drink chin

2drink.pl
2drink.pl Obserwuj blogaObserwujesz bloga
2drink
Cherry Bomb

Cherry Bomb 296

0
Cherry Bomb to prosty, ale efektowny drink z Chin. Najtrudniejsze w nim jest zrobienie crusty, czyli czerwonej otoczki z cukru na brzegu kieliszka, ale bez niej też byłby smaczny. Jak sama nazwa Zobacz więcej
nie odnaleziony] China Town robi wrażenie i smakuje obłędnie [SinglePic nie odnaleziony] Powiązane notki: Wakacje cz. 2 Smaki wiosny, czyli ogórki małosolne Smaki lata, czyli miętowy arbuz z fetą Zobacz więcej
i pewnie wszystkie z kremami 2) ryby czy owoce morza? Zdecydowanie ryby i najlepiej świeże a nie te mrożone z marketu 3) z kim najchętniej gotujesz? Chyba sama, lubię spokój w kuchni i żeby nikt mi Zobacz więcej
:-) Jadalny jest oczywiście biały miąższ o kwiatowym zapachu. Zawdzięcza to terpenom (substancjom chemicznym, odpowiedzialnym za zapach – przynajmniej ja tak to rozumiem:))). Jako ciekawostkę dodam, Zobacz więcej
Sieci hiper-super marketów mają wiele wad i zalet. Jedną z zalet jest to, że od czasu do czasu można znaleźć w nich coś, co zazwyczaj w polskich sklepach jest niedostępne, a mówiąc ściśle pojawia się Zobacz więcej
In general I'm a coffee person but...when I drink tea it has to be a good one and it's kind of a treat for me.I was so happy when I received a little parcel with some rather unusual teas. Couldn't Zobacz więcej
Kaś
Kaś Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Bake&Taste
Pancit - smażony makaron

Pancit - smażony makaron 100

0
Na pierwsze filipińskie danie na blogu nie mogłam wybrać niczego innego jak pancitu, czyli - w dosłownym tłumaczeniu - smażonego makaronu (azjatyckich noodli). Danie ma swoje pochodzenie w Chinach, Zobacz więcej
poniedziałek autorka: MAgda | blog: Silver Teaspoon Zimowa sałatka autorka: szczypta-wege.blog.pl | blog: szczypta-wege Oczyszczający koktajl autorka: Dusia | blog: Kluskowopl Drinki z winem Zobacz więcej
zdecydowaliśmy się na lot do Chin. Tak więc nie wiem czy to zdanie o miłości i nienawiści do Indii jest prawdziwe, ale mam nadzieję, że kiedyś się dowiem :) Tymczasem w cudowną i aromatycznąpodroż Zobacz więcej
roczników polonistyki. Wiele pytań i długa dyskusja były najlepszym dowodem na to, że tematyka kulinarna jest bardzo popularna w Chinach. Tego samego dnia wzięłam udział także w targach spożywczych Zobacz więcej
, Chinach, Tajlandii czy Japonii. Z krajów europejskich szczególnie upodobali ją sobie Węgrzy, gdzie roczne spożycie tej przyprawy na głowę mieszkańca wynosi ok. 5 kg. Pierwszy dokładny opis tej Zobacz więcej
R:Jest super oferta na Hawaje! Lecimy? K:Kiedy? R:W grudniu. Akurat o święta zahaczymy. K:Tam jest ciepło… …przed oczami pokawiła mi się wizja pięknej plaży, lazurowrego wybrzeża oceanu, drinków w Zobacz więcej
R:Jest super oferta na Hawaje! Lecimy? K:Kiedy? R:W grudniu. Akurat o święta zahaczymy. K:Tam jest ciepło… …przed oczami pokawiła mi się wizja pięknej plaży, lazurowrego wybrzeża oceanu, drinków w Zobacz więcej
, ale nie. W Dubaju z jednej strony mamy morze, z drugiej pustynię, a pomiędzy nimi miasto. W Bangkoku otacza nas miasto. Bezkres miasta. Budynki zajmują cały horyzont, robi to niesamowite wrażenie. Zobacz więcej
rozróżniać poszczególne gatunki klasycznych herbat po smaku :) Ale nie o sobie chciałam tu opowiadać. Skoro 2drink jest blogiem o napojach, to czas w końcu odstawić drinki i zająć się czymś Zobacz więcej
Zdrowotne właściwościgranatówznane były już w starożytności (Kleopatra świadoma ich dobroczynnego wpływu, obficie się nimi zajadała). W Grecji i Egipcie roślinę tę czczono jako świętą, a starożytna Zobacz więcej
Was swoim orientalnym urokiem, a arabskie noce z pewnością nie powinny należeć do przespanych. Co zjemy tym razem? Oczywiście aromatyczne falafele! I zapewniam Was - nie poprzestaniecie na jednym. Zobacz więcej
Aromat Azji z VIFON i TaoTao Zanim Zjesz Blog o dietach (zasady, jadłospisy, efekty, opinie), odchudzaniu, zdrowym odżywianiu i ćwiczeniach. Facebook Twitter Google+ Show Navigation Hide Navigation Zobacz więcej
na Korfu ponad 400 lat. Kumkwat występuje w postaci małych drzewek lub krzewów. Teoretycznie wywodzi się z Chin. Do Europy sprowadził je szkocki zbieracz roślin Robert Fortune w latach 60tych XIX w. Zobacz więcej