dosza

ZOBACZ TAKŻE:

Masala dosza... Tradycyjne, indyjskie naleśniki, bardzo często podawane jako przekąska lub samodzielne danie w całych południowych Indiach. Masale należy jeść na gorąco, tuż po upieczeniu, Zobacz więcej
chrupiące. Usmażcie jeden placek na próbę, by przekonać się, czy ciasto nie wymaga większej ilości wody. Urad dal i chana dal można kupić w sklepach internetowych. Dosza (przepis na mniej więcej 12 Zobacz więcej
przeze mnie przepisów ten jest jednym z najbardziej godnych polecenia. Dosza z kaszy manny według przepisu Madhur Jaffrey z książki Curry Easy Vegetarian (kilkanaście sztuk) 120 ml naturalnego Zobacz więcej
ślifka
ślifka Obserwuj blogaObserwujesz bloga
zielonaslifka.blogspot.com
Masala Dosza

Masala Dosza 176

0
ot i stało się. zrobiłam danie wg przepisu. z KUCHNI KRYSZNY Adiraja dasa bo okrutnie zaintrygował mnie pomysł zrobienia naleśników z surowego ryżu i dalu w dodatku założyłam , że może mi się nie Zobacz więcej
Laktoowo
Laktoowo Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Lakto Owo
Tydzień bez glutenu

Tydzień bez glutenu 252

1
pieczarkowym, fasolka, surówka z buraka, pomidorków i papryki, zielone kotlety z ciecierzycy i szpinaku. Tu się idzie domyślić. Śniadanie w dzień pracujący - placki dosza z dodatkiem mąki kasztanowej Zobacz więcej
konsystencji puddingu. Pyn powinien cakowicie odparowa. Pod koniec gotowania, mona wyczy gaz i trzyma pudding pod przykryciem, eby kasza dosza. Mas przela do ramekinw, ja uprzednio wysmarowaam je Zobacz więcej
czosnkowy na bazie jogurtu Czwartek śniadanie 100g sałatki z gotowanej piesi indyka, ogórka kiszonego i cebulki. z sosem jogurtowym 1 kromka chleba razowego drugie śniadanie 1 kromka chleba razowego Zobacz więcej
spaceage
spaceage Obserwuj blogaObserwujesz bloga
więcejyofu!
PASZTET z SELERA i TOFU

PASZTET z SELERA i TOFU 293

0
dania nawiązują do kuchni indyjskiej jak np. bary z czerwonej fasoli, dokla z ciecierzycy czy dosza z fasolki mung (widzę dużą inspirację książką „Kuchnia Kryszny”, ale nie jest to w żadnym wypadku Zobacz więcej
kimek
kimek Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smak Indii
Naleśniki dosa (Dosa)

Naleśniki dosa (Dosa) 286

0
Dosa(dosai, po polsku również dosza)- delikatny, kruchy naleśnik przygotowywany z ryżu i fasoli urad dal to bez wątpienia jedno z najbardziej popularnych dań kuchni południa Indii. Jedzona jest w Zobacz więcej
. Autor:alfalfaoponiedziałek, maja 28, 2012 Wyślij pocztą e-mailWrzuć na blogaUdostępnij w usłudze TwitterUdostępnij w usłudze Facebook Etykiety:ajurweda,dosza,kapha,pitta,vata Brak komentarzy: Zobacz więcej
(3) cytryna(2) czosnek(2) dietoterapia(7) dosza(1) fenkuł(1) garam masala(1) gałka muszkatołowa(1) ghee(8) gorczyca czarna(2) goździki(1) groch(1) groszek zielony(1) grzyby(2) harissa(1) imbir(2) Zobacz więcej

ZOBACZ TAKŻE: