drożdżowa rolada serowa

masłem. Ciasto rozwałkować na prostokąt, posmarować masą serową i zwinąć jak roladę, naciąć jak na zdjęciu. Przełożyć do formy i odstawić na 20 min. Posmarować rozbełtanym jajkiem z łyżeczką wody. Zobacz więcej
ciasto drożdżowe: 370 g mąki jajko 45 g cukru 50 g masła pół łyżeczki soli 10 g drożdży 150 ml ciepłego mleka cukier waniliowy masa serowa: kostka twarogu żółtko (białko do posmarowania) łyżka masła 3 Zobacz więcej
Kurczak w maladze Caprese na patyku Carpaccio z awokado PRZEKĄSKI Paluchy z oliwkami Paluchy serowe Domowe krakersy z pastą awokado Pełnoziarniste muffiny jak pizza Pieczone pierogi ze szpinakiem Zobacz więcej
panimagoga
panimagoga Obserwuj blogaObserwujesz bloga
Smaki ogrodu
PRZEPISY Z JABŁKAMI

PRZEPISY Z JABŁKAMI 454

1
Ciasto Kilimandżaro Ciasto serowo-jabłkowe bez pieczenia Szarlotka królewska Rolada jabłkowa Błyskawiczne ciasto z jabłkami, rodzynkami i kokosem Jabłkowa zefiryna Karmelowe ciasto z jabłkami Zobacz więcej
Mam dla Was zbiór przepisów, które mogą się przydać w te święta :) Ryby: Karp w galarecie Karp smażony Sałatka śledziowa z ziemniakami Śledzie w sosie musztardowym Sałatka śledziowa Rolada Zobacz więcej
. Podgrzane mleko mieszamy z masłem, pozostałym cukrem i solą. Gdy lekko przestygnie dodajemy 2 jajka, mąkę wymieszaną z zaczynem drożdżowym, wyrabiamy ciasto i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 1,5 Zobacz więcej
2 łyżki śmietany Ser zmielić dwukrotnie. Jaja rozbić i oddzielić żółtka od białek. Ubić pianę z białek. Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać ser i wymieszać. Dodać mąkę ziemniaczaną, pianę z Zobacz więcej
z cukrem, cukrem waniliowym i żółtkami, następnie dodać ubite białka i delikatnie wymieszać.Masę serową przygotować dopiero przed rozwałkowaniem ciasta bo zrobi się rzadka jeśli długo postoi. Zobacz więcej
cukier puder, sól, wbijam żółtka, dodaję miękkie masło, serek homogenizowany i rozczyn drożdżowy - wyrabiam gładkie, elastyczne ciasto (nie powinno kleić się do dłoni). Pozostawiam w ciepłym miejscu Zobacz więcej
do ostygnięcia. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy drożdże, cukier - mieszamy energicznie i dodajemy mleko z margaryną. Mieszamy dobrze łyżką i wyrabiamy chwilę. Formujemy kulkę i zostawiamy pod Zobacz więcej
Pyszna i miękka, ot idealna drożdżówka. Mocno cytrynowa z pysznym twarożkiem w środku i kokosową kruszonką. Polecam! Zmodyfikowany przepis pochodzi ze strony Moje wypieki.pl Potrzebujemy: na 2 Zobacz więcej
z miski na stolnicę i odgazować (uderzyć pięścią w ciasto) rozwałkować na prostokąt o wymiarach około 3520 cm. 6. Na ciasto wyłożyć masę serową i równo rozsmarować, zwinąć w roladę i rozciąć na Zobacz więcej
Wypiek ten powstał na podstawie przepisu Komarki: u niej był to wieniec, ja zrobiłam rozetę. Ciasto wyszło takie, jak należy: puszyste, przeniknięte aromatem śliwek i twarogu z cynamonową nutą. Zobacz więcej
Sezon na brzoskwinie w pełni, a do ciasta drożdżowego idealnie pasują, jeszcze trochę twarożku i mamy pyszne, pulchne i wilgotne ciasto drożdżowe, uwielbiam :) Zobacz więcej
. Ser śmietankowy łączę z fetą, dokładam przeciśnięty przez praskę czosnek, zioła i śmietanę - mieszam do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji. Po czym wracam do ciasta drożdżowego i ponownie Zobacz więcej
- zwiększyłam tylko nieco proporcje, ale nie o 100%. Starczyło na dwie keksówki. Nadzienie cynamonowe: sok z cytryny, olej (ok 4 łyżek), kapka wody (jeśli zbyt gęste), opakowanie cynamonu, cukier Zobacz więcej
mąką. Rozwałkować (w miarę potrzeby podsypywać mąką) na prostokąt o wymiarach ok. 38 x 28 cm. Na rozwałkowane ciasto wyłożyć nadzienie serowe, rozsmarować łyżką cienką warstwę. Zwinąć w roladę wzdłuż Zobacz więcej
. Wyrośnięte ciasto wykładamy na stolnicę, wałkujemy w prostokąt, nakładamy masę serową. Zwijamy w roladę. Roladę złączamy końcami tworząc wianuszek, nadkrawamy go w poprzek na około 3/4 szerokości i Zobacz więcej
Pyszne, miękkie, drożdżowe bułeczki w różowym kolorze z nadzieniem serowym z czekoladą i dżemem malinowym. Miały być w pięknie sercowym kształcie, no ale drożdże i temperatura w piekarniku zrobiły Zobacz więcej
na posypanej mąką stolnicy (podsypujemy dużo mąki, a ciasto z powodzeniem rozciągniecie rękami). Rozsmarowujemy na całej powierzchni masę serową, a następnie zwijamy jak roladę. wkładamy do brytfanki Zobacz więcej