dorsza w całości

Panko (パン粉) to powszechna w Japonii nazwa panierki wykonanej z białego chleba bez skórki wyprodukowanego z różnego rodzaju skrobi, który poddany został rozdrobnieniu (forma płatków). Wskutek tego Zobacz więcej
Dorsz to zdecydowanie jedna z moich ulubionych ryb. Dobrze przygotowany jest niesamowicie soczysty i smaczny. Do wydobycia jego smaku nie potrzeba wielu przypraw – wystarcza sól i pieprz. Jakiś czas Zobacz więcej
Z rybami mam nie po drodze, nie jadam ich, wcale... Ale od czasu do czasu przyrządzam, zdrowe są, wiem, więc karmię nimi bliskich. Niedawno kupiłam polędwicę z dorsza, okropnie droga niestety, ale Zobacz więcej
Cześć =) Oczywistym jest, że dorsz najlepiej smakuje nad morzem. Wtedy, kiedy szumi woda. Dziś zapraszam na dorsza z patelni na puree z batatów i marchewek, z pieczonym kalafiorem, granatem i Zobacz więcej
Jeśli ryba, to na specjalne życzenie mojej córki. A że znów jest na diecie, to nie mogła być smażona. Wersja dorsza z pieca, przypadła jej do gustu :) Mi też, bo obyło się bez filetowania ;) Zobacz więcej
Dziś danie z rybki nie to że piątek to ryba bo ja za bardzo religijny to nie jestem ale tak się złożyło. Znalazłem w sklepie frytki z batatów i stwierdziłem że pewnie mnie zemdli jak zjem pół paczki Zobacz więcej
Składniki: -800 g. filetu z dorsza (nie mrożony) -3/4 szklanki jasnego piwa -1 szklanka mąki -1 łyżeczka proszku do pieczenia -sól -pieprz cytrynowy -olej do smażenia Sposób przygotowania: Dorsza Zobacz więcej
izabela
izabela Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
piekielna kuchnia Izabelli
Dorsz pieczony w folii.

Dorsz pieczony w folii. 25638

W mojej nowej kuchni jedna z pierwszych potraw jakie zrobiłam był właśnie dorsz pieczony w folii ,danie cudowne w smaku i prostocie , robi się właściwie samo i to w 20 minut , czegoż moŻna więcej Zobacz więcej
gotujzkasia
gotujzkasia Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Gotuj z Kasią
Dorsz pieczony w folii

Dorsz pieczony w folii 29540

Dorsz pieczony w folii 20 środa cze 2012 Autor: Kasia, w kategorii: ryby i owoce morza Dorsz zapieczony w folii z pieczonymi ziemniaczkami to moja wersja fish and chips. Rybka jest bardzo delikatna, Zobacz więcej
Mientablog
Mientablog Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mienta blog
Dorsz pieczony w cieście

Dorsz pieczony w cieście 269

Dorsz pieczony w cieście | Mienta blog Strona główna O MNIE Portfolio WSPÓŁPRACA Kontakt Wybierz kategorieBabeczki i muffiny(57)Bezglutenowe(140)Chleb i bułki(31)Ciasta i torty(184)Ciasteczka Zobacz więcej
Dlaczego Polacy jedzą tak mało ryb? Przecież przygotowanie dania z ryby to zwykle 5 minut? Bo ile zajmuje umycie, wysuszenie ryby, doprawienie i włożenie do folii a potem do piekarnika! Sprawiony Zobacz więcej
betty
betty Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Bettycook
Dorsz pieczony w folii

Dorsz pieczony w folii 16566

Jeśli chcesz przyrządzić dorsza i chcesz, by był naprawdę smaczny, aromatyczny, soczysty i pachnący, skorzystaj z kilku porad w zakresie jego przyrządzenia. Parę minut i obiad gotowy! Składniki: filet Zobacz więcej
czarrna
czarrna Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
czarrna od kuchni
Dorsz w młodej kapuście

Dorsz w młodej kapuście 73

Składniki: filet z dowolnej ryby, u mnie dorsz 1 młoda kapusta 1 słoikpomidorów z cukinią 2 łyżki domowego smalcu ze skwarkami przyprawa do ryb sól, pieprz Przygotowanie: Kapustę poszatkować i … Zobacz więcej
Jest delikatny w smaku, mało pracochłonny i dietetyczny (oczywiście bez smażonych ziemniaczków ;)). W sam raz nadaje się na piątkowy, postny obiad. Polecam Wam dorsza pieczonego w pergaminie! Zobacz więcej
mopswkuchni
mopswkuchni Obserwuj bloga Obserwujesz bloga
Mops w kuchni
Pieczarki smażone w całości

Pieczarki smażone w całości 330

Mops w kuchni » Blog Archive » Pieczarki smażone w całości Mops w kuchni …codzienne pichcenie i marudzenie… Pasztet pieczarkowy z kaszą gryczaną i orzechami laskowymi 22 Kwi Pieczarki smażone w Zobacz więcej
Wiosna to czas, kiedy – przynajmniej częściowo – żegnamy zawiesiste sosy i wracamy do lżejszych potraw. Ostatnio sałatki i dietetyczne dania pojawiały się u mnie rzadziej. Ale pora na wiosenne zmiany Zobacz więcej
Piszecie, że boicie się podawać ryby ze względu na ości. Wiemy, wiemy. Ale strach ma tylko wielkie oczy. Każdą rybę można podać bez obaw o małe ości, jeśli wcześniej ją zblendujemy. Proste prawda? A Zobacz więcej
Składniki: filet z dorsza 2 sztuki/duże, papryka słodka mielona 1 łyżka, pieprz cytrynowy 1 opakowanie, olej rzepakowy - ile potrzeba, mąka pszenna 3/4 szklanki, bułka tarta 1/2 szklanki, sól morska 1 Zobacz więcej
Tym razem nie będę się za bardzo rozpisywać, bo i nie ma o czym. Mój proces twórczy w kuchni wygląda ostatnio bardzo podobnie – to znaczy zaczyna się na targu. Łapię co mnie w oczy zakłuje, czasem Zobacz więcej
Po takiej rozpuście jaka miała miejsce w minionym tygodniu, czas najwyższy się ogarnąć bo na dzień dzisiejszy czuję przesyt w temacie słodycz. Od razu tłumaczę, że to nie tak, że przestanę coś tam Zobacz więcej