dorsz z ziemniakami i kapusta kiszoną zapiekany

Mam dla Was pierogi z kapustą kiszoną i ziemniakami. Mniej tradycyjne, ale również bardzo dobre. Warunek jest jeden,.... musicie lubić ziemniaki. Niejeden z Was zauważy, że farsz to tradycyjna śląska Zobacz więcej
Dzisiaj pomysł na wykorzystanie białej, surowej kiełbasy - zapiekanej z kapustą kiszoną wraz z dodatkiem podsmażonej cebulki. Danie proste i szybkie do przygotowania. Idealnie smakuje podane z kromką Zobacz więcej
Danie z tych sytych, treściwych, ale robiących się samo. Na przedwiośniu, gdy dni choć coraz cieplejsze, a noce jeszcze zdarzają się byćz przymrozkami- tak jak dzisiaj, na obiad warto przygotować Zobacz więcej
To łatwe do przyrządzenia, niezbyt drogie, a przy tym bardzo smaczne danie z moją ulubioną kapustą kiszoną. Wszystkie składniki cudownie ze sobą współgrają. Szczerze powiedziawszy sama byłam bardzo Zobacz więcej
Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszną białą kiełbasę zapiekaną z kiszoną kapustą. Tak przygotowana biała kiełbasa jest bardzo smaczna i każdemu powinna smakować kto jada mięso, Zobacz więcej
Lubicie łososia? Poszukujecie nowego przepisu na danie z tą smaczną rybą? Koniecznie wypróbujcie ten przepis. Możecie wykorzystać także nieco tańszego pstrąga łososiowego, efekt będzie podobny. Ja Zobacz więcej
Danie zrobiłam w naczyniu żaroodpornym. Składa się z czterech składników. Kapusty kiszonej, cebuli i pora, pieczarek i schabu. Potrzebujemy; 500 g kapusty kiszonej 500 g pieczarek 3 duże cebule 1 mały Zobacz więcej
Daniena jesienny lub zimowy wieczór. Ja zazwyczaj robię, gdy zostanie nadwyżka ugotowanych ziemniaków;) Gryczka smażona z kiszoną kapustą i ziemniakami Wykonanie: Na dużej patelni na oleju podsmażam Zobacz więcej
Starożytna legenda mówi, że kapusta powstała z łez Likurga, który został ukarany przez boga wina Bachusa za zniszczenie winnic. Właśnie w tamtym czasie doceniono właściwości zdrowotne kapusty. Zobacz więcej
Idealna potrawa na takie szaro bure dni jakie nam ostatnio zgotowała nasza wiosna. Wiosny nie widać, zima jeszcze trzyma na nas swoje "łapska", a my, żeby się jej nie dać, gotujemy sycące i Zobacz więcej
Jak to powiada mój mąż ,,obiad bez mięsa to nie obiad "więc oto i jest niezwykle sycące i smaczne danie - gulasz z mięsem i kapustą kiszoną Z ziemniaczkami i świeżą surówką smakuje wyśmienicie. A Zobacz więcej
Pomysł na taką zupkę znalazłam gdzieś w necie..ja co nieco pozmieniałam, robiłam ją wg innych zasad -tzn.nic nie smażyłam, tylko gotowałam..no i dopiero teraz szykując wpis, dopatrzyłam się, że źle Zobacz więcej
Jeśli szukacie przepisu na rybę, która doprowadzi Was do krainy kulinarnej rozkoszy, to właśnie znaleźliście. Bardzo prosty, a gwarantuje niebo w gębie. Receptura pochodzi z książki Marka Zaremby „ Zobacz więcej
SKŁADNIKI: Ciasto: 4 szklanki mąki 3 łyżki oleju pół łyżeczki soli woda Farsz: 300 g kiszonej kapusty 300 g pieczarek cebula 2 łyżki bulionu grzybowego 2 łyżki masła sól i pieprz WYKONANIE: 1. Mąke Zobacz więcej
Kolejna propozycja na danie z wykorzystaniem ryby. Ryby, którą sama złowiłam i wiem, że jest zdrowa, nieprzetwarzana. Jak już zawsze wspominam ludzie bardzo mało jedzą ryby, dlatego zachęcam do Zobacz więcej
Skład: polędwiczka z dorsza bez skóry (kupiłam mrożone w Biedronce) sól, pieprz mąka olej do smażenia kilka kropel soku z cytryny Na surówkę: 300g kapusty kiszonej z marchewką sól, pieprz 1 łyżka Zobacz więcej
Placki ziemniaczane z kiszoną kapustą i fetą…:) – Kulinarna przygoda Kulinarna przygoda blog kulinarny Home Wstęp O mnie Skontaktuj się ze mną! Menu Obiadowo, Przystawki - przekąski Placki Zobacz więcej
Zdaję sobie sprawę z tego, że przepisów na zapiekanki ziemniaczane jest mnóstwo. Wiem, że całkiem sporo z nich to wersja z kiszoną kapustą. A jak z kapustą, to najczęściej i z kiełbasą (tak się jakoś Zobacz więcej
Pyzy z mięsem i kiszoną kapustą Ciasto 1,5 ugotowanych ziemniaków, Mąka ziemniaczana, 2 jajka, sól do smaku, Farsz 1/2 kg ugotowanego mięsa, 1/2 kg ugotowanej kapusty kiszonej, sól i pieprz do smaku, Zobacz więcej
Dorsz zapiekany z ziemniakami, to dobry pomysł na odmianę dla typowego, panierowanego, smażonego dorsza z patelni. SKŁADNIKI: 60 dag filetów z dorsza b/skóry 60 dag ziemniaków 1 cebula natka Zobacz więcej