drób jesień

{{headerMessage}}
Spędziliśmy prawie tydzień na wsi. Lubię schyłek lata i jesień. Lubię każdą z pór roku, ale jesień jest tą moją ukochaną, (bo urodziłam się jesienią). Schyłek lata i jesień zawsze nastrajają mnie Zobacz więcej
eleonora trojan
eleonora trojan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eleonora Trojan
domowe donaty

domowe donaty 107

0
{{headerMessage}}
domowe donaty | Eleonora Trojan Przejdź do treści Formularz wyszukiwania Szukaj Blog kulinarny Książka kucharska Eleonora Trojan Sklep autorski O mnie Kontakt Książka kucharska - domowe donaty drukuj Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Makaron pappardelle to włoski makaron jajeczny w kształcie długich, płaskich, szerokich wstążek. Świetnie komponuje się z różnego rodzaju sosami – od dziczyzny po drób. Składniki: 1 opakowanie Zobacz więcej
Shabbyeat
Shabbyeat Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ShabbyEat
Pierś z kurczaka z duszonym porem

Pierś z kurczaka z duszonym porem 2254

0
{{headerMessage}}
Dania z porem rzadko bywają na moim stole. Pora zawsze traktowałam jako składnik do rosołu, ale nie jako danie. Trzeba to zmienić! Duszony por smakuje wyśmienicie. Pierś z kurczaka z duszonym porem na Zobacz więcej
przejs
przejs Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Ja Jem
Pierś z kurczaka faszerowana rydzami

Pierś z kurczaka faszerowana rydzami 265

0
{{headerMessage}}
Troszkę tak na przekór sezonom to moje dzisiejsze danie, ale to dlatego, że dostałam od Mamy nieco mrożonych rydzów. Kurczak wyszedł przepyszny i już się cieszę na samą myśl o powtórce tego dania Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Kaczka to jedno z najsmaczniejszych mięs w Polsce, zapach pieczonej kaczki w domu to znak, że jesień dobiega końca i wielkimi krokami zbliżamy się do świąt. Drób nadziewany jabłkami, kaszą, w Zobacz więcej
eleonora trojan
eleonora trojan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eleonora Trojan
lody truskawkowe

lody truskawkowe 17

0
{{headerMessage}}
godzin. Oryginalny smak lodów powstał przypadkowo – w domu skończył się miód akacjowy, a jak się dzieciom obieca lody, to już nie ma odwrotu. Goryczka miodu gryczanego wzbogaciła cudownie smak. Zobacz więcej
eleonora trojan
eleonora trojan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eleonora Trojan
zupa czosnkowa

zupa czosnkowa 42

2
{{headerMessage}}
jesień zima przystawki na ciepło zimne zupy dania główne desery torty i ciasta chleby i wypieki święta i post dania mięsne wołowina i cielęcina dziczyzna i królik drób wegetariańskie dla dzieci diety Zobacz więcej
eleonora trojan
eleonora trojan Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Eleonora Trojan
noworoczne gwiazdki

noworoczne gwiazdki 26

0
{{headerMessage}}
, ciepło. Zapomniane kwiaty na parapecie ożyły... więcej krasnoludki są na świecie Kiedy czytaliście ostatnio „O krasnoludkach i sierotce Marysi”? Przyznajcie się! Piętnaście lat temu? Więcej? To Zobacz więcej
{{headerMessage}}
g drukuj blog na skróty wiosna lato jesień zima przystawki na ciepło zimne zupy dania główne desery torty i ciasta chleby i wypieki święta i post dania mięsne wołowina i cielęcina dziczyzna i królik Zobacz więcej
{{headerMessage}}
/ śliwki 1 szklanka miód 1 łyżka wiórki kokosowe 45g jagody goja 16g Przyrządzam: Na płaską blachę wyłożoną papierem wysypuję owoce i wiórki kokosowe. W niewielkim rondelku rozpuszczam tłuszcz, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
. 4. Od czasu do czasu należy mięso przekręcić, by było całe w marynacie. 5. Mięso razem z marynatą przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w piekarniku w 180 st. C przez ok. 1,5 godziny. 6. Zobacz więcej
ola.dedio
ola.dedio Obserwuj blogaObserwujesz bloga
ola-w-kuchni
Modra kapusta duszona w winie

Modra kapusta duszona w winie 144

0
{{headerMessage}}
Późną jesienią jako dodatek do obiadu polecam lekko chrupiącą, dielikatną i bogatą w antocyjany ( o właściwościach przeciwutleniających), witaminy : E, C oraz beta-karoten czerwoną kapustę. Duszona w Zobacz więcej
swojska baba
swojska baba Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Kulinarne Wariacje
Trzy proste surówki

Trzy proste surówki 98

1
{{headerMessage}}
Surówki są nieodłącznym dodatkiem do mięs, wędlin, ryb czy drobiu. Szczególnie jesienią ważne jest by uzupełnić niedobory witamin, zielonym dodatkiem. Poniższe propozycje surówek są niezwykle proste i Zobacz więcej
Codogara
Codogara Obserwuj blogaObserwujesz bloga
codogara
Gęś pieczona

Gęś pieczona 451

2
{{headerMessage}}
Mamy za sobą, szczególnie w Polsce uroczysty, Dzień Świętego Marcina, w którym tradycyjnie na stołach pysznią się słodkie rogale i aromatyczna gęsina! Arystokratka wśród drobiu – bo tak nazywana jest Zobacz więcej
{{headerMessage}}
środa, 10 października 2012 Ciasteczka z orzechami włoskimi i czekoladą Sezon na orzechy włoskie otwieram tymi ciasteczkami. Są bardzo kruche i maślane. Do tego gorąca herbatka z sokiem malinowym, coś Zobacz więcej
{{headerMessage}}
i galantyna z kaczki. W Polsce niemal narodowym przysmakiem jest kaczka pieczona z jabłkami i serwowana zwłaszcza jesienią. Istnieją także inne warianty tej potrawy takie jak: kaczka w pomarańczach, Zobacz więcej
{{headerMessage}}
się z różnego rodzaju sosami – od dziczyzny po drób. Składniki: 1 opakowanie makaronu pappardelle (250g) 300g piersi z indyka 4 małe papryczki chili puszka pomidorów (ja użyłam własnoręcznie Zobacz więcej
Just My Delicious
Just My Delicious Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Just My Delicious
Ramen

Ramen 1744

1
{{headerMessage}}
my za nim nie przepadamy praktycznie w ogóle nie używając go w naszej kuchni. Polecam wołowinę lub drób. Możesz użyć ostrej papryki w proszku, suszonych płatków chilli lub posiekanego surowego chilli Zobacz więcej
{{headerMessage}}
Jesień powoli daje do wiwatu. Temperatura znacząco spadła, wieje coraz silniejszy wiatr i coraz częściej pada deszcz. W takie dni najbardziej lubię rosół. Lubię go gotować, patrzeć, wdychać i oglądać. Zobacz więcej