papryka słodka, papryka Zobacz więcej
Ryba w aromatycznych przyprawach to idealne danie, nie tylko w lecie. dodajmy do niej mnóstwo świeżych i soczystych warzyw. Do tego trochę sosu śmietanowego i pyszny obiad gotowy. Czy może być Zobacz więcej
Zwykle dorsz mi się rozsypuje na patelni, tzn. kiedy chcę go wyjąć z patelni nie jest taki zwarty i jędrny, aby móc go ładnie podać. No chyba że smażę ze skórą. Dlatego z pomocą przychodzą mi Zobacz więcej
Fish & chips to brytyjskie danie składające się ze smażonej ryby (tradycyjnie dorsza lub łupacza) w cieście lub bułce tartej oraz frytek. Danie to często podawane jest na wynos, dawniej Zobacz więcej
16 cze 2013 Sos z soczewicy z zielonym groszkiem Błyskawiczny sos z soczewicy, na mleczku kokosowym z zielonym groszkiem i sporą ilością aromatycznych przypraw, pychota. Sos świetnie smakuje z Zobacz więcej
- z tagiatelle 14. Staropolska limoniata 15. Okoń na biało z pietruszką i migdałami 16. Filet z dorsza z agrestem 17. Węgorz po toruńsku z piernikiem i szafranem 18. Leszcz pieczony z kiszoną kapustą Zobacz więcej
Delikatna ryba na aromatycznej soczewicy pod pierzynką z duszonych porów. Bardzo smaczna, typowo francuska kompozycja. Połączenia ryby z porami i śmietaną wielokrotnie wypróbowałam i zawsze z Zobacz więcej
zuza.latacz
zuza.latacz Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Matka Żywicielka
Fish and Chips

Fish and Chips 61

0
tamtego we krwi. Mama musi być w formie. I jak tu odpowiedzialnie zjeść fast fooda? Da się! Potrzebujesz: kawałek ryby (łosoś lub dorsz - według mnie najsmaczniejsze) kilka ziemniaków koperek oliwa Zobacz więcej
, tłuszcz:5g 1kg filetów z dorsza 1.2l wywaru rybnego 500g białej kapusty 5 łyżek oleju rzepakowego szklanka bulionu warzywnego 1 łyżeczka mielonego kminku 1 duży pomidor sól, pieprz Dorsza pokroić na Zobacz więcej
pierwszego i drugiego dnia smakowała nam bardzo. Jest lekka i stanowi bardzo orzeźwiający posiłek. Polecam! Składniki (4-6 porcji) : 1 kg filetów z białych ryb (użyłam dorsza) 2 łyżki soku z cytryny Zobacz więcej
) a imbir obierz i zrób z niego cienkie paseczki. Kolejno wrzucaj na patelnie: według krojenia: najpierw cebula, następnie chili i imbir. Po 5 minut dla każdego na rozgrzanym oleju. Dodaj drugą Zobacz więcej