drób wędzony

Pomysł na szybki obiad pachnący wiosną. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 10.0/10 (3 votes cast) Kokardki z brokułem i wędzonym kurczakiem, 10.0 out of 10 based on 3 ratings Kategorie: Dania z makaronem, Zobacz więcej
Aromatyczna sałatka z brokułem i wędzonym kurczakiem. Jest bardzo sycąca, także polecam na wczesną kolację. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 10.0/10 (2 votes cast) Sałatka brokułowa z wędzonym kurczakiem, Zobacz więcej
Za oknem wiosna, więc na talerzach świeże warzywa w towarzystwie aromatycznego, wędzonego kurczaka w chrzanowym dipie. Ciekawe połączenie godne polecenia:) VN:F [1.9.22_1171] Rating: 9.0/10 (1 vote Zobacz więcej
makaron, łososia, ciecierzycę, gruszkę, sos i posyp sałatą. Podawaj natychmiast. Smacznego! *Babci i dziecku zamiast rybę podałam filet z kurczaka (krótko smażony). Filed under: drób, lżejszy obiad, Zobacz więcej
Wbrew pozorom lekka i aromatyczna tarta. Interesujące połączenie smaków. Trzeba uważać z solą, bo oliwki i kurczak są same w sobie dość słone. VN:F [1.9.22_1171] Rating: 10.0/10 (1 vote cast) Zobacz więcej
Choć nie są to typowe zrazy, to do nich właśnie nawiązuje mój przepis. Wieprzowe mięso zastąpiłam delikatniejszą piersią z indyka i tak powstały drobiowe roladki. Ponieważ drób jest bardziej suchym Zobacz więcej
oczkach tarki. Dodaj majonez jogurt i dopraw do smaku. Dobrze wymieszaj i odstaw do lodówki na minimum 1 godzinę. Smacznego Filed under: drób, Karnawał, sałatki Tagged: kukurydza, majonez, ser żółty Zobacz więcej
Aga Trzaska
Aga Trzaska Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Trzaski w kuchni
Na patyku

Na patyku 149

0
Kolejne danie z naszego inauguracyjnego grilla. Tym razem drób - szaszłyki z piersi kurczaka. Kolorowe, pyszne, lubiane przez dzieci i dorosłych. Dzięki patyczkowi łatwo je jeść bez talerzyka czy Zobacz więcej
boczek bije na głowę wszelki drób. Składniki makaron Farfalle kilka plastrów wędzonego boczku 1 cebula 1 papryka sól ser twarogowy Przygotowujemy makaron z serem Cebulę siekamy, smażymy ze szczyptą Zobacz więcej
Nic nie daje takiej satysfakcji jak naprawdę udana realizacja przepisu, który zrodził się w naszej głowie. Sałatka, którą dziś przygotowałam miała łączyć słodycz sezonowych owoców z sytością smażonego Zobacz więcej
i gotować, aż zrobi się al dente, a sos się zredukuje. Pod koniec gotowania dodać suszone pomidory i kurczaka. Przyprawić do smaku. Garnek ściągnąć z ognia. Całość wymieszać z mozzarellą i bazylią. Zobacz więcej
Mięso z podudzi kurczaka pokroiłam w nieregularne kąski. Posypałam gotową przyprawą do kurczaka po myśliwsku i dorzuciłam boczek, w ten sposób nadałam delikatnemu mięsu kurczaka trochę wiejskiego Zobacz więcej
że makaron kukurydziany trzeba przelać porządnie zimną wodą po ugotowaniu. Filet pokrój w kostkę. Fasolę odsącz. Pomidora posiekaj. Dodaj kiełki, olej i ostudzony makaron. Wymieszaj dopiero przed Zobacz więcej
izabela
izabela Obserwuj blogaObserwujesz bloga
piekielna kuchnia Izabelli
Dobra Rada

Dobra Rada 141

1
do smaku( solą , pieprzem ,papryką) , wlej do dużej zamykanej torebki plastikowej( rękaw do pieczenia) i włóż kawałki drobiu. Tak przygotowany drób marynuj ok 2-3-godz przed smażeniem . POZDROWIENIA Zobacz więcej
na bigos ;) Nie można jednoznacznie stwierdzić, który jest najlepszy, każdy ma wyjątkowy smak, trzeba więc próbować i eksperymentować ;) Składniki: 1 duża główka młodej kapusty 1 duża laska kiełbasy Zobacz więcej
polepszaczy smaku. Szaszłyki drobiowe są lżejszą wersją typowych polskich szaszłyków z wieprzowiny i choć delikatniejsze od nich w smaku oraz uboższe w kalorie, są niemniej smakowite ze względu na Zobacz więcej
Nie ukrywam, że drób jest najczęściej używanym z mięs w mojej kuchni, ze względu na jego walory smakowe i odżywcze. Drób zawiera niewielkie ilości tłuszczu (skórę zawsze można usunąć) i jest Zobacz więcej
Powiedz sobie „dzień dobry” i dodaj, że to będzie udany dzień. Wciągnij do płuc rześkie i mroźne powietrze oraz pozytywną siłę poranka. Cisze się tym dniem i szukaj nawet najmniejszych pozytywów. Dziś Zobacz więcej
do lodówki, by drób nasiąknął smakami. W głębokiej patelni rozgrzałam chlust oleju, podsmażyłam udka na rumiano. Wlałam niewielką ilość wody, dusiłam tak długo, aż mięso zrobiło się przyjemnie Zobacz więcej